Slik kan norske Contact varsle fall

Den norske gründerbedriften ContinYou lanserer den revolusjonerende helseklokken Contact med Telia som partner.

Hånd på rattet, på armen ser vi klokken Contact fra ContinYou.

Terje Tobiassen fikk hjertestans under en kjøretur i 2014. Nå lanserer han og ContinYou verdens mest avanserte helseklokke. Foto: Telia.

Helseklokken Contact er virkelig beviset på at mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting og er ikke helt som andre smartklokker og aktivitetsarmbånd du kjenner. Proppet med svært avansert teknologi og med hjelp av mobilnettet kan Contact redde liv og gi trygghet til pårørende og familie.

- Contact har sensorer som er banebrytende og helt unike. Det er i tillegg ekstra morsomt at denne teknologien er norsk, sier Ole Andre Skarbøvik, markedsdirektør i Telia

ContinYou har samarbeidet tett med Telia som blant annet står for innebygde SIM-kort. Dette gir dekning i 98% av bebodde strøk i landet.

Disse målingene gjør Contact

Contact måler bevegelse, skritt, puls, hjerterytme, oksygenmetning i blodet og hudtemperatur. Det er ved uheldige kombinasjoner av disse hvor en alarm utløses, og pårørende eller en hjelpetjeneste varsles umiddelbart. Disse målingene er svært avanserte og helt unike i Contact. Per dags dato finnes det ingen andre helseklokker som kan gjøre slike målinger. Contact fungerer i tillegg fint i dusjen, i og med at den er vanntett og IP67-sertifisert.

Er du interessert i å få vite mer om helseklokken «Contact» fra ContinYou fremover? Legg inn e-postadresse under, så sender vi deg mer informasjon når vi har flere spennende nyheter!

(Artikkelen fortsetter under videoen).

Terje Tobiassen er gründer i ContinYou og står bak helseklokken Contact. Video: Telia.

VARSLER FALL I FORKANT

Contact ser kanskje bare ut som en vanlig klokke eller et armbånd, men er så mye mer. Det er en trygghetsalarm i hovedsak for eldre, slagrammede, demente eller andre syke. Helseklokken sørger for frihet for brukeren og gir trygghet til pårørende. Med bruk av de avanserte sensorene kan Contact varsle fall, også før fallet inntreffer. Da vil brukeren få beskjed om å sette seg ned. Toveis-kommunikasjon i armbåndet vil da samtidig sørge for at en forhåndsbestemt pårørende vil settes i direkte kontakt over mobilnettet. Dermed kan pårørende forsikre seg om at brukeren har satt seg ned og ikke har behov for ytterliggere hjelp. Helseklokken er i tillegg utstyrt med en nødknapp, som kan aktiveres når som helst for akutt hjelp.

For tre år siden fikk Terje Tobiassen hjertestans i bilen. Les mer om episoden som gjorde at gründeren ville utvikle helseklokken.

Skjermdump fra ContinYou

På telefonen kan pårørende følge med på status til brukeren.

ENKEL Å LADE

At en helseklokke har god batterikapasitet er helt vesentlig for at den skal kunne stoles på. Contact kan klare seg i opptil 10 dager uten å lades, men det anbefales at man lader den 15 minutter hver dag. Det er dog ingen små plugger på Contact som gjør dette vanskelig. Helseklokken er nemlig utstyrt med en magnetisk ladefunksjon, så lading foregår enkelt uten ledningskrøll. Ladeplaten følger så klart med i pakken. 

Helseklokken Contact fra ContinYou i fargene hvit og sort.

Helseklokken har et enkelt og stilrent design, og på innsiden gjemmer det seg verdensrevolusjonerende teknologi som kan redde liv. Foto: ContinYou.

KAN BRUKES FOR MENNESKER MED DEMENS

Contact er designet for å kunne brukes av demente, og i tillegg til funksjoner som GPS og helseovervåking kan Contact gi beskjeder og advare brukeren. Med bruk av såkalt «geofencing» kan klokken sende varsel dersom brukeren beveger seg utenfor en bestemt radius fra hjemmet. Beskjedene kan komme i form av informasjon på skjermen, vibrasjon og stemmebeskjeder lest inn av pårørende. Dersom noe er i ferd med å skje sendes det en melding til pårørende eller helsepersonell, som igjen oppgir posisjonen til bæreren av klokken og informasjon om hva slags hendelse som er i ferd med å oppstå. En fersk undersøkelse gjennomført for Telia viser at 7 av 10 nordmenn er villige til å gå med sporingsteknologi dersom de ble demente. Det har likevel vært viktig for ContinYou å ivareta privatlivet så mye som mulig for brukeren, noe som er grunnen til at GPS-signalene sendes til pårørende eller helsepersonell bare dersom noe skjer eller er i ferd med å skje.

TELIA SØRGER FOR GOD REKKEVIDDE

Når brukeren er hjemme er Contact tilknyttet en Gateway/hjemmesentral via Bluetooth. Når du derimot forlater hjemmet kommuniserer helseklokken med mobilnettet, via et eget innebygget SIM-kort fra Telia. Dette sørger for at du nesten alltid vil være trygg på at både varsling- og GPS-funksjoner fungerer.

Skjermdump fra dekningskartet på telia.no

Telias dekningskart. Her ser du dekningen på 2G (til venstre), 3G og 4G. Foto: Telia.no

OVERVELDENDE INTERESSE FOR HELSEKLOKKEN

Det har vært en overveldende interesse for helseklokken Contact fra ContinYou siden vi startet å fortelle om den i mars. Det synes vi i Telia er helt fantastisk. Flere tusen nordmenn har i løpet av de siste ukene meldt sin interesse for å få vite mer om den avanserte, norske helseklokken. Men dessverre vil det ta noe lengre tid før klokkene er tilgjengelig i butikk. Det skyldes at klokken skal gjennom grundig testing, både hos brukere, ContinYou, Telia og blant tredjeparts eksperter. Alle selskapene som bidrar i produksjonen av klokken og i fintesting av den innebygde programvaren er norske, og det gjør at man får den beste kvalitetssikringen i alle ledd. Det gjør også at vi er sikre på at produktet holder den standarden vi ønsker, og at den virkelig er verdt å vente på.

Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart salgsdato og pris er satt, og gleder oss til å få de første klokkene i butikk.

Er du interessert i å få vite mer om helseklokken «Contact» fra ContinYou fremover? Legg inn e-postadresse under, så sender vi deg mer informasjon når vi har flere spennende nyheter!

Jeg vil ha mer informasjon om Contact fra ContinYou
 

 

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Dette er Contact:

  • En helseklokke som kan varsle fall eller andre illebefinnende.

  • Contact er 100 prosent designet og produsert i Norge.

  • Sørger for frihet for eldre, uføre, slagrammede og demente. Gir samtidig trygghet for pårørende.

  • Contact måler bevegelse, skritt, puls, hjerterytme, oksygenmetning i blodet og hudtemperatur.

  • Verdens første smartklokke som kombinerer data om oksygeninnhold i blodet, puls, temperatur og barometrisk trykk.

  • Utstyrt med SIM-kort fra Telia, og tilknyttet Gateway/hjemmesentral via Bluetooth i hjemmet.

  • Batteriet holder i opptil 10 dager og lading foregår trådløst med bruk av inkludert ladeplate.

  • Toveis-kommunikasjon som setter bruker i direkte kontakt med pårørende og/eller hjelpetjeneste.

  • Utstyrt med GPS, som gir trygghet til nærstående for demente personer.

  • Utstyrt med nødknapp for akutt hjelp.

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Vil du bli testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!

Var denne siden nyttig?
Ja
Nei