Tre anbefalte mobiler til barn

Det er mange foreldre som synes det er vanskelig å finne en passende mobil til barna. Her er tre anbefalinger på mobiler som passer barn.

To jenter sitter sammen med mobilen og smiler

Foto: Telia

Flere og flere barn har en mobil, og barn får gjerne mobil tidligere enn før. Nå som det er skolestart er det også «høysesong» for barn som får sin første mobil. Da er det flere spørsmål som dukker opp. Det er nemlig mange foreldre som synes det er vanskelig å velge en mobil som passer til barnets bruk og behov. Hva egner seg for en syv- eller åtte-åring? Hva anbefaler teleoperatørene for en 12-åring?

Mobil som egner seg for barna

Når barn skal få mobil er det viktig å tenke over hvilket behov barnet har, men tenk også over hva som er viktig for dere som foreldre. Er det viktigst å kunne ringe mest eller sende SMS? Er det viktig at barnet kan få tilgang til sosiale medier, mobilspill og skoleportaler? Anbefalinger på slike spørsmål kan Telias kundeservice svare på. Kontakt kundeservice via chat her.

Når barna skal få sin første mobil er det lurt å ta noen forholdsregler. Sikkerhetssjef i Telia har kommet med tips til hvordan man som forelder kan sørge for at barnas mobilbruk blir så sikker som mulig.

Her kommer forslag til tre mobiler Telia generelt anbefaler til barn:   

Samsung Galaxy A3  

Samsung Galaxy A3 er en rimelig og kraftfull telefon. Den er utstyrt med et bra kamera, har god batteritid og skarp fargeskjerm. Denne anbefaler vi særlig fordi den er støvtett, og vanntett ned til en dybde på 1,5 meter. Den tåler derfor å være med på ulike aktiviteter utendørs, som leking på lekeplassen eller fotballbanen. Vi mener den passer godt for de yngste.

Spesifikasjoner:

 • Vann- og støvtett
 • 13 megapiksel kamera
 • Smarttelefon med 4G-tilkobling
 • Størrelse (B-D-L): 66,2mm - 7,9mm - 135,4mm
 • Vekt: 135g
 • Skjermstørrelse: 4,7 tommer

Prisen er 2399,- uten abonnement og 3299,- med SMART Barn- eller SMART Ung-abonnement.

Finn ut mer om Samsung Galaxy A3 her

Samsung Galaxy A3 (2017)

Samsung Galaxy A3 fås i sort og gull. Foto: Telia

iPhone SE

iPhone SE har en størrelse som en iPhone 5. Det gjør det lett for mindre barnehender å holde og taste på mobilen. iPhone SEs software er som en iPhone 6, og litt mer påkostet. Den er rask og hendig og har et godt kamera. Mobilen passer for alle aldersgrupper, men er ideell for barn rundt 10 år og oppover.

Spesifikasjoner:

 • Smarttelefon med 4G-tilkobling
 • 12 megapiksel kamera
 • Størrelse (B-D-L): 58,6mm - 7,6mm - 123,8mm
 • Vekt: 113g
 • Skjermstørrelse: 4 tommer

Prisen er 4799,-  uten abonnement og 3599,- med SMART Barn- eller SMART Ung-abonnement.

Finn ut mer om iPhone SE her

Apple iPhone SE

Foto: Telia

Sony Xperia L1

Sony Xperia L1 er det rimeligste alternativet av de tre. Mobilen har ingen skarpe kanter og ligger godt i hånden. Mobilen har et bra kamera og stort minne med ekstern minnebrikke. Det beste med mobilen er at den er utstyrt med teknologi som gjør at den analyserer hvordan eieren bruker mobilen. Det gjør at den blant annet kan deaktivere ubrukte apper. Mobilen tilpasser seg rett og slett vanene til brukeren. Det gjør at barna ikke har tilgang til flere funksjoner enn de vil ta i bruk.  

Spesifikasjoner: 

 • Smarttelefon med 4G-tilkobling
 • 13 megapiksel kamera
 • Størrelse (B-D-L): 74mm - 8,7mm - 151mm
 • Vekt: 180g
 • Skjermstørrelse: 5,5 tommer

Prisen er 1799,- uten abonnement og 899,- med SMART Barn- eller SMART Ung-abonnement.

Finn ut mer om Sony Xperia L1 her

Sony Xperia L1

Sony Xperia L1 finnes i sort og hvit Foto: Telia

Telia har abonnementer som er tilpasset barn og unge. For de yngste barna er SMART Barn det beste alternativet. For de litt eldre finnes SMART Ung. Abonnementene har kostnadskontroll som sikrer at barna ikke kan bruke mer mobildata, sende flere sms eller ha flere ringeminutter enn det som er inkludert i abonnementet. Det gir trygghet for foreldrene når de kan ha kontroll over kostnadene. Finn ut mer om SMART Barn og SMART Ung.

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Vil du bli testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!

Var denne siden nyttig?
Ja
Nei