Hverdagen kommer til å preges av wearables

Med smartklokker har konseptet wearables blitt introdusert for hele verden. Smartklokkene er bare starten på hva vi kommer til å se av smartwear og wearables i fremtiden. Men hvilken funksjon kommer produktene til å ha, og hvilken nytte gir teknologien?

Kilde: OMsignal Biometric Smartwear

Vi har kanskje ikke tenkt på dette tidligere, men wearables har allerede eksistert i lang tid. Pulsklokken er et eksempel på en av de første smartwearene. Smartwear og wearables er nemlig smart teknologi som du bærer på kroppen. I dag kjenner flere til aktivitetsarmbånd og smartklokker. I tillegg har flere hørt om Google Glass, som ble spådd en lysende fremtid, men som ikke nådde gjennom i markedet. I fremtiden kommer wearables likevel til å være en stor del av hverdagen.

Fremtidens wearables

Det er ikke mange år siden wearables ble introdusert. De fleste av oss forsto nok ikke at så mange wearables skulle eksistere på markedet i 2015, og det er fortsatt smartklokker og aktivitetsarmbånd som dominerer. Her har vi hentet noen andre forslag som kan interessere deg.

Kilde: Nixie/intel

Sterling har utviklet en babymonitor, som er en sensorbrikke som festes på klærne til barnet. Brikken fanger og teller ordene som de voksne sier til barnet, og gjenforteller disse ordene til barnet. Sterling skal bidra til å lære språk og vokabular og styrke barnets IQ.

På bildet ser du et dronearmbånd, perfekt for sosiale medier-avhengige. Dronearmbåndet har små, innebygde propeller som gjør at det kan lette fra håndleddet, fly opp i lufta og ta bilder.

Kilde: CUR

Et raskt søk på Google, og wearables gir nesten ti millioner treff. Det finnes utrolig mange spennende og kreative produkter som er på vei inn i livene våre. Det er rimelig å anta at japanske Tomatan - som mater deg med tomater mens du løper - ikke kommer til å være produktet som lever lengst på markedet.

The Cur er derimot et produkt som folk kan ha nytte av. Dette er et produkt som gir smertelindring ved å blokkere smertesignalene fra å nå hjernen. Du fester båndet hvor du vil på kroppen, der du måtte ha vondt.

Wearables er jo utviklet basert på mer eller mindre identifiserte behov - men når de treffer et behov godt, kommer de til å prege livene våre inn i fremtiden. 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Vil du bli testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!