Xperia X Performance: Teknikk møter design

Med Sony Xperia X Performance er ingenting er overlatt til tilfeldighetene hverken når det gjelder design eller tekniske finesser. Med en av de raskeste prosessorene som finnes for smarttelefoner i dag, gir den en optimal mobilopplevelse uansett hva du vil gjøre. Det er med andre ord ikke uten grunn at Sony kaller toppmodellen i X-serien et mesterstykke.

- Xperia X Performance er vårt nye flaggskip i X-serien, der det for hele serien handler om å sette forbrukeren og mobilbruken i fokus. Det ligger enormt mye arbeid bak både designet, softwaren og teknikken for å sørge for at forbrukeren skal få en overlegen mobilopplevelse på alle måter. Xperia X Performance tar det helt ut med den kraftigste ytelsen i serien og med vann- og støvsikkerheten som man kjenner fra Z-serien, sier nordisk PR- og produktsjef hos Sony Mobile, Rikard Skogberg.

Et elegant design

Xperia X Performance er utformet for å passe perfekt til livet ditt og stilen din. Designet utstråler eleganse. Med en avrundet skjerm på fremsiden, sømløs metallbakside, og en størrelse på fem tommer har den et behagelig grep. Velg grafittsvart eller hvitt for å få en eksklusiv, stilren finish, eller gå for de elegante fargene lime gull eller rosa gull.

- Designet er mer eller mindre det samme for alle de tre telefonene i X-serien, og fokuset for utformingen av de tre modellene har vært å gi en helhetsopplevelse som føles bra og riktig for forbrukeren. Mykere former, flere farger, en metallbakside som gir en god følelse, og selvsagt den pene avrundede kanten på glasset, som også bidrar til at telefonen ligger perfekt i hånden. Også brukergrensesnittet er oppdatert for å passe bedre for deg, både når det gjelder design og reaksjonsevne.

- Hvem er denne smarttelefonen designet for?

- Hele X-serien er laget for å passe større og mer ulike målgrupper ene tidligere, både når det gjelder design og prisklasser. På alle de tre modellene har vi hatt fokus på å ha et bra kamera, lang batteritid og et pent og smart design. Modellen Xperia X Performance er mobilen for den som også vil sikre seg det nyeste og beste - med den beste ytelsen.

Brukervennlighet i særklasse

Størrelsen og de runde formene på Xperia X Performance gjør at den passer perfekt i hånden og er enkel å bruke.

- Den er hverken for stor eller for liten, og du når alle områder av telefonen med én håndbevegelse. Samtidig er skjermen stor nok for fantastiske multimediaoppleveler. Brukervennlighet handler også om software, og der har vi mange små, men viktige endringer, som alle bidrar til enklere og morsommere mobilbruk. Min personlige favoritt er at man enkelt finner appene sine ved å sveipe midt på skjermen og nedover. Da havner man dirkete inn i appsøk, tastaturet dukker opp, og ved å taste inn riktig forbokstav finner man raskt den appen man søker, sier Skogberg.

En imponerende ytelse og vanntetthet

Xperia X Performance byr på en fantastisk ytelse. Med en lynrask Snapdragon 820-prosessor og tilkoblingshastigheter i LTE Kategori 9, gir Xperia X Performance deg ytelse på et nytt og imponerende nivå.

Den raskeste tilkoblingen gjør at strømmingen har et imponerende tempo, og resultatet blir uavbrutt underholdning. Enten du strømmer serier på Netflix eller laster ned favorittpodcasten din, trenger du ikke å vente.

- Den nyeste Snapdragon 820-prosessoren og en sømløs nettverksopplevelse sørger for at Xperia X Performance spiller av det du vil, raskt og jevnt - uten unødvendig bufring eller hakking.

I tillegg er toppmodellen vann- og støvsikker.

- Xperia X Performance er designet og testet i henhold til IP-klasse 68 akkurat som modellene i Z5-serien. Akkurat som for Z5-serien er det viktig at man vet hva det innebærer og hvilke begrensninger som finnes.

Det smarteste og raskeste kameraet

Xperia X Performance er utstyrt med Sonys nye flaggskipkamera - det smarteste og raskeste noensinne. Med kortere responstider, mer intelligent fokus og en ny, svært adaptiv lukkerhastighet, får du klarere bilder selv under de vanskeligste forhold.

Den prediktive hybride autofokusen i Xperia X Performance forutser neste bevegelse og sørger for skarpe bilder. Løsningen er basert på Sonys kamerateknologi og er en mester i bevegelse. Du velger et motiv du vil fokusere på, og så sporer kameraet det automatisk mens det beveger seg. Fokuset holder seg klart, og motivet forblir skarpt. Så selv om ikke du kan forutse hvordan bildet ditt blir, kan smarttelefonen det.

Kameraet har hele 23 megapiksler (MP), og Sonys hittil raskeste kamera går fra standby-modus til fotografering på mindre enn 0,6 sekunder. Med den raske oppstarten, lynrask hybrid autofokus og raskere bildebehandling får du med deg selv de mest spontane øyeblikkene. Smarttelefonen har også et eget selfiekamera foran, med 13 MP for svakt lys, slik at dine selfies skal bli skarpe og fine.

Sony Xperia X Performance er ikke lenger i salg, men se gjerne de nyeste Xperia-mobilene i nettbutikken vår.

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Ble du testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!