Rekordstor mobiltrafikk under nyttårsfeiringen

På nyttårsaften (2015/2016) sendte NetCom-kunder 400 nyttårsgratulasjoner i sekundet gjennom SMS og MMS, og brukte totalt hele 1850 terrabyte med mobildata.

I løpet av årets nyttårsfeiring sendte kunder i NetComs (nå Telias) mobilnett hele 14.016.994 SMS og 436.353 MMS. I det mest aktive tidsrommet, som var da klokken tikket over til 2016, ble det sendt hele 383 SMS og 15 MMS i sekundet.

- Over 14 millioner meldinger sendt i vårt mobilnett er mye og definitivt en rekord. I tillegg til alle meldingene sendt gjennom SMS og MMS, brukte også nordmenn hele 1850 terrabyte med mobildata. Mange gratulasjoner er uten tvil også blitt sendt gjennom sosiale medier i vårt mobilnett, noe 1850 terrabyte mobildata brukt av våre kunder vitner om, sier Hanne Løvstad, leder i Telia Privat.

Fyrverkeriet spres også på internett

Idet fyrverkeriet lyser opp himmelen rundt midnatt, er det liten tvil om at nordmenn også fyrer i vei gratulasjoner gjennom SMS, MMS og mobildata. Bruk av sistnevnte økte med hele 67 prosent i 2015:

- Store deler av nyttårsfeiringen rundt om i landet er også blitt dokumentert og tilgjengeliggjort på internett og i sosiale medier. Vi filmer og tar bilder som aldri før, og kan publisere raskere og enklere enn noensinne takket være de fantastiske mulighetene som mobilteknologien gir oss, sier Løvstad.

Økning på alle områder
I år sendte nordmenn nesten to millioner flere SMS enn i fjor, noe som er en økning på 13 prosent. Antall sendte MMS økte med seks prosent i fra 2014, mens antall mobildata brukt i sekundet økte med hele åtte gigabyte i 2015.

- Nordmenns bruk av data på mobil økte stort i 2015, og utviklingen ser ikke ut til å stanse med det første. Mobilnettet vårt er i stadig utvikling, så nordmenn vil kunne surfe enda raskere i fremtiden etter hvert som vi bygger ut og forbedrer mobilnettet vårt. Nordmenn blir stadig mer digitale og elsker å sette i bruk ny teknologi. Det er vi i Telia klare over og gjør vårt beste for å sørge for, sier Løvstad.

Målingene er utført i NetCom (nå Telia) sitt mobilnett. Dataene er målt i tidsrommet fra 31.12.15 kl. 0000 til 01.01.2016 kl. 0600.

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!