Telia presenterer:
No Isolation

Vi vet at mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting. Derfor har Telia inngått et samarbeid med start-up bedriften No Isolation, som er et lysende eksempel på nettopp dette.

AV1 er spekket med avansert teknologi og programvare. Via 4G kan den tas med hvor som helst. Foto: Telia

No Isolation lager stedfortreder-roboter for langtidssyke barn og unge, som på grunn av sykdommen er avskåret fra den vanlige hverdagen. Barnet styrer roboten selv via mobiltelefonen, over 4G nettet. Slik kan de delta i samtaler og aktiviteter, uten å være fysisk tilstede.

For å sørge for at denne muligheten blir tilgjengelig for flest mulig, har Telia også bestemt at pengene fra mobilpantordningen skal gå til å finansiere roboter for familier som ikke har muligheten til å kjøpe disse selv. For hver mobil som pantes gir Telia 10 kroner til dette. Midlene fra mobilpanten har allerede finansiert produksjonen av fem roboter.

 

Ønsker du å bidra gjennom Mobilpant? Sjekk hva din gamle mobil er verdt på vår kalkulator

- Vi er selvfølgelig kjempeglade for at Telia gir mobilpantmidler til dette arbeidet. Samtidig vil Telia bli svært viktig for alle som ønsker å bruke AV1. I tillegg jobber vi for å få på plass avtaler om 4G-abonnementer, sier CEO i No Isolation, Karen Dolva.

Karen Dolva, CEO i No Isolation. Foto: Telia

LANGVARIG SAMARBEID

Telia tar sikte på et langvarig samarbeid med No Isolation. I tillegg til arbeidet med avtalen om leveranse av 4G-abonnementer og tildelingen av mobilpantmidler, investerer Telia flere millioner kroner i media-eksponering. Den neste reklamefilmen i Telia Stories-serien vil handle om No Isolation.

- Vi er veldig spente på å se hvordan det vil bli å være en del av Telia Stories. Telia er en samarbeidspartner som er villig til å strekke seg langt og finne de beste løsningene, sier Dolva.

GENIAL BRUK AV 4G-NETTET

No Isolation har utviklet en løsning på et reelt og alvorlig problem, nemlig sosial isolasjon som til enhver tid rammer over 6000 langtidssyke barn i Norge. Mobilteknologi er en forutsetning for denne løsningen, og derfor er det både naturlig og høyst relevant for Telia å samarbeide med gründerne.

- Hverdagen til langtidssyke barn styres i stor grad av foreldre, sykehus og helsemessige begrensninger. Gjennom stedfortrederen AV1 får barnet tilbake kontroll. Roboten styres med mobilen via 4G-nettet, og lar barnet både se, høre og snakke med venner og klassekamerater. Med Norges beste dekning fra Telia, kan roboten tas med nær sagt over alt. Alle steder et normalt, friskt barn ferdes, sier Ole Andre Skarbøvik, markedsdirektør i Telia.

Markedsdirektør i Telia, Ole Andre Skarbøvik og AV1. Foto: Telia

Fakta om No Isolation

  • Norsk gründerbedrift med 13 ansatte

  • Grunnlagt 1. oktober 2015

  • Flere av grunnleggerne kommer fra oljebransjen og bruker nå oljeteknologi for å hjelpe langtidssyke barn

  • Skal bekjempe ensomhet og isolasjon gjennom teknologi som hjelpemiddel

  • Første produkt er AV1, en personlig robot som hjelper langtidssyke barn

  • Har vunnet pris for årets nykommer og årets sosiale tech startup under Nordic Startup Awards

  • Les mer om No Isolation og deres arbeid på www.noisolation.no

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Kjøp produktet her

Se hva din mobil er verdt

Se hva din mobil er verdt

Kjøp

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Vil du bli testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!

Var denne siden nyttig?
Ja
Nei