9 nyttige triks du MÅ kunne i Spotify

I 2008 revolusjonerte Spotify hvordan vi lyttet til musikk. Etter det har de fått flere konkurrenter, men Spotify er fortsatt definitivt den beste og mest anvendelige. Det finnes utallige funksjoner for at du skal få mer ut av abonnementet ditt, og her får du ni nyttige og kanskje litt nerdete tips.

Foto: Spotify

1. Gå gjennom musikkåret ditt

Visste du at du nå kan se hvor mye musikk du lyttet til i år? Ved å klikke deg inn på spotify.com/2015, kan du få en detaljert statistikk over din Spotify-aktivitet i 2015. Her kan du se hvilke sanger eller sjangre du lyttet mest til og hvor mange minutter du hørte på musikk. Undertegnede lyttet til musikk på Spotify i hele 26 000 minutter, noe som tilsvarer 18 dager... Tallet forteller mye om hvor viktig det er for oss med tilgang til musikk overalt.

2. Spotify som karaokemaskin

Spotify har fått en funksjon som heter Lyrics. Lyrics viser sangtekstene på skjermen. Spotify blir til rene karaokemaskinen og du kan bli festens sangstjerne. Eller ikke. Det er jo litt avhengig av stemmen du har... Hvis du i tillegg holder mobilen som en mikrofon, føles det enda mer ekte. Lyrics-funksjonen er kun tilgjengelig på PC-plattformen. Du finner den nederst til høyre ved fremdriftslinjen.

Foto: Spotify

3. Optimal lydkvalitet

Standardinnstillingen i Spotify er ikke satt til den beste lydkvaliteten. Vi anbefaler at du endrer dette slik at du får best mulig lydkvalitet. For å endre lydkvalitet går du inn på Settings - Streaming Quality og velger Extreme, som er høyeste kvalitetsnivå. Vær obs på at du bruker mer data når du strømmer med den beste kvaliteten. Er du opptatt av å begrense databruken, kan du begrense lydkvaliteten til offline-lister.

Foto: Spotify

4. Dele og redigere lister med andre

Er det en annen som følger din spilleliste, er det ikke mulig for denne personen å legge til sanger i spillelisten. Dette kan du gjøre noe med dersom du oppretter en liste og endrer innstillingene til Make Collaborative. Deretter velger du Share og deler den med din spillelistemakker. Denne funksjonen er fantastisk hvis dere for eksempel sammen skal lage den ultimate spillelisten til årets nyttårskveld og kommer på sanger underveis.

5. Ny musikk og nye spillelister hele tiden

Lei av å lage spillelister og søke etter sanger hele tiden? De fleste har nok oppdaget den fantastiske Browse-menyen, men vi gir deg en ny påminnelse. Du kan rett og slett oppdage mye ny musikk uten de store anstrengelsene. I Browse kan du søke etter utallige spillelister tilpasset humør eller situasjon. Her kan du finne perfekt konsentrasjonsmusikk til arbeidsdagen eller dansemusikk til partykvelden. Discovery-funksjonen gir deg hver uke forslag til musikk basert på det som finnes i dine spillelister. Her har jeg funnet mye gull. Browse-funksjon er topp når du er lei listepop og ønsker musikk som ikke er spilt for mange ganger på radioen.

Foto: Spotify

6. Last inn lagret musikk fra dataen

Spotify gjør det mulig å ha musikk som allerede er lagret som filer på PC-en din på mobilen. Når du bruker Spotify på dataen, kan du i menyen velge Local Files. Her ser du alle musikkfilene du har lagret på maskinen. Disse sangene kan du lage spillelister av som du så får tilgjengelig på mobilen. Hvem har vel ikke gamle Spice Girls-sanger og 90-tallspop på dataen som de gjerne kunne hentet frem igjen i ny og ne? Hva? Er det bare meg?

7. Privat lytting

Ikke alle er like glade i at andre kan se hva de lytter til. Spice Girls er nevnt. Spotify har nemlig en newsfeed som lister opp hva blant annet Facebook-vennene dine lytter til. Denne funksjonen kan du skru av når du koser deg med flau-listen din. Velg Settings - Social - Private Session av og skru av Publish Activity og Show Activity på Facebook.

Foto: Spotify

8. Finn slettede spillelister

Savner du en spilleliste du har slettet? På PC-en er det mulig å hente frem slettede spillelister. Velg Account i menyen. Under Account Overview finnes en fane som heter Recover Playlists. Der kan du gjenopprette spillelister du angrer på at du slettet.

9. Unngå musikkstopp på party

Det finnes en innstilling som gjør det mulig å legge til overgang (fade) på sangene når de nærmer seg slutten. Da slipper du den påtrengende stillheten idet du er i gang med ass-shaken, eller den litt rare følelsen av å måtte finne på noe å si midt i roligdansen. Gå inn på Settings - Playback - Crossfade. Her velger du hvor mange sekunder overgangen skal vare fra den ene sangen til den neste.

Foto: Spotify

Spotify er her for å bli!

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Kjøp produktet her

Spotify Premium

Spotify Premium

99,- / mdKjøp

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Ble du testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!