Legen i lomma

Se for deg venterommet hos legen. Ikke verdens morsomste sted å være. Gamle ukeblader, folk som hoster og lang ventetid. Heldigvis har du mobilen til å underholde deg med til det blir din tur. Snart kan mobilen kanskje spare deg for både venterommet og hele legetimen.

Mobilen kan allerede kobles til både smartklokker og aktivitetsbånd som måler puls og kaloriforbruk. Bare tiden vil vise hva annet mobilen kommer til å kunne måle og holde oversikt over. Allerede finnes det tilleggsutstyr og apper som for eksempel måler blodsukkeret for diabetikere, og mobildeksel som måler blodtrykk hver gang man tar i telefonen. De fleste mobiltelefoner kommer i dag med en rekke helserelaterte apper, og når data fra skritteller, pulsmåler, søvnovervåker og kaloriteller samles kan dette være nyttig informasjon om kroppens tilstand. Det gjenstår bare å bruke den smart.

Mindre syk med mobilen

Mye av tiden til både leger og pasienter går med til å avkrefte at man er syk. Tenk på all ventetid, bekymringstid og styr man kan spare hvis den samme jobben kan gjøres via en app. Den amerikanske appen «Healthiest You» er allerede en slags helse-Tinder. I tillegg til å formidle kontakt mellom lege og pasient synkroniserer den med forskjellige wearables for å gi oversikt over helsetilstanden til brukerne. På denne måten får flere hjelp på kortere tid, til lavere pris.

Nordmenn elsker å selvdiagnostisere seg. Google er kanskje den mest oppsøkte «legen» i landet, men snart vil en ekte lege bli like tilgjengelig. Se for deg at du ligger syk hjemme og trenger medisin, samt sykemelding. I stedet for å måtte møte opp fysisk, får du en virtuell time. Gjennom videochat, termometer- og blodprøve-app stilles diagnosen, og e-resepten gir deg medisinen du trenger. Man trenger ikke være veldig «Star Wars» for å se for seg en slik løsning.

Det er lenge siden vi sluttet å faktisk gå i banken. Hvor lenge blir det til vi slutter å faktisk gå til legen like ofte som i dag?

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Kjøp produktet her

Få full kontroll på din puls med Apple Watch

Få full kontroll på din puls med Apple Watch

4390,-Kjøp

Kjøp produktet her

Fitbit Aria måler din BMI og vekt

Fitbit Aria måler din BMI og vekt

999,-Kjøp

Les også:

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!