Hvordan lykkes med Airbnb-utleie. Les ekspertens tips

Nye steder, mennesker og opplevelser er reisens magi. Men for de fleste av oss er reising noe hverdagen ikke har plass til. Heldigvis kan du, med Airbnb, sørge for at menneskene og opplevelsene kommer til deg.


Foto: Telia

Melissa Hegge er antageligvis Norges mest erfarne Airbnb-gjest og utleier, med over fem års fartstid med gjester i eget hjem og som gjest i andres. At hun er glad i å reise er det liten tvil om. Med inntektene hun får gjennom utleie av sin egen leilighet kan hun ikke bare reise mer selv, men også oppleve mer hjemme.

- Ved å åpne hjemmet mitt for andre, møter jeg utrolig mange spennende mennesker. Det får meg til å ville reise enda mer, sier hun i Telias nye mini-dokumentar.

 

Melissa er en pioner i bruken av Airbnb, og har knyttet et nettverk gjennom tjenesten som består av folk fra alle verdenshjørner. Hun er villig til å gå så langt som å si at alle hun møter, møter hun på grunn av Airbnb. En av hennes beste venninner møtte hun via en leietager, og nylig var hun i Japan hvor hun selvfølgelig bodde hos tidligere gjester.

NORSKE UTLEIERE I TOPPEN

Over 200 000 nordmenn benyttet seg av Airbnb i fjor. Samtidig kom det nesten like mange gjester, til norske utleiere, viser tall fra Airbnb. Det ser også ut til at turistene er svært fornøyde med opplevelsen de norske vertene gir. Av fem mulige poeng, er gjennomsnittlig sum for de norske utleierne 4,7.

Hvis du har lyst til å åpne hjemmet ditt for spennende mennesker og nye opplevelser, gir Melissa Hegge deg noen gode utleie-tips.

Foto: Airbnb
 

MELISSAS 5 TIPS FOR Å VINNE FREM SOM UTLEIER

  1. Bruk tid på profilen. Lag en utfyllende profil på deg selv og dine interesser. De som leier vil vite så mye som mulig, så jo mer kunnskapsrik, blid og gjestfri du virker, jo bedre.

  2. Ta gode bilder av ditt utleiested og alle tilgjengelige rom. Tenk som en eiendomsmegler og forsøk å gi så mye informasjon som mulig. Bakgården og det nærliggende området til leiligheten, kan også være salgsfremmende.

  3. Vær ærlig. Beskriv ditt utleiested og område rundt, slik at dem som leier vet hva de kan forvente. Det viktigste er at din informasjon stemmer med deres forventninger. Når det for eksempel kommer til beskrivelse av «location» så vil gjester som foretrekker high-end-shopping på storyby-ferien ønske seg til Oslo vest, fremfor de mer østlige deler av hovedstaden.

  4. Svar raskt. Ved forespørsler er det viktig å svare gjestene raskt. Det øker sjansene for booking og gir deg bedre rating i Airbnb systemet.

  5. Tenk som en turist. Tilrettelegg for gjestene, og forsyn dem med det de måtte trenge av praktisk informasjon. Gode tips til opplevelser, og hvordan man best utforsker byen og området sett fra ditt perspektiv, er gull verdt.

 

Les også: 5 tips til ekte opplevelser med Airbnb.

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Ble du testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!