Suksess med Mobilpant for Miljøagentene

Telia har en avtale med Miljøagentene om å gi ti kroner for hver mobil de mottar gjennom Mobilpant. Så langt har dette gitt 230 000 kroner til miljøorganisasjonen (per september 2015).

«Vi rundet milepælen 20 000 innsamlede telefoner gjennom Mobilpant tidligere i sommer, og i september passerte vi 23 000. Dette er naturligvis gode nyheter for oss fordi vi får ta et bedre ansvar for utrangerte produkter, men det er ekstra morsomt at det også er en god hjelp for Miljøagentenes viktige arbeid», forteller Ibrahim Timraz i Telia.

Først ute med Mobilpant

NetCom (nå Telia) var først ute i markedet med den innovative løsningen Mobilpant.

«Tanken vår var at det finnes massevis av brukte og utrangerte mobiltelefoner i skuffer og skap rundt om i de tusen hjem, og at disse burde resirkuleres eller gjenbrukes», sier Timraz. «Mange mobiler er jo fullt brukbare når de byttes ut til fordel for en nyere modell, og kan fint få et nytt liv i noen andres hender.»

Bytter til 4G

Mange bruker Mobilpant til å oppgradere telefonen slik at de kan ta del i alt det nye som skjer på teknologifronten. «De fleste som bruker Mobilpant, bruker pengene de får til å kjøpe seg en ny og bedre telefon», forteller Timraz, «har du for eksempel en telefon som kun støtter 3G, er det en god idé å levere den inn til panting og heller skaffe deg en telefon med 4G. Forskjellen er enorm.»

Enkelt system

Mobilpant er veldig enkelt. Alt du trenger å gjøre, er å samle sammen de telefonene du vil levere og gå til nærmeste Telia-butikk for verdivurdering. Du kan også gjøre dette selv på nettet.

«Du kan levere alle typer mobiler, gamle og nye, og verdien vil bli vurdert ut fra type, årsmodell og tilstand. Du kan levere så mange du vil, og fra hvilken som helst produsent. Prisen du får for de forskjellige, vil naturligvis variere alt etter hvor nye eller gamle telefonene er. Summen kan du bruke til å kjøpe ny telefon eller tilbehør i butikken, eller få en tilgodelapp.»

Bilde: Du kan levere alle typer telefoner til mobilpant.

Sikker sletting

Du trenger ikke bekymre deg for at dataene dine på telefonen skal komme på avveie.

«Vi anbefaler at du selv sletter telefonen før du leverer den inn, men du trenger ikke bekymre deg om det for eksempel er en eldre modell som er utladet og som du ikke finner laderen til», forsikrer Timraz, «vi sletter alt som er på telefonen i henhold til Blanco-standarden, så det vil ikke være spor etter deg på noen som helst slags måte.»

Så da er det bare å finne frem de døde og de glemte, de gamle og de gjemte, og levere dem til Telia. Det verste som kan skje, er jo at du får en bedre telefon.

Få 1000 kr for din gamle iPhone!

I hele oktober har Telia en kampanje hvor du får minimum 1000 kr for din gamle iPhone. Ta telefonen med til din nærmeste Telia-butikk og få en rask verdivurdering der og da! Telefonen må fungere, men den kan for eksempel ha knust skjerm. Du kan pante flere telefoner samtidig om du ønsker det også. I butikken får du et gavekort som du kan bruke på en ny iPhone, eller tilbehør om du ønsker. Så hva venter du på? Pant din gamle mobil i dag!

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!