I år blir mobilen din enda smartere

5.- 8. januar ble CES 2017 arrangert i Las Vegas, en messe som markerer starten på tek-året 2017. Her blir flere av årets store nyheter og trender presentert, til tross for at gigantene Microsoft, Google og Apple står over. Det er ingen tvil om at smarte løsninger både på kropp, i bil og i hjemmet er «hot topics» når alt kobles mer og mer sømløst sammen.

CES 2017 Samsung Electronics Booth Sketch Samsung Newsrom 2017

CES 2017 Samsung Electronics Booth Sketch Samsung Newsrom 2017. Foto: Flickr

Tidligere har vi skrevet om Narrowband-IoT (NB-IoT), som det første dingsenettverket i Norden. Etter hva som ble presentert på årets CES tyder mye på at denne typen teknologi vil bli svært viktig i 2017. I tillegg kommer det en rekke nyheter som baserer seg på kunstig intelligens (AI). De fleste av oss er allerede godt kjent med skikkelser som «Apple Siri», «Google Assistant», «Amazon Alexa» og «Microsoft Cortana», men i 2017 skal våre robotassistenter være i stand til å ta enda et steg fremover og være tilgjengelig i alt fra hjem, til biler og så klart smarttelefoner.

Vi får neppe se alle de største nyhetene tilgjengelig i Norge med det første, men her er noe av hva man forhåpentligvis har i vente:

Feel armbånd

«Feel» viste frem sitt nyeste smartarmbånd som ikke bare måler ting som puls, kroppstemperatur og aktivitet. Det måler også nemlig følelseslivet ditt. Det er sammen med mobilappen man kan se målingene av såkalte «bio-signaler» kroppen gir. Appen gir deg også «coaching» for en bedre psykisk helse. Les mer om armbåndet her og andre aktivitetsarmbånd tilgjengelig hos Telia her.

«Smartsengen» The Sleep Number 360

2017 er året mange spår at «smarthjemmet» virkelig skal slå til, og «smartsengen» The Sleep Number 360 er et av de mest spennende konseptene som ble presentert på CES 2017.

Visste du for eksempel at de aller fleste sovner best med varme føtter? Det vet i hvert fall smartsengen som gir deg ideell temperatur gjennom hele natten. I tillegg kan den observere snorking og gjøre små justeringer for å sørge for at du får best mulig søvn. Så klart er sengen også synkronisert med smarttelefonen din som gir deg grundig rapport på søvnmønsteret ditt. Les mer her.

Sovende kvinne på smartsengen The Sleep Number 360

Foto: sleepnumber.com

ASUS ZenFone AR

Den mer kjente datamaskinprodusenten ASUS presenterte verdens første telefon med både Google Tango og Daydream. Tango muliggjør såkalt «AR-teknologi», som endrer hvordan vi kan oppfatte ting gjennom telefonens kamera og skjerm. Daydream er en VR-teknologi som gir høy oppløsning og unike muligheter gjennom telefonen. Denne telefonen kan fort seile opp til å bli en favoritt blant de kreative, eventyrlystne og fantasifulle når den blir tilgjengelig. Les mer om telefonen her.

Se video:

Video: Meet the ZenFone AR | ASUS

Samsung Family Hub

Hender det at du står i butikken og lurer på hva du egentlig har i kjøleskapet? Dette er i hvert fall noe Samsung tar grep med da de presenterte deres Family Hub, et kjøleskap med integrert kamera og en gigantisk touchskjerm. Kjøleskapet er tilkoblet smarttelefonen din, og du kan sende beskjeder, styre musikk og ikke minst overvåke pålegget ditt 24/7. Les mer her.

CES 2017 Samsung Electronics Booth Sketch. Samsung Newsrom 2017.

CES 2017 Samsung Electronics Booth Sketch. Samsung Newsrom 2017. Foto: Flickr

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Vil du bli testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!

Var denne siden nyttig?
Ja
Nei