De kjente og ukjente musikkappene du må ha

Siden slutten av 70-tallet har vi båret musikkspilleren i lomma. Vi har gått fra Walkman med skurrete lyd til Discman med hakk i plata. Nå har mobilen heldigvis tatt over. Lyden er god og vi har fått tilgang til millioner av låter. Dette er den korte listen over musikkappene du bør ha.

Lytt til musikk

Spotify - vår soleklare favoritt

Spotify er vår savior of the day når det kommer til å lytte til musikk. Med tilgang til mangfoldige millioner låter, gir Spotify deg musikk i alle kategorier, alt fra Mozart til Skrillex. Spotifys musikkbibliotek er imponerende. Det anbefalte Premium-abonnementet koster 99 kroner i måneden, og med Telia SMART-abonnement kan du få gratis Spotify Premium inkludert i abonnementet ditt de første 12 månedene. Spotify gir deg en musikkhylle selv den dedikerte CD-samler aldri har kunnet vise frem. Med Telia SMART-abonnement kan du få Spotify inkludert i abonnementet ditt. Synes du det er plundrete å opprette spillelister selv, har Spotify laget spillelister for enhver smak og ethvert humør som du kan følge. Under Browse-funksjonen i appen finner du det geniale valget «Discover», som foreslår album basert på det du har hørt på tidligere. Basert på spillelistene dine kan du da oppdage ny musikk og nye artister som du kanskje vil like.

Last ned Spotify fra App StoreGoogle play eller Windows Store.

Spotify kan brukes på både PC, Mac og smarttelefoner

Foto: Spotify

SoundCloud

Det som er spesielt med SoundCloud er at appen publiserer musikken til mindre kjente artister og DJs som lager coverlåter og remixer. Så dersom du ønsker en variant av favorittlåten din, er SoundCloud et godt alternativ til musikkstreaming.

Last ned SoundCloud fra App Store eller Google play.

Lytt til radio

Radio er som regel et sikkert valg om du ønsker å lytte til både musikk og prat. Radioprogrammer har nok alltid hatt lojale følgere, men ved at radio er blitt tilgjengelig på mobilen og gjennom podkaster, kan du følge programmene når det passer deg. TuneIn Radio er en app som gir deg oversikt over lokalradioer og tilgang til nasjonale og internasjonale radiostasjoner. Appen har flere kategorier du kan søke gjennom for å finne det radioprogrammet du ønsker å lytte til. 

Last ned TuneIn Radio fra App Store eller Google play.

TuneIn gir tilgang til lokale og internasjonale radiostasjoner

Foto: TuneIn

Finn musikk

Mange har nok hørt om Shazam, appen som gjenkjenner og identifiserer sanger ved å ta opp låten du hører på, for eksempel fra radioen eller på by'n, og mappe den opp mot musikkbasen sin. Vi skal gi en annen anbefaling til en slik app. Den heter SoundHound. I tillegg til opptaksfunksjonen, har SoundHound blant annet en lang nyhetsfeed med musikkvideoer, populære låter og låtnyheter. Appen er et svært godt alternativ til Shazam.

Last ned SoundHound fra App StoreGoogle play eller Windows Store

Med SoundHound finner du raskt ut hvilken sang du hører

Foto: SoundHound

Last ned appene og la musikken sette deg i bevegelse! 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Kjøp produktet her

Lytt til din egen musikk med Marshall Major II

Lytt til din egen musikk med Marshall Major II

699,-Kjøp

Kjøp produktet her

Spill fletta av kompisene dine med Marshall Kilburn

Spill fletta av kompisene dine med Marshall Kilburn

2499,-Kjøp

Les også:

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!