Tilbehørssjefen har vært på messe i Hong Kong

Hvert år går verdens største messe for mobilt tilbehør av stabelen i Hong Kong, og dette er selvfølgelig en anledning vi ikke kan gå glipp av. Vår tilbehørssjef Vegar Sinding har rapportert hjem om de største nyhetene og heteste trendene som dukket opp.

Ladekabler til mobil

Med nærmere 3000 stander samlet på ett sted, sier det seg selv at det kan virke overveldende å navigere rundt på verdens største messe for mobilt tilbehør. Heldigvis vet Vegar Sinding godt hva han skal være på utkikk etter for å finne frem til de råeste produktene og nyhetene som nordmenn er aller mest interessert i. Messen «Global Sources» har nemlig rykte på seg for å være stedet hvor man finner det aller nyeste og mest kreative innen elektronikk. På årets messe var det tydelig at noen trender skilte seg ut, og spennende produkter innen lading var bare noe av det som dukket opp både på stander og i møter med nye produsenter.

Siden det finnes få ting som er mer irriterende enn tomt batteri på mobilen, vil nye, kreative lademuligheter være kjærkomment. Vegar har meldt tilbake om tre tydelige ladetrender fra messen i Hong Kong.

Uten en tråd

Er du en av de som ofte glemmer å plugge telefonen inn i laderen, kan trådløs lading være løsningen, og nå kommer det flere nyheter for trådløs lading på markedet. Kort fortalt er dette plater som lader batteriet ved at du bare legger telefonen på dem - en etterlengtet løsning på ledningskaos og tomme batterier. I Hong Kong var en del av produktene videreutviklet - for eksempel var det mange produsenter som viste frem ladeplater med innebygget reservebatteri, og da er man jo virkelig helgardert.

Mobilladekabler i alle mulige farger

It's fashion!

Trodde du at ladekabler kun var svarte og enkle, får du tro om igjen - nå blir dette også en ny måte å uttrykke seg på. Kablene kommer nå i ulike farger, materialer og lengder. Skinn og tre er bare noen eksempler på hvilken retning dette går i, så her er det bare å slå seg løs og la seg inspirere. Denne trenden er et godt eksempel på at kundene vil at selv enkle produkter skal være lekne og trendy, og de bruker dem til å uttrykke sin egen personlighet. Allerede nå har klesbutikker sett potensialet og selger ladekabler som matcher klærne. En del av disse produktene kommer i Telias butikker allerede fra midten av november.

Kombinert lader og vindushammer

To i en

Kombinert billader og vindushammer, sa du? Ja takk! I dingsenes tidsalder kan man noen ganger føle at det tar overhånd hvor mange ting man faktisk trenger. Derfor er det ideelt med produkter som kan brukes til mer enn én ting. På messen i Hong Kong dukket det opp flere eksempler - et av dem var en kombinert billader og hammer, en slags vindushammer à la de som finnes på busser i dag. Den kan brukes dersom uhellet er ute og du trenger utstyr for å komme deg ut av bilen.

NetCom (nå Telia) har under messen også vært på fabrikkbesøk hos den nye leverandøren Strax, produsent av ladere og kabler med svært høy kvalitet under merkenavnet Xqisit. Men det er ikke bare på grunn av kvaliteten vi har valgt disse - det er også fordi leverandøren fokuserer på leveransen gjennom hele verdikjeden og ivaretar arbeidsforholdene til de ansatte på fabrikken. For Telia er det viktig å ivareta rettighetene til de som jobber på fabrikkene til underleverandører, slik at forbrukerne med god samvittighet kan kjøpe produktene våre.

Tilbehørsjef Vegar på besøk på fabrikk

Vegar følger godt med på fabrikkbesøket i Shenzhen. Etter en kinesisk nyttårsfeiring pleier kun 50 prosent av arbeiderne å komme tilbake til arbeidsplassen for å fortsette arbeidet sitt, men på Strax' fabrikk returnerer nesten 100 prosent - et tegn på gode arbeidsforhold og fornøyde ansatte. 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!