Disse 13 appene må du bruke i ferien

Nå har tiden kommet hvor vi reiser på ferie. Dette er appene du garantert vil ha nytte av både før, etter og underveis på reisen.

Strandveskek med håndduk, drikkeflaske og mobiltelefon
Foto: Telia

Skal du på ferie i utlandet er mobilen din nærmest blitt et uunnværlig verktøy. Enkelte apper krever naturlig nok datatrafikk. Som kart, flytider og oversettelsesapper. Etter at Roam Like Home ble lansert trenger du heldigvis ikke lenger begrense databruken.

Se om Roam Like Home gjelder for ditt reisemål

Vi har gravd dypt i app-butikkene og funnet 13 anbefalinger til apper du bør ha med deg på mobilen i ferien.

Før reisen

1. Travel List - enkel pakking

For mange kan selve pakkingen være et mareritt, men pakkingen er jo faktisk en del av reisen. Travel List er en app som gjør det enkelt å lage pakkelister ved å organisere kategorier. Da slipper du få angst for å glemme noe! Appen er tilgjengelig kun for iPhone.

Sjekk ut Travel List her

2. Entrain - unngå jetlag

Denne appen forteller deg hvordan du kan forberede deg på reise til andre tidssoner og endre søvnsyklusen. Appen er utviklet av forskere på universitetet i Michigan. Lys viser seg å være den viktigste faktoren for forstyrret søvnsyklus. Ved å dokumentere når du er utsatt for lys i løpet av døgnet, kan Entrain gjennom en vitenskapelig algoritme lage anbefalinger for når du bør utsette deg selv for lys, mørke og søvn. Alt for å påvirke søvnsyklusen. Følger du appens anbefalinger vil du være forberedt på døgnrytmen i ferielandet og slippe jetlag.

Les mer om Entrain, eller last ned appen direkte:

iTunes
Google Play

Travel List og Entrain. Foto: Skjermdump Travel List og Entrain
Travel List og Entrain. Foto: Skjermdump Travel List og Entrain

Til selve reisen

3. TripIt - alt på ett sted

TripIt er appen som samler all dokumentasjon til selve reisen. Appen organiserer nemlig alt: hotellbooking, flightinformasjon, bilutleie-reservasjon, restaurantreservasjoner og all annen informasjon knyttet til reisen. Du trenger bare å sende mailbekreftelsen fra de ulike reservasjonene til plans@tripit.com. Det er også mulig å legge inn det hele manuelt. Da samler den automatisk alt av informasjon og bookinger i forbindelse med reisen og gjør det tilgjengelig i appen. Alt på ett sted. Det beste av alt er at appen også fungerer offline dersom du har lagt inn informasjonen på forhånd. Du kan enten laste ned gratisversjonen eller betale et månedlig beløp.

Les mer om TripIt, eller last ned appen:

iTunes
Google Play

4. Flightboard - boarding og gater på mobilen

Flightboard har all informasjon om fly og gater fra over 3000 flyplasser i verden. Med denne appen slipper du å lete etter flystatus og gatenummer på informasjonstavlen rundt om på flyplassen. Du trenger bare mobilen.

iTunes
Google Play


Tripit og Flightboard. Foto: Skjermdump Tripit og Flightboard

Til oppdagelsesferden

5. Tripadvisor fra ferierende - Stay.com fra lokale eksperter

Appene Tripadvisor og Stay.com utfyller hverandre, og er derfor langt på vei et must på reisen. Tripadvisor er den komplette appen som gir oversikt over restauranter, hotell, samt utvalg av aktiviteter og severdigheter i hele verden. Er du derimot en person som liker å unngå turistfellene og heller ønsker å besøke sjeldne perler, er Stay.com appen du må ha. Stay.com inneholder over 1000 guider skrevet av lokale eksperter som guider deg til de ukjente og originale stedene på din destinasjon. I denne appen finner du spise- og drikkesteder, uteliv og shopping, aktiviteter og turer som er plukket ut av "the locals".

Tripadvisor:
iTunes
Google Play

Stay.com:
iTunes
Google Play

6. Google Maps - har du tenkt på hvor sinnsykt bra denne er?

Google Maps er den uslåelige GPS-appen og er uerstattelig. Appen har også taleveiledning uansett om du bruker bil, kollektivt eller beina som transportmiddel. Hvordan var det vi egentlig fant frem til hotellet, restauranten, severdigheten og butikkene før? Måtte vi spørre noen? Grøss...

iTunes
Google Play


Tripadvisor og Stay.com. Foto: Skjermdump Tripadvisor og Stay.com

For å unngå språkforvirring

7. Google Translate - men ikke glem iStone Travel Translation

Språkforvirring kan være et kjent problem i utlandet. Google Translate redder ofte slike situasjoner fordi den oversetter tekst fra et språk til et annet. Du kan også lytte til hvordan det uttales ved å trykke på høyttalerikonet. iStone Travel Translation er appen som gjør det enda enklere å kommunisere med de lokale. Appen har allerede ferdiglaget over 300 fraser organisert i ulike kategorier. Det er veldig kjekt dersom du er på butikken (hvor finner jeg drikkevarer?), på restaurant (har dere kylling på menyen?) eller shopping (hvor mye koster denne?).

Google Translate:
iTunes
Google Play

iStone Travel Translation:
Kun til iPhone

8. Photo Translator - ett bilde og du vet alt

Med denne appen kan du enkelt ta bilde av et skilt eller tekst og appen oversetter teksten for deg. Du bruker kameraet på mobilen, så velger du fra språk - til språk og appen oversetter for deg. Enkelt og genialt!

iTunes
Google Play

9. Swearport - når du opplever dårlig service?

For deg som kan hause deg opp om det tar tid før maten kommer på bordet, taxien ikke dukker opp eller maten på restauranten er kald, er appen Swearport verktøyet du kan bruke for å uttrykke en viss frustrasjon. Vi må legge til at du heller bør besinne deg. Du representerer tross alt alle andre nordmenn, så la heller frustrasjonen synke til fordel for god feriestemning.

Kun for Google Play


iStone Travel Transition, Transalator og Swearport. Foto: Skjermdump iStone Travel Transition, Photo Transalator og Swearport

Praktiske apper alltid

10. Wolfram Sun Exposure - ikke bli solbrent

Denne appen hjelper deg med å unngå overeksponering av sol. Appen kalkulerer hvor lenge du kan ligge i solen uten å bli solbrent basert på din lokasjon, din hudtype, og varighet i solen. Helt genialt og ikke minst viktig!

Kun for iPhone

11. TravelSafe - de viktige nummerne

Denne appen har flere nyttige og viktige funksjoner. Det aller viktigste med appen er at den har all kontaktinformasjon til de ulike nødetatene i landet du er i. I tillegg har TravelSafe kontaktinformasjon til ambassaden til i landet du er i, om du skulle være uheldig å miste passet eller havne i uføret.

iPhone
Google Play

12. Currency - ikke tøm kontoen

Vi mener at ferie betyr ferie, og dersom du blir stående å beregne hvor mye hvert eneste måltid eller ting koster gjelder ikke betegnelsen ferie lenger. Currency er en app som konverterer valuta helt enkelt.

iPhone
Google Play

13. Tipulator - ikke bli sett på som kjip

Det kan ofte være vanskelig å vite hva som er kutymen for tips i landet du skal besøke. Tipulator er en app som regner ut hva du bør gi i tips! Smart og enkelt.

Kun for iPhone


Wolfram Sun Exposure, Travel Safe og Tipulator. Foto: Skjermdump Wolfram Sun Exposure, Travel Safe og Tipulator

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

Hva kan du om musikk?

FM-nettet slukkes og mobilen redder deg

Skal gjøre 1000 sauer smarte

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!