Surfet som aldri før i ferien. Roam Like Home en braksuksess.

Etter Telia fjernet roamingkostnaden i EU & EØS har kundene surfet som aldri før denne sommeren. Databruken økte med utrolige 1000% sammenlignet med i fjor.

Mobiltelefon og et par solbriller som ligger på kartutsnitt over Europa.

Kundene har fått mulighet til å bruke alle de fantastiske funksjonene mobilen har, uten å risikere en sjokkregning når de kommer hjem. Hele syv av ti Telia-kunder med Roam Like Home inkludert i abonnementet sitt brukte det i sommer. Det er mange! Vi spurt noen av dem om hvordan de opplevde å ha Roam Like Home på ferie denne sommeren. Ole Jørgen fra Drammen er en som har brukt Roam Like Home-tilbudet i Italia i sommer:

- For første gang kunne jeg bruke GPS og andre apper jeg tidligere har vært skeptisk til å bruke, uten å tenke ekstra over det. Tidligere brukte jeg appene i bare noen få minutter før jeg gikk ut av dem fordi det kostet så mye. Nå kan man i mye større grad få nytte av appene, forteller Ole Jørgen.

Vil du også surfe fritt i EU og EØS? Bli Telia-kunde med Roam Like Home

Telia illustrasjonskart Europa
Foto: Telia

Google Translate ble redningen i ferien

På ferie er mobilen et minst like nyttig verktøy å bruke som hjemme. Likevel har vi ikke kunnet benyttet mobilen i den grad vi har hatt behov for, på grunn av ekstra kostnad. Derfor var det gledelig for mange Telia-kunder å kunne bruke mobilen bekymringsfritt i EU og EØS. Thomas, som var på ferie med barna i Spania, fikk ekstra stor nytte av tilbudet:

- Jeg var i Spania med barna i sommer. Det er første gang jeg har benyttet meg av funksjoner som Google Translate, GPS og Trip Advisor. Vi bodde i landsby i Spania der INGEN kunne engelsk, og alt stod på spansk. Da kom Google Translate virkelig til nytte. I tillegg slapp jeg å ha kontrollere barnas bruk av spill og YouTube, forteller Thomas.

Les også: Ikke overse disse meldingene når du er på ferie

Tidobling av databruk

Egne tall fra Telia forteller at nordmenns bruk av dataroaming i utlandet tidoblet seg i sommer, sammenlignet med året før. Det er helt tydelig at nordmenn har hatt behov for å bruke mobilen på ferie. For Ole Jørgen ble det avgjørende da han oppdaget at feriehuset hadde svært ustabilt WiFi-nettverk. - Da måtte vi bruke mobildata i stedet for WiFi, og det helt bekymringsfritt takket være Roam Like Home. Vi hadde full kontroll på mobilbruken, fordi det var bare å forholde seg til det samme som hjemme. Det var definitivt mye mindre stress med mobilbruk i år sammenlignet med tidligere, sier Ole Jørgen. Han forteller at familien har hatt stor glede av tilgangen på mobildata, og at enhver burde skaffe seg Roam Like Home.

Ole Jørgens datter, Stine, nikker til det pappa sier: - Kjempegøy! Kunne jo snappe fra stranden og sende bilder hjem til venninner og sånt. Før fikk vi liksom ikke lov, sier Stine og ser opp på pappaen, som nikker.

Men nå kan de altså bare bruke mobilen som hjemme. Det er tydelig at tilbudet om å kunne surfe og streame har slått an for Telia-kundene i sommer.

Topp 10 roaming land med Roam Like Home

Ti land står for 84 prosent av den totale roamingen i land med Roam Like Home. De er også de mest populære ferielandene for nordmenn:

 1. Sverige - 35 prosent
 2. Spania - 15 prosent
 3. Danmark - 11 prosent
 4. Hellas - 7 prosent
 5. Italia - 5 prosent
 6. Frankrike - 3 prosent
 7. Tyskland - 3 prosent
 8. Kroatia - 2 prosent
 9. England - 2 prosent
 10. Bulgaria - 1 prosent

Hvorfor skal du bli Telia-kunde?

Det er mange grunner til at Telia er Nordens største mobilselskap, men hovedsakelig er det fordi Telia har Norges beste 4G-nett. Fire uavhengige og velrennomerte studier viser at Telia gir deg hastighet, dekning og stabilitet som står til gull. Videre har Telia alltid vært først med det siste. Se faktaboks til høyre.

Så vil du ha det beste og nyeste, så velger du Telia.

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

11 tilbud Telia-kunder fikk først:

 • Reduserte telepriser
 • Kontantkort
 • SMS på kontantkort
 • MMS
 • Fri bruk av ringeminutter
 • Fri bruk av SMS
 • Norges første Turbo 3G-nett
 • Apple iPhone 3G
 • Verdens første 4G-nett
 • Norges første 4G+ nett
 • 4,5G med hastigheter opp mot  1 Gbps
 • Norske priser på surfing i utlandet (Roam Like Home)

Kjøp produktet her

Se dekningskartet

Se dekningskartet

Kjøp

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Ble du testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!

Var denne siden nyttig?
Ja
Nei