Vi har testet Fitbit Charge HR

Vi har testet aktivitetsarmbåndet Fitbit Charge HR. Er den behagelig å ha på? Er den enkel å bruke? Og hjelper den oss til mer intens aktivitet i en allerede hektisk hverdag?

Sist oppdatert: 13. juli 2017.

Foto: Telia

Oppdatering: Fitbit Charge HR er ikke lenger i salg, men sjekk gjerne andre modeller fra Fitbit i nettbutikken vår.

Våren er her og sommeren trommer på magen med krav om noen kilo mindre. Det er mange tjenestetilbydere der ute som skal hjelpe oss med å komme i form. Alt fra treningssentre, personlig trenere og kostholdseksperter, til teknologiske nyvinninger som skal gi oss økt motivasjon. Vi testet den populære Fitbit Charge HR for å se om den holder det den lover.

Pen, behagelig og funksjonell

Det første vi ble positive til var det enkle og diskrete utseende. Ofte kan sportsklokker og aktivitetsarmbånd se vel sporty ut, slik at det ikke passer til enhver anledning. Men det gjør altså denne. Den er cirka tre centimeter bred og behagelig rundt håndleddet. Armbåndet har en liten skjerm med en enkel meny som viser funksjoner som klokkeslett, antall skritt i løpet av dagen, puls, distanse, kaloriforbrenning og hvor mange trappetrinn du har gått (!). Denne informasjonen kommer i displayet ved at du trykker på en funksjonsknapp på siden av armbåndet.

Fitbit Charge HR må lades cirka hver fjerde til femte dag. Dette er en batterikapasitet vi mener overgår forventingene.

Foto: fitbit.com


Funksjonene på armbåndet som motiverte oss

Skritteller
Fitbit har automatisert noen innstillinger i det du registrerer produktet. Blant annet et mål på 10 000 skritt om dagen, som vi beholdt. Men hvor mye må man bevege seg for å nå det? 10 000 skritt kan virke mye, men vi ble overrasket over hvor mange skritt man kan gå i løpet av en dag. Nå er det sagt at Fitbit er "snill" med skrittene, men uansett trenger du ikke mange endringer i hverdagen før du er oppe i 10 000 skritt. I perioden vi testet Fitbit, gikk vi til jobb litt oftere enn vanlig. En gåtur på cirka 30 minutter gir 4500 skritt. Med tanke på hvor lenge det er igjen av dagen er ikke målet langt unna. Det handler for eksempel om å reise seg litt oftere og gå en tur i kontorlandskapet. Spasere bort til en kollega fremfor å sende en mail. Det gir helt klart motivasjon når man ser at så lite gjør så mye. Treningsøktene du normalt har lagt inn hjelper naturligvis også. Er du ikke vant til å trene, er det nok lurt å starte med et lavere mål og justere opp etterhvert. Det er viktig å velge et realistisk mål basert på ditt nivå.

Pulsmåler
Aktivitetsarmbåndet viser pulsslag, men dette tallet sa oss lite før vi leste oss opp på hva som er normalt for ulike personer. Helst bør du teste makspulsen din og legge opp intensiteten etter dette. Dersom pulsslag skal være en del av vurderingen av aktivitetsnivået ditt, anbefaler vi at du studerer hvilket nivå som er riktig for deg og gir deg mest.

Det er flere funksjoner på aktivitetsarmbåndet som kan være motiverende, slik som å se hvor mange trappetrinn man har gått eller hvor mange kalorier man har forbrent. Vi er sikre på at du finner noen funksjoner som vil motivere deg. 

Appen øker bruksverdien

Det er Fitbit-appen til mobil som øker verdien av aktivitetsarmbåndet. I appen får du tilgang på mye mer informasjon om egne prestasjoner. Det lønner seg å gå grundig gjennom appen for å finne ut av funksjonene, og de mange mulighetene den har. Appen er ikke vanskelig å forstå og den tiden du bruker på å lære deg appen vil du få mye igjen for senere.

I appen kan du både legge til aktivitetsarmbåndet og mobilen som enheter. Det gjør at mobilen også kan overvåke aktiviteten din, og gi en mer detaljert oversikt.


Dette er menyen du får opp i appen. Foto: Screenshot FitBit

Dashbordet gir god oversikt
I appen får du listet opp alt som Fitbit overvåker. Fra Dashboard kan du se dine egne prestasjoner vist i søylediagrammer. Fitbit registrer antall skritt, antall kilometer, antall aktive minutter, kaloriforbrenning m.m. Her kan du også se hvor mange minutter du har vært aktiv, det vil si at Fitbiten kategoriserer aktivitet ut i fra intensitetsnivået. Hvert minutt du overstiger ti minutter per dag med moderat aktivitet, loggføres. Vi synes at dette ga en fin oversikt over prestasjonene.

Belønner måloppnåelse
Fitbit belønner deg også om du oppnår ulike mål. Hver dag du når målet på 10 000 skritt får du for eksempel en stjerne. Kanskje ikke bedre enn en faktisk klapp på skulderen, men bedre enn ingenting.

Gir oversikt over dagens puls
Det er i appen du får full oversikt over egen puls. Går du inn på Heart rate i appen er det illustrert en graf som sier hvor rask puls du har hatt. Der viser den blå, gul og rød sone, som indikerer intensitetsnivået. Vi synes dette var en oversiktlig måte å få vite hvilke pulssoner vi har vært i.

GPS og kartfunksjon
Først etter en stund fant vi ut at det var mulig å se på tilbakelagt distanse gjennom en GPS-funksjon i appen. Denne funksjonen var litt vanskelig å finne frem til, og du må starte kartfunksjonen på egenhånd. For at du skal slippe å bruke tid på å finne frem til den, beskriver vi det her: Gå inn på Exercise -> trykk på klokken i hjørnet -> start.Eksempel på oversikten over antall skritt i løpet av uken, puls og kartfunksjonen som viser hvor du har vært og hvor langt du har gått. Foto: Screenshots FitBit

Klar for vennekamp?

I appen kan du legge til andre venner som du kan konkurrere mot. Du kan også sende oppmuntringer som motivasjon til andre, eller enda bedre: latterliggjøringer. Vi la til flere venner i fanen Friends, men ble heller demotivert når vi så resultatene til enkelte av kollegaene. Legg derfor inn noen som er på samme nivå, eller lavere. Slik blir det en reell konkurranse, eller morsom erte-aktivitet når du er tilbake fra din treningstur.

Vil du heller konkurrere med deg selv kan du registrere personlige mål, loggføre kaloriinntak med mer. Appen har flere funksjoner og her er det mange muligheter du kan bli kjent med.

Overkommelig prislapp

En Fitbit Charge HR får du for 1.299,- i Telias nettbutikk.
Aktivitetsmåleren finnes i fargene sort, lilla, blå, oransje, turkis og rosa.

Konklusjon

Fitbit Charge HR har fått kritikk for at den ikke inneholder mer, men vi klarer ikke helt å komme på hva vi savner. Det vi derimot merket er at den var svært avhengighetsskapende og ga oss inspirasjon til å gå og trene mer. Vi synes den var behagelig å ha på, fin å se på og hadde gode funksjoner sammen med appen. Noen av funksjonene kunne vært mer tilgjengelige, men vi fant da frem.

 

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Ble du testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!

Var denne siden nyttig?
Ja
Nei