Dette er appene du trenger i vinter

Det kan ofte dukke opp spørsmål når du enten skal ut i skisporet, eller befinner deg der allerede. Hvordan er værprognosene? Hvor er de nypreparerte løypene? Er heisen stengt? Hvor i alle dager befinner jeg meg nå? Smøring? - nei, det er jeg ikke god på. Mobilen er blitt et fantastisk hjelpemiddel med tilgang på uendelig informasjon som er nyttig når du driver med forskjellige vinteraktiviteter. Her er våre anbefalte apper i vinter, enten du skal på bortover- eller nedoverski.

Fnugg

Dette er Norges store appnyhet for deg som skal i bakken. Fnugg er en app som samler all informasjon om alpinsentrene i en og samme app. Nå slipper du å stå på ski med vått områdekart i lomma, søke opp været på pent.no eller risikere å stå i kø ved en stengt skiheis. Appen forteller deg nettopp hvilke bakker som er åpne, hvordan vær- og føreforholdene er, hvor løypene befinner seg, åpningstider og heiskortpriser. Hvis det er avgjørende for deg at det er sol når du skal i bakken, er det en egen fane som gir deg oversikt over anlegg som har høyest sannsynlighet for fint vær. Slikke sol OG stå i bakken, det er å slå to fluer i én smekk. Dersom du er av den typen som synes at mengde snø er viktigere, eller bare hvilke anlegg som befinner seg i nærheten, kan du enkelt sveipe deg frem til dette også.

Vintermoro

First Tracks

Er du engstelig for å gå glipp av deilig pudderføre? Det trenger du ikke være med denne appen. First Tracks er en app som registrerer om det har kommet nysnø i løpet av natta, og hva gjør den da? Jo, den vekker deg tidligere enn du ellers ville stått opp! Da kan du kaste på deg klærne og nyte puddersnøen før hele bakken fyller seg med dansker og kids, og ploger ned hele traseen. Genialt!

Moro i snøen

Skiinfo ski & snørapport

Ut å reise i vinter? Denne appen er en komplett guide hvis du skal besøke et alpinanlegg også utenfor Norge. Appen har registrert over 2 000 anlegg i hele verden! Den er ikke så ulik Fnugg, som gjelder for norske anlegg. Hvert anlegg har sin egen nyhetsfeed med bilder, nyheter og tilbud. I appen lagrer du informasjon om deg og dine preferanser, og du kan til og med laste opp din egen selfie som postes på feeden (selfie-kurs kan vi ta en annen gang, men anbefaler at nesen er tørket før bildet tas). Kanskje du har besøkt et av de feteste anleggene du noen gang har vært på, men har glemt hva det heter? Du kan helt enkelt lagre dine favoritt skisentre på profilen din. Appen har også kule funksjoner som livestream fra bakken, snøvarsling og oppdatert værmelding.

Vinter i Norge

Skisporet.no

Dette er appen for langrennsentusiasten, og dem er det mange av. Skisporet gir deg oppdatert status på over 6 000 skiløyper i hele Norge. Med varsel på telefon får du beskjed akkurat i det øyeblikket løypemaskinen stopper motoren. Da kan du ta skiene fatt og gå ut i skispor så ferske at det ryker av dem. Det er viktig å advare at det kan medføre en viss fare ved nyoppkjørte løyper. Nytelsen kan nemlig bli så stor at du glemmer tid og sted, og plutselig står du ved et veiskille; Hvor er jeg nå? Frykt ikke, appen har også kartoversikt og oppdatert værmelding.

Slalom i vinternorge

SWIX

Unngå lugging og smørekrise! Dette er den ultimate smøreguiden. Er du en uerfaren smører, eller bare har gjemt bort ferdighetene siden forrige sesong, følger Swix-appen deg gjennom hele skismøringsprosessen. Lærer du best gjennom levende bilder kan du i tillegg se og lære fra instruksjonsvideoene. Appen tilrettelegger for avansert eller enkel smøring, enten du skal preparere langrennsski eller alpinutstyr. Smøreguiden er tilkoblet yr.no og gir deg relevant smøretips basert på værforholdene der du er.

Bare så dere vet det, så har Telia rask 3G og 4G på de største vintersport-stedene i Norge:

 • Trysil
 • Hemsedal
 • Geilo
 • Hafjell
 • Norefjell
 • Oppdal
 • Hovden
 • Tryvann
 • Beitostølen
 • Kongsberg
 • Gausdal

Da gjenstår det å laste ned appene og gjeste Kong Vinter! God tur!

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!