Kan artister bruke mobilen til å skape musikk?

De aller fleste av oss er opptatt av musikk, men har du tenkt over hvordan musikk skapes? Fra den kreative prosessen som ligger bak, samhandlingen mellom musikere og til skapelsen av en helt ny låt. Det nye stjerneskuddet Ary er en av dem som mener mobilen er et viktig verktøy for å samle nye ideer og inspirasjon, og dele det enkelt og raskt med andre.

Sist oppdatert: 12. juli 2017

Men hvordan kan mobilen hjelpe deg med å bli mer kreativ når du lager musikk?

Når artister som Ary skal skape en ny sang skjer ofte mye mens man er på farten og blir inspirert. Derfor er mobilen blitt et viktig verktøy for mange musikere når de får ideer til en ny låt, slik at de kan samle tanker som dukker opp i hodet og melodier og toner som kan danne grunnlaget for en ny låt.

Synger, lagrer og deler

Ary er opptatt av at ideene må fanges der og da - med en gang de dukker opp, slik at de ikke forsvinner i andre tanker og ting man skal gjøre. Og med mobilen på innerlomma har Ary verktøyet hun trenger for sikre at ingenting går tapt. Som en impulsiv person er det viktig for henne at de virkelige gode ideene blir tatt vare på og delt med de man jobber sammen med.

Visste du forresten at du streamer på det som av TEK.no både i 2016 og 2017 ble kåret til Norges beste 4G-nett?

Noe så enkelt som mobilen bruker hun derfor mye når ny musikk skal skapes, enten om man er på turné, på toget eller i dusjen hjemme. Det kan være taleopptaker, apper eller kamera og video som sørger for at ingen gode ideer blir glemt. Ved å «synge til mobilen» fanger hun enkelt opp skisser til ny musikk, som raskt sendes videre fra mobilen til andre for tilbakemeldinger og nye innspill.

Artisten, som egentlig heter Ariadne Loinsworth, er kjent fra låter som "Telescope" sammen med Carl Louis og debutsingelen "Higher". Hun toppet Musikknyheter sin årlige kåring for 2016, der et stort knippe journalister og arrangører stemmer over hvem de har mest tro på for året som kommer. Vi er utrolig spente på å se hva trønderjenta får til i fremtiden!

Vil du høre mer av Ary? Her finner du henne på Spotify. Og du? Med Music Freedom, kan du faktisk høre på henne uten at du bruker opp dataen din! Det gjelder for øvrig alt du måtte finne av musikk på både Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer og Beat.

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Kjøp produktet her

Se dekningskartet

Se dekningskartet

Kjøp

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Ble du testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!