Slik var den digitale juletrafikken

Det er ikke bare nissen som ønsker nordmenn en god jul. På julaften sendte TeliaSonera-kunder et rekordantall julehilsener gjennom SMS og MMS, og brukte hele 20 gigabyte mobildata i sekundet på det meste.

På julaften sendte TeliaSonera-kunder hele 11.867.511 SMS og 490.800 MMS. I det mest aktive tidsrommet, som var under julekvelden mellom klokken 2200 og 2300, ble det sendt hele 250 SMS og MMS i sekundet.

- En økende andel av oss nordmenn sender digitale julehilsener til hverandre. Det går raskt, når mange på en gang og viser hendelser i sanntid fra julekvelden, som når ungene pakker opp gaver eller en heldig vinner får mandelen i grøten, sier Abraham Foss, CEO i Telia Norge.

Trafikkmønsteret for julaften

I motsetning til andre dager, opplever TeliaSonera to trafikktopper i løpet av julaften: Én trafikktopp cirka klokken 1400 og en annen trafikktopp rundt midnatt. Dette er normalt, ifølge Foss:

- Når julen ringes inn kl. 1700, ser det ut til at nordmenn flest legger bort mobiltelefonen sin. Fra klokken 1700 og frem til 2200 sender kundene våre færre SMS og MMS, og bruker mindre data enn ellers på julaften. Lignende tall så vi også i fjor, sier Foss.

67 prosent økning i bruk av mobildata

I år sendte nordmenn nesten tolv millioner SMS på julaften, noe som er en økning på 17 prosent i fra 2014. Antall sendte MMS hadde en nedgang på 16 prosent i fra 2014, mens antall mobildata brukt i sekundet økte med hele åtte gigabyte. Dette er en økning i databruk på hele 67 prosent sammenlignet med 2014.

- Nordmenn elsker alle de fantastiske mulighetene mobilteknologien gir oss, og er alltid tidlig ute med å kommunisere på nye plattformer. Vi ønsker hverandre god jul via SMS, MMS, Snapchat, Facebook, Whatsapp og alle andre apper som eksisterer i dag. Vi både sender mer og når flere enn tidligere takket være mobilteknologien, sier Foss.

Målingene er utført i Telias mobilnett. Dataene er målt gjennom hele julaften og frem til klokken 0600 dagen derpå, 25. desember.

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!