Ikke mist innholdet når du bytter mellom iOS og Android

Har du lyst på ny mobil, men er redd for å miste innholdet ditt? Vi viser deg hvordan du beholder alle kontakter, bilder og alt annet du har på telefonen.

To ulike mobiler ligger oppå hverandre på et bord. En stabel med bøker vises i bakgrunnen.

Foto: Telia

Skal du bytte ut en gammel mobil med en ny modell oppleves jobben med å overføre innhold litt vanskelig. Skal du i tillegg bytte mellom iPhone-mobil og Android-mobil, kan overgangen føles uoversiktlig og enda mer komplisert, siden operativsystemene er annerledes. Det betyr likevel ikke at det er umulig å få overført meldinger, bilder, kontakter, kalendere og annet innhold du vil ha med deg fra den gamle til den nye mobilen. Slik gjør du det:

Fra iOS til Android

Har du alltid hatt en iPhone, men skal over til en Samsung, Sony eller Huawei? Det har blitt enklere enn noen gang å overføre innhold fra iOS til Android. Alt du trenger å gjøre er å ha en Google-konto og laste ned Google Disk-appen på iPhonen din, så er du i gang. Følg disse tre stegene:   

1. Last ned Google Drive på iPhone.

2. Åpne appen, og sikkerhetskopier innholdet ditt: «Meny» > «Innstillinger» altså tannhjulet øverst til høyre > «Sikkerhetskopiering». Velg deretter hva slags innhold du ønsker å sikkerhetskopiere (bilder, kontakter, osv). Klikk på «Start sikkerhetskopiering». Dette kan ta litt tid.

3. Logg på Android-enheten og Google-kontoen. Nå blir alt innholdet tilgjengelig på den nye mobilen din. Enkelt og greit.

Skjermbilder fra Backup with Google Drive

Foto: Skjermdump, Google Disk og Google Drive.

En annen ting som er viktig å gjøre er å koble deg fra Apple-brukeren på den gamle mobilen og slette alt privat innhold. Les hvordan du gjør det her. Husk at du ikke gjør dette før du har overført innholdet fra iPhonen til den nye Android-mobilen.

Fra iOS til iOS

Skal du flytte innhold fra for eksempel en iPhone 6 til en iPhone 8 må du sikkerhetskopiere innholdet på den gamle mobilen først. Slik gjør du det:

 1. Koble mobilen til et Wi-Fi-nettverk.

 2. Gå inn på «Innstillinger» > navnet ditt øverst i menyen > «iCloud». (Dersom du ikke har oppdatert til iOS-versjonen 10.2 gjør du slik: Velg «Innstillinger» > «iCloud» > «Sikkerhetskopi»).

 3. Se at «iCloud-sikkerhetskopi» er slått på. Velg «Sikkerhetskopier nå».

Skjermdump fra iPhone

Skjermdump fra iPhone. Foto: Telia

Du kan også ta sikkerhetskopi via iTunes på dataen din dersom lagringsplassen i iCloud er full. Klikk her og følg stegene for å sikkerhetskopiere i iTunes.

Når du har sikkerhetskopiert innholdet på den gamle mobilen er du klar til å ta i bruk den nye. Følg disse stegene for å få gammelt innhold inn på ny:

 1. Slå på enheten. Du kan se en «Hei»- skjerm. Sørg for å ikke ha konfigurert mobilen ferdig allerede.

 2. Følg konfigureringstrinnene på skjermen helt til du kommer til trinnet med «Apper og data». Trykk på «Gjenopprett fra iCloud-sikkerhetskopi» (eventuelt iTunes dersom du har valgt denne metoden).

 3. Logg på iCloud med Apple-ID.

 4. Velg sikkerhetskopi. Se etter dato for sist lagret sikkerhetskopi slik at du får den nyeste versjonen.

 5. Logg på Apple-ID-kontoen din for å gjenopprette apper og kjøpene dine, når mobilen ber om det.

 6. Hold enheten tilkoblet og vent til gjenopprettingen er ferdig. Du kan følge med på linjen som estimerer tiden.

 7. Fullfør konfigureringen og du kan begynne å bruke enheten.

skjermbilde fra iPhone, "Apper og data".

Foto: Skjermdump Apple.com/no

FRA ANDROID TIL IOS

Skal du bytte fra en Android-telefon til iPhone har Apple en app-løsning som hjelper deg å overføre innhold. Denne heter «Move to iOS» og lastes ned på Android-mobilen fra Google Play. I tillegg har Apple følgende smørbrød-liste for hvordan du overfører innhold fra Android til iOS. Først er det viktig at du gjør følgende før du setter i gang:

 • Sørg for at WiFi på Android-enheten er slått på.

 • Koble den nye iOS-enheten og Android-enheten til strøm fra stikkontakt.

Deretter følger du disse stegene:

 1. Når du starter din iPhone for første gang ser du etter "Apper og data"-skjermbildet. Trykk deretter på "Move Data from Android". Vent med å konfigurere dersom du får spørsmål om å gjøre dette.

 2. Gå på din Android-enhet og åpne appen "Move to iOS". Trykk "Fortsett". Godta betingelser og vilkår, og trykk deretter på "Neste" oppe i høyre hjørne av skjermen "Find your Code".

 3. På iOS-enheten trykker du "Fortsett" på skjermen som kalles "Move from Android". Deretter venter du til en tisifret eller sekssifret kode vises.

 4. Denne koden skriver du på Android-enheten. Vent deretter til skjermen "Transfer Data" blir vist.

 5. På Android-enheten markerer du innholdet du ønsker å overføre. Eksempel på innhold du kan overføre er: kontakter, meldingslogg, bilder og videoer, e-post og kalender. Når du har valgt ut innhold velger du "Neste". Ikke foreta deg noe på mobilene før du ser på skjermene at overføringen er ferdig.

 6. Når du ser at overføringen er ferdig, trykker du "Ferdig" på Android-enheten. Trykk deretter på "Fortsett" på iOS-enheten og følg fremgangsmåten på skjermen for å fullføre konfigureringen.

 7. Dersom du ser at ikke alt innhold du ønsket å overføre er blitt overført, kan du gjøre det manuelt. Trykk her for å se hvordan du gjør det.

Skjermbilder fra appen "Move to iOS"

Appen «Move to iOS» lar deg overføre innhold fra Android til iPhone. Foto: Skjermdump «Move to iOS».

Fra Android til Android

Har du en Android-mobil fra før og har fått en ny Samsung, Nokia, Huawei eller Sony kan du bruke Google Disk for å overføre innhold. Det er veldig enkelt. Slik gjør du:

1. Last ned Google Disk.

2. Åpne appen og sikkerhetskopier innholdet ditt: «Meny» > «Innstillinger» altså tannhjulet øverst til høyre > «Sikkerhetskopiering». Velg deretter hva slags innhold du ønsker å sikkerhetskopiere (bilder, kontakter osv). Klikk på «Start sikkerhetskopiering». Dette kan ta litt tid.

3. Logg på Android-enheten og Google-kontoen. Nå blir alt innholdet tilgjengelig på den nye Android-mobilen din. Enkelt og greit.

Skjermdump fra Google Disk og Google Drive

Foto: Telia 

Leverer du den gamle iPhonen din til MobilPant hos Telia får du panterabatt du kan bruke på en ny mobil. Sjekk hva den gamle mobilen din er verdt her. I tillegg er du sikret at det gamle innholdet ditt blir slettet på en profesjonell måte.

La Telia gjøre jobben for deg

Synes du dette virker krevende å gjøre selv? Da kan vi selvsagt overføre innholdet enkelt for deg med vår tjeneste Kom i Gang. Besøk en av våre butikker, så hjelper vi deg raskt.

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

Få deg stabilt bredbånd på hytta

Boost deg gjennom OL

Sakene dere klikket mest på i 2017

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!

Var denne siden nyttig?
Ja
Nei