Fire spill du bare må prøve i julen

I julen er brettspill nesten obligatorisk. Men visste du at mobilen også har tilgang til mange leker og spill som passer for hele familien. Her er fire forslag til morsomme familiespill dere kan spille på mobilen i julen.

Foto: Telia

Gjettelek av talkshow-kjendis

Heads Up! er en morsom spill-app laget av den amerikanske talkshow-vertinnen Ellen DeGeneres. Spillet går ut på at du skal gjette ordet som vises på mobilskjermen. Nettbrettet eller mobilen holdes opp mot pannen av den personen som skal gjette ordet, litt som brettspillet Kortskalle. I løpet av tidsfristen er det om å gjøre å gjette så mange ord som mulig, basert på lagkameratenes hint. Spillet er gøy for både vennegjengen og familien. Last ned spillet her, iPhone og Android.

Foto: Heads Up!

Familie Quiz

Spørrespillet Geni er et av de mest kjente brettspillene i Norge. Geni har også kommet med en quiz-app. Spørrespillet passer perfekt på bilturen eller når hele familien er samlet i sofaen. I appen kan du velge antall spillere og spørsmålskategorier. Sett i gang med spørreleken - og få endelig svar på hvem som er familiens mastermind. Last ned spillet her, iPhone og Android.

Foto: Geni  

Ikke heng ham!

Hangman er favoritten blant ordspill. Dette er spillet hvor du skal gjette ordet før mannen blir hengt i gavlen. Uff ja, det høres ille ut - men samtidig er spillet ganske uskyldig. For hver bokstav du velger som ikke er en del av ordet, tegnes det én strek. Strekene blir etter hvert til en gavl og en mann som til slutt henges. Gjetter du ikke ordet i tide, er det med andre ord ille ute med stakkaren. Dette spillet er gøy for barna (!), samtidig som de får trening i ord og alfabet. Last ned spillet her, iPhone og Android.

Foto: HANGMAN - Det klassiske ordspillet

Skattejakt i skog og mark med mobilen

Geocaching er aktiviteten som ligner på orientering eller skattejakt. Gjennom en app på mobilen skal du forsøke å finne frem til gjemte bokser i naturen. Geocaching er populært i hele verden, og Norge har mange spennende plasser du kan søke opp i appen. Kanskje har du bokser gjemt i ditt nabolag? Noen bokser er også slik at du kan bytte ut innholdet i boksen med noe du har tatt med selv. Dette er en aktivitet som er kjempespennende for barn i alle aldre. Ut på tur, aldri sur - med geocachingbokser på lur! Last ned appen her, iPhone, Android og WinPhone

God jul!

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!