Ikke mist innholdet når du bytter mellom iOS og Android

Har du lyst på ny mobil, men vegrer deg å bytte til iPhone fra en annen mobil fordi operativsystemet er annerledes? Er du redd for å miste bilder, meldinger, kontakter og annen informasjon på den nye? Det er ikke selvsagt hvordan man gjør det, men her viser vi deg hvordan.

Foto: Telia

Skal du bytte ut en gammel mobil med en ny modell oppleves jobben med å overføre innhold litt vanskelig. Skal du i tillegg bytte mellom iPhone-mobil og Android-mobil, kan overgangen føles uoversiktlig og enda mer komplisert, siden operativsystemene er annerledes. Det betyr likevel ikke at det er umulig å få overført meldinger, bilder, kontakter, kalendere og annet innhold du vil ha med deg fra den gamle til den nye mobilen. Slik gjør du det:

Fra Android til iOS

Skal du bytte fra en Android-telefon til iPhone har Apple en app-løsning som hjelper deg å overføre innhold. Denne heter «Move to iOS» og lastes ned på Android-mobilen fra Google Play. I tillegg har Apple følgende smørbrød-liste for hvordan du overfører innhold fra Android til iOS. Først er det viktig at du gjør følgende før du setter i gang:

 • Sørg for at WiFi på Android-enheten er slått på.

 • Koble den nye iOS-enheten og Android-enheten til strøm fra stikkontakt.

Deretter følger du disse stegene:

 1. Når du starter din iPhone for første gang ser du etter "Apper og data"-skjermbildet. Trykk deretter på "Move Data from Android". Vent med å konfigurere dersom du får spørsmål om å gjøre dette.

 2. Gå på din Android-enhet og åpne appen "Move to iOS". Trykk "Fortsett". Godta betingelser og vilkår, og trykk deretter på "Neste" oppe i høyre hjørne av skjermen "Find your Code".

 3. På iOS-enheten trykker du "Fortsett" på skjermen som kalles "Move from Android". Deretter venter du til en tisifret eller sekssifret kode vises.

 4. Denne koden skriver du på Android-enheten. Vent deretter til skjermen "Transfer Data" blir vist.

 5. På Android-enheten markerer du innholdet du ønsker å overføre. Eksempel på innhold du kan overføre er: kontakter, meldingslogg, bilder og videoer, e-post og kalender. Når du har valgt ut innhold velger du "Neste". Ikke foreta deg noe på mobilene før du ser på skjermene at overføringen er ferdig.

 6. Når du ser at overføringen er ferdig, trykker du "Ferdig" på Android-enheten. Trykk deretter på "Fortsett" på iOS-enheten og følg fremgangsmåten på skjermen for å fullføre konfigureringen.

 7. Dersom du ser at ikke alt innhold du ønsket å overføre er blitt overført, kan du gjøre det manuelt. Trykk her for å se hvordan du gjør det.

Appen «Move to iOS» lar deg overføre innhold fra Android til iPhone. Foto: Skjermdump «Move to iOS».

Fra iOS til Android

Skal du bytte fra iPhone til Android er det et par ting du må begynne med. Aller først er det viktig at du har sikkerhetskopiert iPhonen. Slik gjør du det: velg «Innstillinger» - «iCloud» - «Sikkerhetskopi». Når du klikker deg inn her vil du se når iCloud sist foretok en sikkerhetskopiering. Sørg for at den er nylig oppdatert. Velg eventuelt å klikke på «Sikkerhetskopier nå». Du kan også sikkerhetskopiere i iTunes dersom lagringsplassen i iCloud er full.

En annen ting som er viktig å gjøre er å koble deg fra Apple-brukeren på den gamle mobilen og slette alt privat innhold. Les hvordan du gjør det her. Husk at du ikke gjør dette før du har overført innholdet fra iPhonen til den nye Android-mobilen.

De ulike produsentene har forskjellige fremgangsmåter for hvordan man overfører innhold. Her vil vi vise deg hvordan du overfører fra iPhone til Samsung eller Sony Xperia.

Husk å sikkerhetskopierer innholdet over til iCloud før du overfører fra iOS til Android. Foto: Skjermdump «Samsung Smart Switch».

Fra iPhone til Samsung

Når du har aktivert din nye Samsung-mobil går du inn i app-butikken til Android, Google Play. Her søker du opp appen som heter «Samsung Smart Switch», installer appen. Når du åpner appen for første gang må du godta vilkår og betingelser.

 • Velg deretter «iOS-enhet» under «Velg din gamle enhet» og trykk på «Start».

 • Velg så «Importer fra iCloud». Skriv inn Apple-ID og passordet ditt.

 • Nå får du listet opp alle enhetene som er tilknyttet din Apple-ID og iCloud. For eksempel dersom du har en Mac og iPad. Velg riktig enhet, for eksempel «Ola Nordmanns iPhone».

 • På skjermbildet får du en liste over all informasjon du kan importere fra iCloud til den nye Samsung-mobilen. Dette er for eksempel kontakter, kalender, meldinger, bilder, videoer og notater. Velg det innholdet du ønsker skal overføres. Dette må gjøres i flere omganger: velg innhold du ønsker å overføre fra den første listen, og velg «Importer». Når det første er importert, trykker du «Fortsett». Deretter velger du innhold fra en ny liste. Dette kan ta noe tid.

 • Når denne overføringen er ferdig vil du få opp et skjermbilde over tidligere nedlastede apper. Her kan du velge å laste ned appene som du hadde på iPhonen.

Kjøp din nye Samsung-mobil her

Les nøye gjennom stegene så du får med deg alt innholdet fra iPhone. Foto: Skjermdump «Samsung Smart Switch».

Fra iPhone til Sony Xperia

Skal du gå fra en iPhone til en Sony Xperia er det lettest å overføre innhold via datamaskinen. Last ned Sony-programmet fra nettleseren, PC companion for PC eller Sony Bridge for Mac.

 • Start Xperia Transfer Desktop og koble til din nye Sony Xperia i datamaskinen via USB. Første skjermbilde som kommer opp på dataen er en velkommen-melding. Trykk «Neste».

 • Her velger du hvilken enhet du ønsker å overføre innhold fra. I dette tilfellet Apple iOS og velger iPhonen som er registrert på deg. Klikk deretter på «Neste».

 • I neste skjermbilde kan du velge om du vil overføre fra iCloud-skyen eller iTunes. Velg iCloud. Skriv inn Apple-ID og passord. Velg så hvilket innhold du ønsker at skal lastes ned fra iCloud til den nye mobilen. Dette er for eksempel bilder, videoer, kontakter og meldinger. Klikk «Neste» og programmet laster ned innholdet fra iCloud.

 • Når denne overføringen er ferdig får opp en ny liste over apper du hadde på den gamle mobilen. Velg de appene du ønsker at skal lastes ned også på den nye. Nå vil du motta en melding på Sony-mobilen. Meldingen inneholder en link som fører deg til Google Play hvor alle disse appene er listet opp. Installer så appene.

Leverer du den gamle iPhonen din til MobilPant hos Telia får du panterabatt du kan bruke på en ny mobil. Sjekk hva den gamle mobilen din er verdt her. I tillegg er du sikret at det gamle innholdet ditt blir slettet på en profesjonell måte.

La Telia gjøre jobben for deg

Den aller enkleste og mest problemfrie måten å overføre innhold på er å kjøpe den nye mobilen i en av Telias butikker. Her vil de ansatte hjelpe deg med å overføre ønsket innhold fra den gamle til den nye mobilen, og du kan bare se på at de gjør jobben for deg. Vi tør vel påstå at dette er den mest problemfrie måten å få innholdet på plass.

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Pant mobilen hos Telia

Dersom du leverer den gamle mobilen til MobilPant hos Telia vil du få panterabatt på den gamle mobilen som du kan bruke som rabatt på en ny.

Kjøp produktet her

<strong>Kjøp iPhone 7 32 GB</strong><br/>Minste totalpris 12 md. <br/>med SMART Pluss

Kjøp iPhone 7 32 GB
Minste totalpris 12 md.
med SMART Pluss

10 787,-Kjøp

Les også:

KOMP lar deg snappe med besteforeldre

Hvordan blir kjendis-Norge hacket?

Slik blir nye Snapchat

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!

Var denne siden nyttig?
Ja
Nei