Tren sammen, med mobilen

Mobilen kan gjøre treningen til noe mer enn trening. Et viktig poeng for alle som synes fysisk aktivitet er vanskelig. En treningsapp kan være motivasjonsgiver når man trenger det som mest, for det er sunt å komme seg opp av sofaen.

Foto: Telia

Gamification er et begrep som brukes mye for tiden. Det handler om å ta i bruk spillteknologi og -tenkning på noe som ikke er spillrelatert. I praksis dreier det seg om å, for eksempel, gi virtuell belønning for gjennomførte oppdrag, eller noe så enkelt som en progresjonsoversikt som forteller deg hvordan du ligger an med treningen. I en kort-dokumentar fra Telia forteller to svært aktive nordmenn om sitt forhold til mobil og trening. En av dem er Amund Riiser, som jobber som idrettsforsker ved Høgskulen i Sogn og Fjordane.

-Jeg blir motivert av å se kamerater trene. Når de har fått sine timer, må jo jeg få mine. Det handler om det sosiale fellesskapet. I Strava er det lett å se de forskjellige segmentene og da blir det en konkurranse over gitte strekninger, både mot meg selv og de andre. Jeg tror dette gjelder for de fleste som bruker slike apper, sier Amund.

Foto: Telia

Bedre med flere

Rikke Westvig, som også bor i Sogndal bruker Google Earth og GPS-funksjonen på mobilen i sin aktive hverdag. Fjellene rundt Gaupnefjorden, Utladalen og Vangsnes gir henne utfordrende løyper å sykle, i tillegg til vakre omgivelser hun gjerne deler på Instagram.

-Når jeg er ute og sykler er det ikke trening, det er bare gøy. Jeg flyttet jo til Sogndal for syklingen sin skyld. Her er det bare å ta sykkelen ut døra og peke ut en topp, det finnes alltid en sti. For meg handler det om eventyr og Sogndal er perfekt for eventyr, sier Rikke.

Foto: Telia

For Arild sin del er det sosiale aspektet vel så viktig som den faktiske treningen. Gjennom Strava kom han, som ny i Sogndal, i kontakt med andre aktive Sogndøler. Det er jo slik at mange ting blir mye lettere når man gjør det sammen med andre, og da kanskje spesielt trening. Rikke Westvig sykler gjerne alene, men har alltid med seg mobilen.

-Jeg drar gjerne langt ut, og ofte vet jeg ikke hvor jeg er før jeg sjekker kartet på mobilen. Jeg hadde aldri kunnet gjøre det på den måten hvis jeg ikke hadde mobilen som en livlinje hjem. Mange ganger er jeg helt alene og da er det jo greit å kunne ringe hjem hvis noe skjærer seg, sier hun.

Alle skal få

I dag er mobilen et selvfølgelig hjelpemiddel og verktøy i hverdagen, og Telia ønsker at alle skal ha tilgang til mulighetene dagens mobilteknologi gir. Derfor har vi bygget Norges raskeste 4G nett og har allerede oppgradert store deler av det til 4G+.

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!