Slik unngår du at mobilen streiker på skitur

I vinter drar mange av oss på fjellet for å nyte snødekte løyper og bakker. Og selvfølgelig med mobilen på innerlomma - vi må jo kunne ringe, ta selfies, snappe eller sjekke løypekartet også der. Men hvordan unngår du at mobilen dør i kulda?

En mann står ute i vinterlandskap med mobilen i hånden.
Kulde og mobiltelefoner kan være en dårlig match.

Se for deg at du står ved skiheisen og må få tak i vennene dine som plutselig ble borte på veien. Null stress, du har jo mobilen med deg. Men idét du skriver en melding, slår mobilen seg av. Svakt batteri og hard kulde har ført til en aldri så liten mobilstreik. 

Batteriet på mobilen lader ut raskere når det er kuldegrader - og selvfølgelig er det alltid fare for å miste mobilen i snøen. Likevel svarer rekordmange (90%) i en undersøkelse Telia har utført blant skiturister, at de alltid tar mobilen med seg på skitur.

I følge undersøkelsen er det delte meninger om hvorfor mobilen må være med på skituren. 80% av kvinnene svarer at det er viktig å kunne ringe etter hjelp i tilfelle ulykker, mens 73% av mennene mener det er viktig å ta bilder på turen. I tillegg er flere kvinner mer opptatt av å kunne laste opp bilder og dele statusoppdateringer på Facebook underveis. Menn bruker gjerne mobilen til å måle topphastigheter ned bakkene.

Så hva kan du gjøre for å sikre at mobilen holder ut hele skituren? Her er 5 gode tips for å bevare batterilevetiden i frosne omgivelser.

1. Hold mobilen varm - men ikke for varm

Smarttelefoner liker hverken frost eller for høy varme. Sørg for at mobilen er tørr, og holder en temperatur på mellom 10 og 40 grader. Er du på ski mesteparten av dagen er det lurt å oppbevare mobiltelefonen i en lomme nær kroppen din.

Vil du høre på podcast på turen uten å bruke av dataen din? Kjøp Data Boost og få ubegrenset databruk i 1 eller 3 timer! 

2. Pakk inn telefonen

Det kan virke litt rart å måtte pakke inn telefonen din i en ullsokk, men bruker du mobilen mye i løpet av dagen er det smart å isolere den med ull. Du kan også kjøpe et deksel med god isolasjon. Da er mobilen lettere å holde med skihansker og vil samtidig beholde en bedre temperatur.

3. Slå av unødvendige antenner

Det er ingen grunn til at mobilen bruker strøm for å lete etter nettverk som ikke er der. Ute i bakken er du langt fra både Wi-Fi og Bluetooth, så slå av begge deler. Unngå å sette mobilen i flymodus, da skrur du av alle antenner på telefonen, inkludert tale og internett.

4. Slå av unødvendige tjenester

Oppdateringer og push-meldinger bruker ikke mye strøm i seg selv, men i løpet av en hel dag krever det litt av batteriet å holde innboksen og kalenderen oppdatert. Vurder om du trenger løpende oppdatering, eller om noe kan vente til senere på kvelden.

5. Ikke lad en kald mobil

Hvis mobilen er nedkjølt etter en lang dag på ski, bør du vente med å lade til den har fått varmen i seg, altså romtemperatur. Da holder batteriet lengre og du reduserer risikoen for skade på både mobil og batteri.

Vår beste anbefaling - skaff deg en powerbank

En powerbank er en mobil ladestasjon som du kan ta med deg overalt. Det finnes flere varianter på markedet. Noen må lades opp i forkant, mens andre forsyner strøm via vanlige batteri. For å bruke powerbanken kobler du mobilen til en ledning, festet til den mobile laderen, og ladingen er i gang.

XQISIT PowerBank 2600 mAh
XQISIT PowerBank 2600 mAh. Foto: Telia.

Det varierer fra powerbank til powerbank hvor mange fullstendige oppladninger de klarer. XQISIT PowerBank 2600 mAh er liten og nett, og lader fullt batteri ca én gang. Perfekt til en dag i løypa.
 

Ha en fin skitur, da :)

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Kjøp produktet her

<strong>Data Boost</strong>

Data Boost

Kjøp

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Vil du bli testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!

Var denne siden nyttig?
Ja
Nei