Ledelsen i Telia Norge består av de øverste ansvarlige for satsingen inn mot privat- og bedriftsmarkedet og fellesfunksjoner gjeldende for alle Telias norske virksomheter.

Abraham Foss

Chief Executive Officer (CEO)

Abraham Foss

Abraham Foss (født 1964) er oppvokst på Hvittingfoss og har vært CEO i Telia Norge siden juni 2015. Foss har bred nasjonal og internasjonal ledererfaring på tvers av ulike bransjer, senest som leder for bedriftsmarkedet til den største telekomoperatøren i Malaysia Maxis Berhad. Tidligere har han jobbet flere år som leder i blant annet Telenor, Innovasjon Norge og Sparebank 1. Foss er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har både studier i russisk fra Forsvaret og jusstudier fra Universitetet i Bergen.

https://no.linkedin.com/in/abraham-foss-0865b32

Per Christian Mørland

VP Chief Financial Officer (CFO)

Per Christian Mørland

Per Christian Mørland (født 1979) er oppvokst i Lillesand og har vært CFO for Telia Norge siden oktober 2015. Mørland kommer fra stillingen som Senior Financial Advisor for region Europa i Telia Company. Før dette var han CFO for Telenor i Danmark og han har innehatt flere økonomilederstillinger i Telenor, blant annet i Montenegro, Malaysia, Thailand og Norge. Mørland er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

https://no.linkedin.com/in/perchristianmorland

Nina Sundby

VP Human Recources

Nina Sundby

Nina Sundby (født 1959) er oppvokst i Asker og er HR-direktør for både Telia Europa og Telia Norge. Sundby har jobbet i Telia siden 2003 og har tidligere erfaring innen salg, bemanning og som konsulent, blant annet for Mercuri Urival, PA Consulting Group, Telenor og KornFerry/Futurestep. Sundby er utdannet siviløkonom fra Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) og Aston University i England.

https://no.linkedin.com/in/nina-sundby-569b571

Jon Christian Hillestad

VP Telia Business

Jon Christian Hillestad

Jon Christian Hillestad (født 1974) er oppvokst i Oslo og har jobbet i Telia-systemet siden 2007, både som direktør for prosjekt- og produkt i NetCom, direktør for teknologi i TeliaSonera Group, teknisk direktør i Telia Norge og i sin nåværende stilling som leder for Telia Bedrift. Tidligere har Hillestad jobbet som partner i Terramar, prosjektleder i Telenor og Nokia og som retail manager i Microsoft. Hillestad er utdannet sivilingeniør fra Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet.

https://no.linkedin.com/in/jonchristianhillestad

Kjersti Jamne

VP Chief Marketing Officer (CMO)

Kjersti Jamne

Kjersti Jamne (Født 1972) er oppvokst i Kongsberg og begynte som CMO i Telia Norge mai 2017. Jamne har tidligere innehatt sentrale lederroller i Telenor-systemet, blant annet som salgsdirektør for mobilmarkedet og direktør for Analytics & CLM. Hun har også vært ansvarlig for HR-utvikling  og for anskaffelser og innkjøp. Før tiden i Telenor jobbet hun som konsulent i PA Consulting Group. Jamne er utdannet sivilingeniør fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

https://www.linkedin.com/in/kjersti-jamne

Dag Wigum

VP Chief Technology Officer (CTO)

Dag Wigum

Dag Wigum (Født 1965) er oppvokst på Kolbotn og begynte som CTO i Telia Norge april 2017. Wigum har tidligere vært CEO i Schibsted Payment, CIO/CTO i Schibsted ASA, Orkla Media Digital, Fjord Seafood, Eniro, Scandinavia Online (SOL) og Oslonett. Wigum er utdannet innen informasjonsteknologi og psykologi fra Universitetet i Oslo og NKI Datahøgskolen.

https://www.linkedin.com/in/dagwigum/

Katharina Mosheim

VP Business Transformation

Katharina Mosheim

Katharina Mosheim (født 1976) er oppvokst i Østerrike og begynte som direktør for Business Transformation i Telia Norge august 2016. Mosheim kom fra stillingen som leder for Accenture Digital og medlem av ledergruppen i Accenture Norge. Hun har nasjonal og internasjonal ledererfaring fra Accenture, Capgemini og Siemens Mobile. Mosheim har jobbet mye med å definere og realisere relevante kundeopplevelser og tjenester på tvers av kanaler, og har lang erfaring fra store og komplekse transformasjonsprosjekter i internasjonale miljøer innenfor flere industrier. Mosheim har en doktorgrad i bedriftsøkonomi fra Karl-Franzens universitet i Graz/Østerrike.

https://no.linkedin.com/in/katharinamosheim

Frode Lillebakken

VP Legal

Frode Lillebakken

Frode Lillebakken (født 1968) er oppvokst i Horten og har jobbet som juridisk direktør for Telia Norge siden sammenslåingen mellom TeliaSonera og Tele2 i februar 2015. Før dette var han juridisk direktør i Tele2s norske virksomheter. Etter at Lillebakken fullførte jusstudiet på Universitetet i Oslo, har han blant annet jobbet som partner i advokatfirmaet Hellerøy & Co, og som advokat hos Kvale & Co. Lillebakken har også befalsutdanning fra Marinen innen teknikk og våpen, samt utdanning innen EU-rett og komparativ-rett fra belgiske Katholieke Universiteit Leuven.

https://no.linkedin.com/in/frodelillebakken

Henning Lunde

VP Communications

Henning Lunde

Henning Lunde (født 1974) er oppvokst på Langhus og har vært kommunikasjonsdirektør for Telia Norge siden sammenslåingen mellom TeliaSonera og Tele2 i februar 2015. Før dette var han kommunikasjonsdirektør for Tele2s norske virksomheter. Lunde har bred kommunikasjonsfaglig bakgrunn, både som konsulent hos Geelmuyden.Kiese og som rådgiver og partner i Mørland & Johnsen Analyse og Kommunikasjon, som han også var med på å etablere. Lunde er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, og har i tillegg grunnfag i psykologi fra Universitetet i Bergen og andreårs MBA studier fra Asian Institute of Management.

https://no.linkedin.com/in/henning-lunde-808a2a1

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Var denne siden nyttig?
Ja
Nei