Få de gode vanene med tilbehør som motiverer

Sjekk disse dingsene som motiverer deg til økt aktivitetsnivå, og som kan bli dine nye treningskamerater.

Sist oppdatert: 13. juli 2017.

En mann tar en liten pust i bakken under treningsøkten, med armholder til mobilen

Foto: Telia

Nordmenn strømmer til treningssentrene og ut i marka i sprekt treningstøy, høy motivasjon og med et energinivå som stiger langt over hva som kan måles i joule. For flere forsvinner dessverre motivasjonen raskere enn ønsket. Så mange som 67 prosent når ikke nyttårsforsettene sine på grunn av mangel på egen vilje. Vi i Telia tror riktig treningsutstyr kan være med å bidra til at motivasjon for trening og aktivitet varer lenger.

Økt motivasjon til hverdagsaktivitet med Fitbit

Aktivitetsarmbånd er fortsatt veldig populære. Hos Telia har vi et stort utvalg fra det kjente merket, Fitbit. En Fitbit kan gjøre treningen mer gøy ved å overvåke innsatsen underveis i økten. Men det er ikke bare for den typiske treningens skyld. En Fitbit kan være med på å gjøre deg mer bevisst ditt generelle aktivitetsnivå. Det kan motivere til å legge til litt mer bevegelse i hverdagen. Går du for eksempel trappen i stedet for å ta heisen på jobb, er dette tross alt en positiv økning fra «status quo». Det er ikke alltid så mye som skal til. Med et aktivitetsarmbånd kan man få motivasjon til å gå et par skritt ekstra eller sykle en omvei hjem fra jobb. Les hva Telia synes om Fitbit da vi testet Fitbit Charge HR.

Fitbit Charge 2

Den eldre modellen Fitbit Charge HR er oppgradert til Fitbit Charge 2. Foto: Telia

Egenskaper for Fitbit Charge 2:

  • Pulsmåler
  • Registrer antall skritt, antall kilometer, aktive minutter og kaloriforbrenning
  • Tilhørende mobilapp med blant annet GPS og kartfunksjon
  • Appen samler opp informasjonen slik at du kan sammenligne aktivitetsnivået i ulike perioder
  • Overvåker hele døgnet
  • Vanntett og batteritid opp til 5 dager
  • OLED-skjerm som viser hvem som ringer

Dette mener nordmenn om Fitbit

Vi har spurt flere nordmenn om hva de synes om sin Fitbit de bruker daglig. Dette sier de om aktivitetsarmbåndet:

«En av mine favorittfunksjoner er man kan legge til venner gjennom mobilappen deres. Da kan man konkurrere med venner om å få mest skritt i løpet av en uke. På grunn av det har både søster, mor og far skaffet seg egen Fitbit, så vi kan konkurrere med hverandre. Internkonkurranser hjelper alltid veldig på motivasjonen!»

«I løpet av en dag kan jeg glemme at jeg for eksempel gikk til jobb på morgenen, og ruslet en tur i byen etter arbeidstid. I hodet mitt registrer jeg bare aktiviteten jeg har gjennomført på treningssenteret. Fitbit minner meg på at jeg er mer aktiv enn jeg tror. Det motiverer meg å se at litt gjør mye, og da gjør jeg litt mer enn det og»

«Jeg liker å konkurrere med meg selv, og ved å tracke aktivitet hver eneste dag blir det enklere å pushe seg selv mer og mer»

«Fitbit gjør at jeg er mye mer bevisst på hvor mye jeg beveger meg i løpet av dagen. Og det er lettere å se positivt på ting som ellers er litt herk - for eksempel har vasking og støvsuging nå blitt en fin kilde til å sanke skritt»

«Fitbit har hjulpet masse på motivasjonen når det gjelder hverdagsaktivitet, og det har faktisk vedvart. Og til syvende og sist er hverdagsmosjonen mye viktigere for meg og helsa enn hvor mye jeg tar i benkpress, så all kudos til Fitbit!»

Liker du å sykle er Oslo Bysykkel et godt alternativ. Telia har samarbeidet med Oslo Bysykkel for å levere sanntidsinformasjon om luftkvaliteten i byen.

Motivert par med Fitbit Charge 2 kutter opp frukt

Fitbit motiverer til mer aktivitet. Foto: Fitbit Charge 2, fitbit.com

Tips til treningsapper

Det finnes også mange treningsapper som gjør trening morsommere. De mest kjente er Strava , Run Keeper og Endomondo.

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Ble du testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!

Var denne siden nyttig?
Ja
Nei