Honor 8 imponerte testpilotene

Kundene har vært testpiloter på Huawei Honor 8. Se hva de har å si om de ulike funksjonene og hvilket terningkast telefonen havnet på. Kanskje blir den din neste telefon?

Huawei Honor 8

Foto: Huawei

Design

Hege: Huawei Honor 8 har et utrolig fint design. Til og med esken er stilren og fin, med skuffer der det ligger lader og en quick start-guide som hjelper deg i gang. Selve telefonen er et blankt og fint smykke. På baksiden har Honor 8 et lekkert fargespill, der fargen endrer seg etter lyset.

Dominique: Jeg må starte med å nevne forpakningen. Hvordan varen er pakket inn og presentert, sier meg ofte mye om hva produsenten mener og om de respekterer sin egen vare. I dette tilfelle så kommer mobilen i en hvit og stilren boks hvor man enkelt skyver av toppen. Her er alt pakket godt inn på en smart vannrett måte med flere «skuffer» som trekkes ut i en veldig premium følelse.

Huawei Honor 8 på en benk med løv og gress

Honor 8 har en fingeravtrykk-sensor, eller en programmerbar «smarttast» som de kaller den, på baksiden. Jeg syntes dette var en merkelig plassering i starten, men nå elsker jeg den etter å ha tatt mobilen i bruk og blitt vant med plasseringen. Å låse opp mobilen med pekefingeren, mens man løfter den opp er fantastisk. Plassering av volum/strømknapp på høyre side gjør enhåndsbetjening til en lek. Alt i alt har de gjort alt riktig her med sitt enestående design. Dette burde flere av de andre produsentene merke seg.

Skjerm

Foto: Huawei

Dominique: Honor 8 kommer med en IPS LCD skjerm dette gir en god belysning og får fargene fram på en bra måte. Skjermen er på 5.2 tommer og kjører en 1080x1920 oppløsning. Berøringssensitiviteten og håndtering fungerer slik den skal.

Hege: Skjermen er passe stor, og her endrer lyset seg etter hvor lyst det er i omgivelsene. Utrolig kjekt, da man slipper at skjermen blir for lys i enkelte situasjoner.

Meny

Hege: Menyen er enkel og man finner lett frem på telefonen. Alle menyer er lette å sette seg inn i, og appene som allerede er på telefonen ligger i mapper, noe som gjør det veldig lett å finne fram til det du skal bruke.

Dominique: Oversiktlige og gode. Det meste kan tilpasses slik som du selv ønsket det, For meg selv var det fantastisk å kunne fjerne den irriterende tale-tasten, jeg traff mer en mellomrommet fra tastaturet. Det samme gjaldt noen andre funksjoner fra snarveier, menyer til layout på tilbakeknapp, meny osv. Dette var positivt for min del. Ellers ønsker mobilen at du gir tillatelser på alt den skal gjøre, framfor at den tar seg til rette og aksepterer alt automatisk. Fra et sikkerhetsståsted var dette smart. Åpner du kamera for første gang, må du gi den tillatelse til å bruke minnet. Dette likte jeg.

Les også kundene sin test av hodetelefonene, Urbanista Seattle, her!

Kamera

Hege: Kameraet tar veldig fine bilder. Her finnes det også mange funksjoner å velge i, alt ettersom hvilket bilde du ønsker å ta.

Dominique: Med et 12 MP dobbelt hovedkamera kan man ta gode bilder. Dette er ikke det beste mobilkameraet jeg har testet, men den gjør jobben. Til gjengjeld, takket være sine to linser, kan man ta bilder med noen interessante effekter.

Se bilder tatt med Honor 8 av våre testpiloter:

  • katt og mann på balkong
  • Utsikt over boligblokk og skog
  • Solskinn mellom trær i skogen, snø på bakken
  • Detaljbilde, rose
  • portrettbilde

 

Brukervennlighet

Dominique: Honor 8 har drøssevis av funksjoner. Sensoren på baksiden er meget god og lynrask. Jeg opplevde ekstremt få «feilavlesninger». Du kan legge inn snarveier som du selv ønsker og betjener dem ved å trykke inn knappen. Noen av mine favoritter var «Knockle» der du kakker med knoken på skjermen, avhengig om du benyttet en eller flere knoker fikk du funksjoner som forskjellige screenshot-typer, opptak av det som skjer på mobilskjermen eller funksjonen der mobilen reagerte på din stemme. Sier du ditt «aktiveringsord» og «where are you?», svarer mobilen med «I'm here» og spiller av ringetone, blinker med ledlysene etc. Genialt! Rekkevidden på dette var også bra. Testet også bevegelsessensor, GPS og dekning under forskjellige forhold. Ingenting og utsette der.

Hege: Telefonen har en del morsomme og brukervennlige funksjoner. En fingeravtrykksensor på baksiden av telefonen kan brukes til å åpne hjemskjermen på den. I tillegg kan telefonen programmeres med kode for å få tilgang til hjemskjerm. Denne knappen kan også programmeres slik at du kan ta skjermdump ved å trykke den inn.  En fancy funksjon da man har tatt et bilde er at man kan bruke knoken og dra over skjermen, slik at bildene får valgfritt motiv. Telefonen kan også brukes som fjernkontroll til TV, CD-spiller og det du måtte ønske.

Batteri

Dominique: Med en kapasitet på 3000 mAh og en strøm-snill CPU kommer du et godt stykke. Fornøyd med varigheten på batteriet. Telefonen har hurtiglading, så det å lade opp batteriet går fort.

Hege: Batterikapasiteten er utrolig bra. Jeg har nå brukt telefonen skikkelig mye. Jeg har surfet masse på nett, spilt Pokémon GO med barna og ellers brukt telefonen veldig aktivt. Med denne bruken har batteriet holdt i ett og et halvt døgn!

Konklusjon

Dominique: Alt i alt er Honor 8 en solid smarttelefon som jeg kan trygt kan anbefale. Da jeg mottok mobilen tok jeg den i bruk som min hovedtelefon i en periode på 8 dager før jeg skrev denne anmeldelsen. Jeg var litt skeptisk til en «budsjett»-mobil og dette er nok fordi jeg har vært bortskjemt med toppmodellene til HTC og Samsung de siste 10 årene, men etter en uke med Honor 8 må jeg innrømme at mobilen virkelig har vokst på meg. Jeg kommer til å holde et øye med Huawei framover i tid, for jeg liker hvor langt de har kommet, og ikke minst hva de har fått til med Honor 8.

Huawei Honor beviser at design og performance kan gå godt sammen og ikke trenger å koste skjorta. Hvis jeg skal være veldig pirkete hadde gjerne sett en kraftigere GPU, som for eksempel en MP8 i mobilen. Men da dette hadde økt prisen betraktelig, så det er forståelsesfullt hvorfor de landet på en MP4.

Hege: Jeg er utrolig fornøyd med Huawei Honor 8. Den er enkel, stilig og har alt jeg vil ha i en mobiltelefon, og mye mer! Jeg trenger ikke lenger å ha nødlader i veska, for batteriet holder utrolig lenge. Jeg tar masse bilder med telefonen, og den gode kvaliteten på kameraet er et stort pluss. Det eneste som er litt dumt, er at det ikke følger med egne øreplugger.

Terningkast

Hege: Terningkast 6!

Dominique: Price for performance. Terningkast 5!

Du kan kjøpe  den i nettbutikken her og bruke Klikk & Hent i utvalgte Telia-butikker.

NB: som takk for innsatsen som testpiloter, har deltakerne fått beholde produktet til odel og eie.

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Kjøp produktet her

Kjøp Huawei Honor 8

Kjøp Huawei Honor 8

Fra 1,-Kjøp

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Ble du testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!

Var denne siden nyttig?
Ja
Nei