Vi har testet toppmodellen LG G5

LG tør å være annerledes med sin nye flaggskipmodell G5. Når så du sist en mobil med utskiftbare deler? Da snakker vi ikke deksler som på de gamle Nokia-telefonene, men fungerende, nyttige deler. Modulene kan gi deg super lyd eller kameragrep med ekstra batteri og fysiske knapper, og vi håper på flere godbiter.

Sist oppdatert: 12. juli 2017.

LG G5 demontert. Det gule batteriet klipses fast på enten standardenheten, eller kameragrepet, nærmest i bildet. Alle bildene er selvfølgelig tatt med LG G5. Foto: Telia

Oppdatering: Produktet som omtales i denne artikkelen, er ikke lenger i salg. Sjekk gjerne vår nettbutikk for andre modeller.

Reisen fra en arvet telefon til LGs nyeste, dristige toppmodell G5 startet bra. Med noen enkle operasjoner var alt innhold flyttet fra den gamle balja til det nylig sjøsatte, lekre aluminiumskroget. Følelsen av ny telefon er en god følelse. Treghet i respons og ikke respons i det hele tatt blir erstattet med apper som starter umiddelbart og en skjerm hvor alt flyter perfekt. Også er det gøy å endelig bli en del av dem som har fingeravtrykklås!

Nyhet. Åpner seg med et klikk.

På overflaten ser LG G5 ut som en helt vanlig smarttelefon. Fine linjer, slank og passe stor med sin 5,3 tommer skjerm. Når man finner den diskret innfelte knappen på venstre side åpner det seg derimot en ny verden. Ved å trykke inn knappen popper hele underdelen av telefonen ut, og tar med seg det utskiftbare batteriet. Bare det at den har utskiftbart batteri er et salgspoeng i seg selv. Alle andre smarttelefoner har jo innebygget batteri.
Ved å bruke litt makt «knekker» man av telefonens underdel og får løs «startmodulen», eller underdelen av mobilen. Denne kan så skiftes ut med, enn så lenge, et par forskjellige moduler. Modulen som umiddelbart står fram som mest praktisk er kameragrepmodulen. Med LG CAM Plus, som kompisen kalles, får du fysisk knapp for stillbilde og videoopptak, i tillegg til zoom-hjul og ekstra batteri.

De to kameraene bak på telefonen. Fingeravtrykkleseren under fungerer også som av- og på-knapp. Til venstre ser du hvordan LG G5 ser ut med kameragrepet montert. Foto: Telia.

Ikke ett, men to kameraer

LG G5 har to kameraer bak. Et vanlig, 16 megapixel kamera og et åtte megapixel vidvinkelkamera. Når du i tillegg kan sette på kameragrepmodulen er mye gjort. Her har du nesten et fullverdig fotoapparat, for å bruke et gammelt ord. Kameragrepet er jo genialt når du for eksempel er i skikkelig turistmodus og foreviger ferieturen. Har du i tillegg med deg storfamilien sørger vidvinkelkameraet for at alle får være med på bildet. Er du glad i å ta bilder, og har litt fotokunnskap byr LG G5 på gode muligheter for egne innstillinger i manuell-modus. Her har du kontroll på både hvitbalanse, ISO og lukkertid. Foretrekker du auto, tar telefonen riktig så fine bilder da også. Spesielt er muligheten til å velge fokuspunkt, selv i auto-modus, en fin funksjon.

Et par små innvendinger er det riktignok på kameragrepmodulen. Zoom-hjulet virket nesten defekt, det ruller liksom for lett. I tillegg var det et håp om at man med kameragrepet hadde kunnet holde og betjene kameraet med en hånd. Dessverre er ikke posisjoneringen av zoom-hjul og utløserknappene helt med på det. Når det er sagt er denne modulen en strålende ide. En ekstra bonus er at det fungerer som nødlader. Ved å trykke på en av utløserknappene uten å være i kameramodus, vil batteriet i modulen lade telefonbatteriet en stund.

Lyd fra Bang & Olufsen

Med DAC-konvertermodulen vil LG G5 gi deg lydkvalitet svært få andre mobiler kan levere. Modulen er utviklet i samarbeid med Bang & Olufsen og er perfekt for deg som er litt ekstra kresen på lydkvalitet. Med LG G5 og lydmodulen kan du endelig ta med deg tapsfri, fullkvalitetsmusikk på øret og ut i verden.

Mer i vente fra modulsystemet

LG kaller modulsystemet LG Friends, og har flere venner på lur til G5 enn dem som er nevnt her. Blant annet kan telefonen kobles opp mot et kjekt lite 360-kamera. Med dette kan du, som 360 tilsier, filme i alle retninger og lage fascinerende film. 360 er jo fortsatt litt magisk! Filmene du tar med kameraet kan du også vise på VR-brillene som enkelt kobles til telefonen med kabel. LG har også annonsert at det vil komme en BB-8-aktig rullerobot som kan styres med G5, og også sende film til telefonen. Kanskje det mest spennende med Friends-systemet er muligheten til å lage egne «venner». LG har nemlig åpnet for tredjepart. Dette betyr at andre produsenter kan levere moduler som kan kobles til LGs flaggskip. Her åpner det seg en verden av muligheter.

Her får du nærmere demonstrasjon av annerledesmobilen LG G5:
 

 

 

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Ble du testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!