Trygger deg 24 timer i døgnet

Se hvordan den norskutviklede helseklokken Contact og Telias mobilnett kan ta vekk noe av redselen for dine kjente og kjæres alderdom.

Video: Telia

Vi har alle noen som står oss ekstra nært, og som vi kanskje bekymrer oss litt ekstra for i det daglige. Det er lett å uroe seg, og dette kan også være unødvendig i noen tilfeller. Samtidig skulle vi så gjerne hatt umiddelbar beskjed om noe skulle skje.

Du er ikke alene. I følge en fersk undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Telia sier annenhver nordmann at de er bekymret for sine foreldres helse. Like mange sier at de er bekymret for helsevesenets evne til å oppdage sykdom tidlig nok. Kanskje ikke så rart da at omkring tre fjerdedeler av befolkningen heller vil være hjemme med teknologiske hjelpemidler enn å havne på sykehus?

Contact, helseklokka fra ContinYou.

Foto: Telia

Få beskjed på mobilen din om noe skulle skje

For å senke uroen din har gründerselskapet ContinYou laget en helseklokke som varsler pårørende og helsevesenet om noe skulle skje. I tillegg til å være 100 prosent norskutviklet har klokken «Contact» innebygd SIM-kort fra Telia, overvåker puls, oksygennivået i blodet, og kan til og med forutse en rekke uønskede hendelser. Klokken har også en GPS-funksjonalitet som sier ifra når brukeren går ut fra et forhåndsbestemt område. Formålet er å gi frihet til brukeren og trygghet til pårørende. Det vil blant annet si at eldre kan leve et normalt liv hjemme lenger. Ifølge Telias undersøkelse har så mye som 2 av 3 nordmenn sterk tro på at teknologi som dette vil gjøre alderdommen bedre i fremtiden.

Les mer om hvordan helseklokken fungerer og kan redde liv i fremtiden her.

- Med en voksende eldrebølge vil helseklokken spille en viktig rolle i tiden fremover. Jeg har selv hatt hjerteinfarkt og vet hvordan det kan være. Contact gir en stor trygghet for pårørende som kan få beskjed på mobilen om noe skulle skje. Samtidig gir det brukeren frihet når man er alene, forteller daglig leder i ContinYou, Terje Tobiassen.

Les mer om Terje sin episode med hjertestans, som var starten på helseklokken.

Samarbeider om e-helse

Teknologisk nyvinning er ekstra viktig i tiden fremover. Spesielt når SSB kan melde at antall nordmenn på 67 år og over vil doble seg innen 2050. For å imøtekomme denne eldrebølgen har Telia inngått et samarbeid med ContinYou og deres revolusjonerende helseklokke. Telia har en visjon om å skape en digitalt inkluderende verden, bidra til positiv samfunnsutvikling, og gjøre en forskjell med mobilteknologi.

- Mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting innen e-helse. Klokken fra ContinYou er en av de mest revolusjonerende helseklokkene i verden, og den er fra Norge. Vårt 4G-nett, med dekning i verdensklassen, er avgjørende for å gi brukerene av Contact størst mulig frihet ved at den fungerer stort sett over alt, forteller Ole Andre Skarbøvik, markedsdirektør i Telia Privat.

Helseklokken ContinYou på armen ute i en båt

Foto: Telia

Overveldende interesse for helseklokken

Det har vært en overveldende interesse for helseklokken Contact fra ContinYou siden vi startet å fortelle om den i mars. Det synes vi i Telia er helt fantastisk. Flere tusen nordmenn har i løpet av de siste ukene meldt sin interesse for å få vite mer om den avanserte, norske helseklokken. Men dessverre vil det ta noe lengre tid før klokkene er tilgjengelig i butikk. Det skyldes at klokken skal gjennom grundig testing, både hos brukere, ContinYou, Telia og blant tredjeparts eksperter. Alle selskapene som bidrar i produksjonen av klokken og i fintesting av den innebygde programvaren er norske, og det gjør at man får den beste kvalitetssikringen i alle ledd. Det gjør også at vi er sikre på at produktet holder den standarden vi ønsker, og at den virkelig er verdt å vente på.

Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart salgsdato og pris er satt, og gleder oss til å få de første klokkene i butikk.

Er du interessert i å få vite mer om helseklokken «Contact» fra ContinYou fremover? Legg inn e-postadresse under, så sender vi deg mer informasjon når vi har flere spennende nyheter!

Jeg vil ha mer informasjon om Contact fra ContinYou

 

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Om ContinYou

  • ContinYou er et ungt og innovativt selskap som utvikler omsorgsteknologi. Selskapet ble startet av daglig leder Terje Tobiassen (52), produktsjef Glenn Arild Haugland (50), og teknisk sjef Terje Otto Tobiassen (31). Selskapet er stasjonert i Sandnes.

  • ContinYou sitt første produkt er klokken Contact, som er verdens første helseklokke som kan forutse kritiske hendelser som sykdom og fall gjennom å kombinere helsedata om brukerne av produktet.

Om helseklokken Contact:

  • Helseklokken Contact er verdens første smartklokke som kombinerer data om oksygeninnhold i blodet, puls, temperatur og barometrisk trykk. De fire målingene forteller enormt mye om enhver persons helse, noe som kan skape en unik forutsigbarhet.

  • Ideen om å lansere en helseklokke som forutser kritiske hendelser kom for tre år siden, da gründer og daglig leder Terje Tobiassen fikk hjertestans i bilen. Frykten for at det skulle skje igjen gjorde at han utviklet helseklokken Contact.

  • Målet er å sørge for at eldre kan bli hjemme lenger, lette presset for hjemmesykepleien og spare samfunnet for store beløp.

  • Se ofte stilte spørsmål om klokken

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Ble du testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!

Var denne siden nyttig?
Ja
Nei