Fem tips til Instagram-suksess, fra en som har klart det

Bildene hans av majestetisk norsk natur blir hyllet verden over. Fotograf og eventyrer Eskil Digernes har 150 000 følgere på Instagram. Her er hans tips for en vellykket profil. Kort sagt: Ha alltid et klart motiv. Post jevnlig. Hold profilen ren. Ikke legg ut samme bilde flere ganger. Tenk sammenheng i totalen. Ikke minst: Husk å ha det gøy!

Foto: Telia

Nærmest ved en tilfeldighet begynte Eskil å legge ut naturbilder på Instagram. Folk likte tydeligvis det de så, og nå er han ettertraktet som både fotograf og turguide.

Fotografen og eventyreren tror grunnen til at hans bilder har blitt så populære, er at de er unike og ofte tas fra uvanlige vinkler. Eskil har tatt med seg eventyrlystne fra hele verden til punktet hvor han fotograferte Trolltunga fra undersiden, og har selv blitt tatt med til spektakulære motiver verden rundt. For det er ofte de kjente stedene, fotografert fra nye og uvanlige vinkler og perspektiver, som får mest oppmerksomhet, forteller han. Og hvis du lurer på hvorfor naturbilder vi «vanlige folk» tar ofte blir litt kjedelige, vet Eskil hva de vanligste feilene er.

- Først og fremst er det viktig å ha et motiv. Noe i landskapet det skal fokuseres på. Det holder ikke med et bilde av et fjell. En foss, for eksempel, må rammes inn av landskapet på riktig måte. Og så må det være kontrast mellom motiv og bakgrunn, det må være dynamikk i bildet, sier Eskil Digernes.

Foto: Eskil Digernes, Instagram @digernes

Fem tips som gjør at du lykkes på Instagram

1 - Motiv: Det holder ikke å bare ta bilde av noe. Bildet må ha et tydelig motiv. Ta gjerne bilde av noe kjent, men fra et uvanlig perspektiv.

2 - Kontinuitet: Legg ut bilder jevnlig. Hvis du vil holde feeden varm og opparbeide deg en følgermasse, må det skje noe på profilen. Ikke la profilen ligge brakk for så å legge ut masse bilder. Jevnlig oppdatering er lurt.

3 - Ren profil: Det er viktig å velge et overordnet tema på profilen. Folk som følger deg må vite hva de får. Det er også viktig å ikke legge ut tilsynelatende like bilder av det samme motivet.

4 - Totalen: Tenk på hvordan profiloversikten ser ut. Det er viktig at totalen gir et helhetlig inntrykk og at enkeltbildene ser bra ut i sammenheng.

5 - Ha det gøy: Gode tilbakemeldinger motiverer til å oppdatere profilen og poste gode bilder.

Noen av Eskil sine bilder på Instagram:

Se en minidokumentar og les mer her om hvordan Eskil finner frem til de unike og spektakulære bildene, og hvordan mobilteknologi har hjulpet ham til å bli en av Norges mest eventyrlige fotografer.

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Ble du testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!