Ting du trengte før smarttelefonen kom

Man kan fort bli tatt for å være gammel når man snakker om «gamle dager», men selv om du ikke er eldre enn en 80-tallsmodell er det lett å mimre når man snakker om mobiltelefoner. For det er ganske mange ting i dagliglivene våre som er endret etter at smarttelefonene gjorde sitt inntog.

Nå bruker vi mobilkameraet til det aller meste

(Enkle) kameraer

I 2002 kom Nokias aller første telefon med kamerafunksjon. Selv om de tidligste modellene ikke utfordret de små digitalkameraene så man allerede da hvilken retning det gikk i. Nå, over 13 år senere, ser man mobilkameraet brukes til det aller meste ¿ og kanskje enda mer enn vi trodde var mulig for bare et par år siden. Det kan hjelpe blinde med å «se» og gjøre at man kan snakke ansikt til ansikt med mennesker på andre siden av jorden. Eller vise hvordan hjemmet ditt blir seende ut i nye farger. Men gode speilrefleks-kameraer har vi fortsatt troen på, bare se i denne filmen hvordan eventyrer Eskil Digernes har nådd ut til hele verden med sine vakre bilder fra Norge. 

Mp3-spiller

Tenk at vi før gikk rundt med både mobil og mp3-spiller i lomma! Det virker nesten som en halv evighet siden iPod stod på alles ønskelister, og nå har vi all musikken vår tilgjengelig på mobilen. Vil du lese mer om musikk på mobilen kan du lese saken om gode musikk-apper.

Nå har vi all musikken vår tilgjengelig på mobilen

Taleopptaker

De har kommet både med små kassetter og som digitale enheter, men nå er det vel liten tvil om at de aller, aller fleste bruker mobilen som taleopptaker. De fleste mobiler har i dag en taleopptaker med så god kvalitet at de kan brukes til podcaster, men for mange er det i tillegg et veldig godt verktøy for å ta opp intervjuer, presentasjoner og info fra møter. Også musikere bruker denne funksjonen flittig i den kreative prosessen, men det ønsker nå gründerne i Museai å optimalisere, og hvordan kan du se i denne filmen.

GPS

Om du har dårlig retningssans eller trenger hjelp med å finne veien til nye steder er det liten tvil om at kartfunksjonen på smarttelefonen er til god hjelp. Flere kart kan også lastes ned og brukes i offline-modus, som gjør at færre og færre heller trenger papirkart, noe som er til god hjelp når man er ute på reise og ikke vil bruke dataroaming.

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!