Vi er Telia Norge, den nye generasjonen telekom-selskap. Våre 1200 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Vi er navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet - året rundt. Som del av Nordens største mobilselskap er vi en digital tilrettelegger i samfunnet som sammen med partnere fører verden nærmere alle kunder.

Telia, The New Generation Telco

telia norges historie

2016

NetCom bytter 1.mars navn til Telia Norge. I juni nås myndighetskravet om 98 prosent befolkningsdekning på høyhastighets mobildata - to år før fristen. Telias 4G-nett kåres i mai av mediehuset TEK.no til det beste i landet.

2015

Oppkjøpet av Tele2, og dermed også OneCall og Mycall, godkjennes formelt av Konkurransetilsynet i februar. I løpet av 2015 migreres kundebasen fra Tele2 over til NetCom. Abraham Foss ansettes som administrerende direktør. I løpet av året når NetCom 90 prosent befolkningsdekning på 4G, og har for første gang større dekning enn Telenor.

2014

TeliaSonera vant viktige frekvenser i frekvensauksjonen i desember 2013, og startet en enorm 4G-utbygging på 800 Mhz-frekvensen i mars. Som et resultat hadde over 200 norske kommuner 4G ved utgangen av året, noe som tilsvarer over 70 prosents befolkningsdekning. Dekningsutbyggingen fortsetter: over 1000 basestasjoner fikk ny teknologi. NetCom vant viktige hastighetstester, og har nå raskest nett i syv fylker. I juli kunngjorde TeliaSonera Norge kjøpet av Tele2s norske virksomhet. August Baumann slutter som administrerende direktør, og Charlotta Rehmann ansettes midlertidig i rollen.

2013

NetCom endrer spillereglene for mobilbransjen og fjerner prisen på minutter og meldinger i alle sine privatabonnement. Hele bransjen følger snart etter. Vi åpner for 4G på mobilen og lanserer HD Voice. Over 2 millioner innbyggere, eller 44 prosent av befolkningen, har tilgang på 4G. NetCom fyller 20 år 27. september.

2012

NetCom fortsetter å bygge ut 4G-nettet og forbedre 3G-dekningen i det omfattende nettmoderniseringsprosjektet. Vi dobler kapasiteten i 3G-nettet, og introduserte samtidig 42Mbit/s-standarden. NetCom og Spotify inngår partnerskap og 18 millioner sanger inkluderes i NetComs fastprisabonnementer.

2011

NetCom kunne som første mobiloperatør i Norge skilte med 4G-dekning i flere store hyttefelt på julefjellet, og kunder i Lillestrøm og Ski fikk også tilgang på det superraske mobildatanettet. Større forutsigbarhet og mer innhold til en billigere penge var baktanken rundt de nye fastprisabonnementene som kom for salg i april. Årets høydepunkt kom 12. mai, da TeliaSonera og NetCom samlet seg under samme symbol. Som en direkte konsekvens av den internasjonale styrken NetCom nå har i ryggen, ble utenlandstillegget på samtaler mellom de nordiske landene kuttet. Kort tid senere gjorde NetCom gjør det billigere og tryggere å bruke mobildata i EU og EØS ved å introdusere pakkepriser og full kostnadskontroll.

2010

NetCom fortsetter utrullingen av 4G og åpner det superraske mobile bredbåndsnettet i Trondheim, Bergen og Stavanger. Samtidig investerer NetCom 1 milliard kroner i tidenes deknings- og hastighetsløft, en moderniseringen vil gi 89 % befolkningsdekning på 4G og 95 % befolkningsdekning på 3G. NetCom Hjemme blir lansert, en tjeneste som gjør fasttelefonen overflødig og gir familien et eget mobilt sentralbord.

2009

NetCom åpner verdens første 4G-nett (14. desember), og med det blir Oslo den første byen i verden med neste generasjons superraske mobile bredbånd. NetCom starter salget av iPhone 3GS og blir samtidig eneste operatør som tilbyr den ettertraktede tjenesten Visual Voicemail.

2008

NetCom introduserer Apple iPhone 3G i Norge som eneste operatør telefonen som skulle revolusjonere folks vaner for mobilsurfing. Hele 3G-nettet oppgraderes til Turbo 3G. TeliaSonera kjøper ComHouse-kjeden, og 65 Telebutikken og Klart Svar butikker sørger med det for eksklusivt salg av NetComs privat- og bedriftsløsninger. NetCom vinner Gullfisken igjen, med Lommeringeren II.

2007

NetCom deltok i auksjonen av frekvenser i 2,6 GHz-båndet og ble tildelt én av fem lisenser i desember 2007. Dette frekvensbåndet ga kundene mobilt bredbånd som var langt raskere enn det som fantes fra før, med nedlastingshastigheter opp mot 100 Mbit per sekund. NetCom lanserer Turbo 3G som første norske operatør. Tele 2 velger NetCom og flytter alle sine 400 000 kunder over fra Telenors nett. NetCom vinner Gullfisken for reklamefilmen Lommeringeren.

2006

Trådløs Familie vinner prisen for beste operatørprodukt under Mobilgalla 2006, og tjenesten har i underkant av 300 000 kunder ved utgangen av året. NetCom er først med tjenestene WhoCalled og KontaktSynk. EDGE-prosjektet, med 692 nye basestasjoner, er ferdig utrullet. 3G-trafikken øker med inntil 10 % i uken.

2005

NetCom åpnet sitt 3G-nett 1. mars, med innstikkskort til PC som første tjeneste. Nye kort som kombinerer 3G- og EDGE-teknologi ble lansert før jul. På privatmarkedet lanserte NetCom det banebrytende konseptet NetCom Trådløs Familie, hvor inntil seks familiemedlemmer kan ringe kostnadsfritt seg imellom. Konseptet ble en umiddelbar suksess, som ble kopiert av konkurrentene så fort det var praktisk mulig. Barbara Thoralfsson sluttet som administrerende direktør i NetCom og August Baumann overtok fra august.

2004

Som første operatør i Norge lanserer NetCom en helt ny måte å prise mobiltrafikk på med NetCom Plenty. Med NetCom Plenty får man ringetid til en fast pris i måneden. I bedriftsmarkedet startet vi testing av NetCom Connect. Med dette PC-kortet kan kundene surfe med bærbar PC via UMTS (3G-nettet) hvor som helst og når som helst. 1. mars ble NetCom første operatør som tilbyr fastpris på datatrafikk. NetCom Trådløs Bedrift hadde omlag 55 000 brukere ved utgangen av året, og totalt har NetCom 1,3 million egne kunder. Det er i bruk flere mobiltelefoner enn det er innbyggere i Norge.

2003

NetCom lanserer MMS (1. mars), men tar ikke betalt for tjenesten før i desember. NetCom fyller 10 år (27. september). Begivenheten feires med folkefest på Aker Brygge i Oslo og midt i Trondheim by.

2002

"Alle" i Norge har mobiltelefon og NetCom passerer èn million kunder (august). Telia og Sonera fusjonerer og TeliaSonera AB blir NetComs nye eier.

2001

NetCom lanserer GPRS-nettet som første operatør i Norge (januar). GPRS kalles også 2,5 generasjons mobilnett. NetCom lanserer lik pris uansett hvem og når du ringer, og alle mobilkunder kan ta med seg nummeret sitt om de skifter mobiloperatør.

2000

Telias eierandel i NetCom på 95 %. NetCom tas av Oslo Børs på grunn av Telias oppkjøp (oktober). Samferdselsdepartementet kunngjør at NetCom er tildelt én av fire UMTS-konsesjoner (november). NetCom passerer 900 000 kunder, inkludert 50 000 fra serviceprovidere som leier selskapets mobilnett. Tre av fire nordmenn har mobiltelefon, og det innføres et forbud mot håndholdt mobiltelefon under kjøring med bil. NetCom lanserer Trådløs Bedrift.

1999

SMS eksploderer og øker med hele 200 prosent på ett år. NetCom lanserer nettportalen NetCom mother (juni). Senere på året lanseres NetCom@Kontant, NetCom Internett, pluss en egen WAP-portal.

1998

Samferdselsdepartementet tildeler NetCom konsesjon på GSM 1800-nett. NetCom tilbyr som første teleoperatør i Europa kontantkunder å sende tekstmeldinger. NetCom er blant de første i verden med trafikkinformasjon via mobiltelefon (oktober). 1 av 2 nordmenn har mobiltelefon, og en brukerundersøkelse viser at NetCom har de mest fornøyde mobilkundene.

1997

Som første mobilselskap lanserer NetCom kontantkortet (august) og en ny kundegruppe kommer til. NetCom har snart 500 000 kunder.

1996

NetCom børsnoteres (mai). GSM 1800-nettet settes i prøvedrift (juni). NetCom oppfyller konsesjonskravene om dekning - mer enn to år før tiden (juli). 1 av 3 nordmenn har mobiltelefon, og hele 90 % av befolkningen dekkes av NetComs nett. NetCom åpner Klart Svar, landets største forhandlerkjede.

1995

NetCom startet salget av mobiltelefoner til kr 1,- og antallet abonnenter passerer 200 000 kunder (august).

1994

Salget av GSM-telefoner passerer NMT-telefoner i september. 1 av 7 nordmenn har mobiltelefon, og antall abonnenter i NetCom øker fra 5 000 til 70 000.

1993

NetCom har suksess med første testdrift av GSM-nettet 27. september åpnes nettet offisielt for drift. Telemonopolet blir brutt og Norge får konkurranse i telemarkedet. Mobilmarkedet får to aktører, og ringeprisene på mobilsamtaler er 10 kr/min i Telenor og 7,50 kr/min hos NetCom. Ameritech og Singapore Telecom kommer inn på eiersiden med en samlet eierandel på 49 %.

1991

Samferdselsdepartementet tildeler NetCom GSM-lisens som Norges første private teleoperatør.

1990

NetCom søker om konsesjon til å bygge, eie og operere et privat GSM-nett i Norge, i konkurranse med tre andre søkere.

1989

NetCom GSM AS etableres av Nora, Orkla og Kinnevik.

Var denne siden nyttig?
Ja
Nei