Ledelsen i Telia Norge består av representanter fra hver av Telia Norge sine merkevarer, samt øverste leder for fellesfunksjoner gjeldende for alle Telias norske virksomheter.

Abraham Foss

Chief Executive Officer (CEO)

Abraham Foss

Abraham Foss (født 1964) er oppvokst på Hvittingfoss og har vært CEO i Telia Norge siden juni 2015. Foss har bred nasjonal og internasjonal ledererfaring på tvers av ulike bransjer, senest som leder for bedriftsmarkedet til den største telekomoperatøren i Malaysia Maxis Berhad. Tidligere har han jobbet flere år som leder i blant annet Telenor, Innovasjon Norge og Sparebank 1. Foss er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har både studier i russisk fra Forsvaret og jusstudier fra Universitetet i Bergen.

https://no.linkedin.com/in/abraham-foss-0865b32

Per Christian Mørland

VP Chief Financial Officer (CFO)

Per Christian Mørland

Per Christian Mørland (født 1979) er oppvokst i Lillesand og har vært CFO for Telia Norge siden oktober 2015. Mørland kommer fra stillingen som Senior Financial Advisor for region Europa i Telia Company. Før dette var han CFO for Telenor i Danmark og han har innehatt flere økonomilederstillinger i Telenor, blant annet i Montenegro, Malaysia, Thailand og Norge. Mørland er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

https://no.linkedin.com/in/perchristianmorland

Nina Sundby

VP Human Relations

Nina Sundby

Nina Sundby (født 1959) er oppvokst i Asker og er HR-direktør for både Telia Europa og Telia Norge. Sundby har jobbet i Telia siden 2003 og har tidligere erfaring innen salg, bemanning og som konsulent, blant annet for Mercuri Urival, PA Consulting Group, Telenor og KornFerry/Futurestep. Sundby er utdannet siviløkonom fra Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) og Aston University i England.

https://no.linkedin.com/in/nina-sundby-569b571

Jon Christian Hillestad

VP Telia Business

Jon Christian Hillestad

Jon Christian Hillestad (født 1974) er oppvokst i Oslo og har jobbet i Telia-systemet siden 2007, både som direktør for prosjekt- og produkt i NetCom, direktør for teknologi i TeliaSonera Group, teknisk direktør i Telia Norge og i sin nåværende stilling som leder for Telia Bedrift. Tidligere har Hillestad jobbet som partner i Terramar, prosjektleder i Telenor og Nokia og som retail manager i Microsoft. Hillestad er utdannet sivilingeniør fra Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet.

https://no.linkedin.com/in/jonchristianhillestad

Kjersti Jamne

VP Chief Marketing Officer (CMO)

Kjersti Jamne

Kjersti Jamne (Født 1972) er oppvokst i Kongsberg og begynte som CMO i Telia Norge mai 2017. Jamne har tidligere innehatt sentrale lederroller i Telenor-systemet, blant annet som salgsdirektør for mobilmarkedet og direktør for Analytics & CLM. Hun har også vært ansvarlig for HR-utvikling  og for anskaffelser og innkjøp. Før tiden i Telenor jobbet hun som konsulent i PA Consulting Group. Jamne er utdannet sivilingeniør fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

https://www.linkedin.com/in/kjersti-jamne

Dag Wigum

VP Chief Technology Officer (CTO)

Dag Wigum

Dag Wigum (Født 1965) er oppvokst på Kolbotn og begynte som CTO i Telia Norge april 2017. Wigum har tidligere vært CEO i Schibsted Payment, CIO/CTO i Schibsted ASA, Orkla Media Digital, Fjord Seafood, Eniro, Scandinavia Online (SOL) og Oslonett. Wigum er utdannet innen informasjonsteknologi og psykologi fra Universitetet i Oslo og NKI Datahøgskolen.

https://www.linkedin.com/in/dagwigum/

Katharina Mosheim

VP Business Transformation

Katharina Mosheim

Katharina Mosheim (født 1976) er oppvokst i Østerrike og begynte som direktør for Business Transformation i Telia Norge august 2016. Mosheim kom fra stillingen som leder for Accenture Digital og medlem av ledergruppen i Accenture Norge. Hun har nasjonal og internasjonal ledererfaring fra Accenture, Capgemini og Siemens Mobile. Mosheim har jobbet mye med å definere og realisere relevante kundeopplevelser og tjenester på tvers av kanaler, og har lang erfaring fra store og komplekse transformasjonsprosjekter i internasjonale miljøer innenfor flere industrier. Mosheim har en doktorgrad i bedriftsøkonomi fra Karl-Franzens universitet i Graz/Østerrike.

https://no.linkedin.com/in/katharinamosheim

Frode Lillebakken

VP Legal

Frode Lillebakken

Frode Lillebakken (født 1968) er oppvokst i Horten og har jobbet som juridisk direktør for Telia Norge siden sammenslåingen mellom TeliaSonera og Tele2 i februar 2015. Før dette var han juridisk direktør i Tele2s norske virksomheter. Etter at Lillebakken fullførte jusstudiet på Universitetet i Oslo, har han blant annet jobbet som partner i advokatfirmaet Hellerøy & Co, og som advokat hos Kvale & Co. Lillebakken har også befalsutdanning fra Marinen innen teknikk og våpen, samt utdanning innen EU-rett og komparativ-rett fra belgiske Katholieke Universiteit Leuven.

https://no.linkedin.com/in/frodelillebakken

Henning Lunde

VP Communications

Henning Lunde

Henning Lunde (født 1974) er oppvokst på Langhus og har vært kommunikasjonsdirektør for Telia Norge siden sammenslåingen mellom TeliaSonera og Tele2 i februar 2015. Før dette var han kommunikasjonsdirektør for Tele2s norske virksomheter. Lunde har bred kommunikasjonsfaglig bakgrunn, både som konsulent hos Geelmuyden.Kiese og som rådgiver og partner i Mørland & Johnsen Analyse og Kommunikasjon, som han også var med på å etablere. Lunde er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, og har i tillegg grunnfag i psykologi fra Universitetet i Bergen og andreårs MBA studier fra Asian Institute of Management.

https://no.linkedin.com/in/henning-lunde-808a2a1

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Var denne siden nyttig?
Ja
Nei