Slik får du orden på livet med mobilen

Med barn i hus er det ikke alltid så lett å holde styr på alle skole- og fritidsaktiviteter, foreldremøter og treninger. I tillegg er det gjerne også en partner som er travel og har full agenda. Mobilen har mange apper og programmer som gjør det enklere å få oversikt.

Foto: Telia

Bare så det er sagt: Hvis du ønsker å få orden og oversikt over hva som skjer når, er det viktig å sette av litt tid i forkant. Det krever litt av deg å sette opp systemene, men når det først er gjort, er det gjort for all fremtid. Her følger det noen nyttige tips til deg som trenger å få orden og oversikt.

Den hellige kalenderen

Først og fremst er kalenderfunksjonen det aller helligste når det kommer til oversikt og familieplanlegging. Ved å dele kalender, er man alltid oppdatert på hverandres avtaler. I tillegg kan man bruke fargekoder og opprette en egen kalender for hvert enkelt familiemedlem. Det gjør det enkelt å holde oversikt over hvilke aktiviteter som tilhører hvem. Det kan ta litt tid å få til - men bruk tiden, for det vil fjerne mye stress i hverdagen.

Én samtale for alle

Hvis barna er så store at de eier sin egen mobil, er det ingen dum idé å opprette en gruppechat. Det finnes flere apper som gjør det enkelt å kommunisere med alle familiemedlemmene i én samtale. WhatsApp er et eksempel på en app som sender meldinger gratis via mobilnettet. Med en slik gruppechat kan du informere om tidspunkt for middag, når det er trening, at man må huske matpakken og ellers alt annet som er nyttig og viktig å vite. Last ned appen for iPhone, Android og WinPhone.

Trygg på de minste

Mobilen har tilgang til mange apper og verktøy som overvåker minstemann og registrerer barnets aktivitet. Baby Monitor 3G er et godt eksempel på en app som gjør det mulig å se livevideo av babyen som sover, høre lyder eller berolige barnet eksternt. Med to enheter har mobilen blitt en praktisk babymonitor. Det gjør at du kan være trygg på barnets sikkerhet når det sover. Appen koster 39 kroner, men dette er vel en rimelig forsikring om du ikke har kjøpt deg egen baby call, eller som trygghet når du er på farten. Last ned appen for iPhone, WinPhone og Android.

Foto: Telia

Vit når barna kommer hjem fra skolen

De fleste moderne alarmsystemer har direkte tilknytning til deg gjennom mobilen. Med systemets tilhørende apper kan du få en melding på telefonen når det er aktivitet i alarmsystemet. Dersom noen skrur av eller på alarmen, tikker det en melding inn på mobilen. Det gjør at du kan vite når barna kommer hjem fra skolen og låser seg inn i huset. Det samme gjelder de nye digitale dørlåsene som nå er å få kjøpt. Fremtidens hjem er smarte hjem. Du Her kan du lese mer om smarte hjem.

Mobilteknologi gjør hverdagen enklere. 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!