Testpilotene skryter av Sony Xperia Z5

Et nytt produkt er nå testet ut av en av våre kunder. Helene Jansdatter Elshaug fra Andenes ble plukket ut til å være testpilot på Sony Xperia Z5. Er du kanskje interessert i en mobil med et godt kamera, eller som tåler å være med på tur i dårlig vær? Les mer for å finne ut om Sony Xperia Z5 kan være mobilen for deg.

Jeg fikk min nye Sony Z5 for tre uker siden og er strålende fornøyd. Jeg har i flere år hatt Samsung Galaxy og var nå klar for å prøve noe nytt. Spennende og pakke opp en helt ny mobil. Veilednings menyen på Sony Z5 var veldig enkel og grei og følge, ingen problemer med overgangen til en ny skinnende grønn Sony Z5.

Design 

Mitt første inntrykk er at designet er veldig bra. Den er lett og tynn, mobilen virker også veldig stødig og ligger godt i handa min. Litt vanskelig å sette inn minnekortet og simkort, men dette er vel prisen for at mobilen er helt tett og skal tåle vann. En stor fordel at mobilen er vanntett og støvtett. Men når dette var gjort gikk resten som en lek. Glasset på baksiden ser ut til å tåle en del, jeg har allerede mistet mobilen i gulvet og ikke et merke kom til syne. Anbefaler å skaffe en mappe/veske til mobilen for egen sikkerhet. Noe jeg skal skaffe meg ganske snart.

Skjerm 

Skjermen lever opp til all forventning, helt fantastisk klar. Touch funksjonene fungerer helt utmerket med hansker på, og mobilen er allerede godt uttestet i regn og snebyger. Noe som fungerte veldig godt. Standar innstillingene på skjermen er veldig mettet på farger, så bildene blir litt mer blassere på pc skjerm, enn på mobilen, ikke at det er noen stor forskjell men kan være lurt å ha på minne når man tar bildene. Skjermen på 5,2 tommer er helt grei størrelsesmessig og glir lett ned i bukselommer uten at man føler at den er i veien.

Menyer 

Overgangen fra Samsung Galaxy til Sony Z5 meny gikk veldig fint. Lett og brukervennlig meny. Brukerveiledningen ved nystartet mobil var lett å følge. Z5 har android 5.1 som standar og det fungerer veldig fint. Jeg liker Sony sitt oppsett og det var veldig enkelt å gå fra Samsung sitt univers til Sony, som heldigvis ikke har byttet for mye på oppsettet i forhold til standar android. 

Teknologi 

Sony har ikke spart noe på denne og har med seg alt av nye teknologi på denne telefonen som fingeravtrykkleser, 4g+, snapdragon 810 og et genialt strømspare modus. Fingeravtrykkleseren har så lang fungert smertefritt og jeg har fått låst opp telefonen på første forsøk fram til nå og det må jeg si er positivt i forhold til forrige telefon der den ikke var helt nøyaktig. Strømspare modusen er en utrolig fin ting når man holder på å gå tom for batteri og kan berge deg for å gå tom på tur i marka eller på byen en sen kveld. Men det jeg mener er det beste med denne er at den har en IP68­ sertifisering. Noe som betyr at den tåler en god nord­norsk høst/vinter uten at man må være nervøs for å ta den ut av lommen, spesielt når man får lyst til å ta noen fine bilder i en god vinterstorm og det uten å måtte ta hanskene av.

Apper, spill, kamera og video

Apper  

Mange bra apper er forhåndsinstallert, slik som lifeloggen, som ble en stor favoritt fra start. Det er veldig lett å laste ned akkurat de appene du selv vil på mobilen. Avinstallering av apper er det også lett å finne fram til og det er greit å avinstallere de du ikke har behov for. Jeg lastet ned de som er viktigst for meg i forbindelse med jobben min og mitt sosiale nettverk. Facebook, Instagram, Netflix, Bankid osv.

Spill 

Spillene som jeg har testet fungerer veldig bra, mobilen er rask og oppdaterer seg veldig fort. Når jeg sitter lenge og spiller oppdager jeg at mobilen har en tendens til å bli litt varm på baksiden men det er helt harmløst. 

Kamera 

Og her kommer favoritten. Jeg har prøvd både Samsung S6, LG og Apple sine telefoner, men her skinner Sonyen. Hadde visse forhåpninger om kameraet og det lever den opp til. En utrolig oppløsning og skarphet samt detaljer som er herlig. For nettbruk og lignende ser jeg nå at speilrefleksen blir mest liggende hjemme. Det eneste den mangler er optisk zoom, men jeg har funnet ut at man faktisk kan beskjære bilde ganske mye før kvaliteten blir dårlig. Liker spesielt godt den dedikerte kameraknappen som gjør at du raskt kan ta bilde selv om mobilen er låst. Det sparer mye tid når et uventet øyeblikk dukker opp. Veldig bra.

Video 

Bildestabiliserings funksjonen er veldig bra, noe som gir god kvalitet på opptakene. I tillegg er jeg veldig fornøyd med lyden. Video opptakene kan man filme i full HD med 60 P. Dette gir også en god slow motion effekt, noe jeg likte veldig godt. Jeg har hund og syntes dette var en artig måte å få film han og hans påfunn. Dette blir nok mye brukt i framtiden.

Lyd, musikk og medfølgende headset 

Som andre Android mobiler jeg har hatt er også Sony Z5 veldig enkelt å bruke og den har de vanligste funksjonene som tidligere modeller har. Selv har jeg lastet ned Spotify uten problemer og fått mine egne musikkalbumer lagret. De spilles mye i bilen via Bluetooth.

God lyd og kvalitet. Som forventet. Hodetelefonene er helt greie både til å lytte til musikk hjemme og når jeg går på tur. De blir også flittig brukt som handsfree i bilen. For min del er Trackid en pluss siden den gjenkjenner musikk på radioen for meg.

Speedtest 

Test av vårt hjemmenett som har 20/5 Mbps ble resultatet 20,27 Mbps ned og 5,83 Mbps opp.

På 4g ble resultatet 11,63 Mbps ned og 5,92 Mbps opp. 

Resultatene er som forventet normalt spesielt for 4g. Disse er målt på Andene der 4g er dårlig og hastigheten er som normalt her.

Lydkvalitet  

Det er meget god lydkvalitet både i video og telefonsamtaler. Det finnes en volumknapp på høyre side som brukes til å justere volum under telefonsamtaler eller når man lytter til musikk eller radio. Samtalekvaliteten oppleves også som bedre enn ved tidligere telefoner jeg har hatt.

Batteritid 

Ved middelsbruk er det ikke noe problem å holde batteritiden oppe i to døgn ved bruk av staminamodus. Nå har jeg brukt min nye Sony Z5 ganske mye og merker jeg må lade etter ca 1,5 døgn. Batteriet er stort, men etter flere timer med aktivbruk klarer du fint å tømme det. Sony Z5 støtter også hurtiglading. Lader du den i 10 min skal dette gi ca 5,5 nye timer med bruk.

Merk også at selv om telefonen støtter Quick Charge 2.0-­hurtiglading, så får du bare med en 7,5W lader i esken (5V/1,5A). Med andre ord vil den lade forterer ved å kjøpe en hurtiglader, noe jeg har gjort.

Konklusjon

Skjerm, systembrikke og design er ellers svært likt det vi kjenner fra Xperia Z3+. Som kameramobil er denne virkelig å anbefale. Det nye kameraet har 23 megapiksler bildebrikke, mot 20 i forgjengere noe som gjør at etterbehandlingen av bildene i telefonen er også blitt bedre. Det betyr at du får ganske mye bedre bilder med Z5 samenlignet med tidligere utgaver. For oss turfolk er den perfekt for en tur i marka uansett vær. Den er vanntett og støvtett og du kan bruke telefonen uten å ta av deg hanskene i ruskevær. Skjermen er stor og svært lyssterk. Selv om den er stor passer den perfekt i lommen. Du trenger heller ikke å bekymre deg for at den skal bli bløt i jakkelommen. Musikk og lydmessig anbefaler jeg den både til trening, tur i marka og som perfekt musikkunderholdning i bilen.

Bunnsolid mobil som jeg anbefaler på det varmeste. Prismessig synes jeg du får mye for pengen.

Terningkast 6!

Sony Xperia Z3+ er ikke lenger i salg, men se gjerne de nyeste Xperia-mobilene i nettbutikken vår.

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Vil du bli testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!