Slik ble Marshall-merket legendarisk

Da Jim Marshall startet musikkforretning i London i 1962, ante han ikke at han kom til å forandre rock'n'roll for alltid. Eller at en musikktelefon med studiomikrofon og to jack-innganger en dag skulle bære hans navn.

Uxbridge Road

En dag står Jim Marshall i butikken sin i Vest-London når The Who-gitarist Peter Townshend kommer inn. Gitaristen klager over at forsterkerne hans ikke spiller høyt nok, og Jim tar utfordringen. Han grunnlegger Marshall Amplification sammen med sønnen sin, og samme år har de sin første modell klar. De kaller den passende nok «Number One».

The Marshall Stack

Forsterkerne Peter Townshend og utallige andre rockere brukte, og som gjorde Marshall-navnet verdenskjent, var en kombinasjon av to forsterkere som de kalte «The Marshall Stack». De største bandene i verden spilte arenakonserter på dette tidspunktet, så det å holde på oppmerksomheten til et enormt publikum krevde en hel haug med desibel. Først prøvde Marshall seg på å produsere enorme forsterkere som kunne spille kjempehøyt, men musikerne hadde problemer med å frakte de store kassene fra den ene konserten til den neste. Derfor ble løsningen å sette to mellomstore forsterkere oppå hverandre - og resultatet ble ikonisk.

Hendrix

I 1969 sørget Jimi Hendrix for at Marshall ble en merkevare alle snakket om da han spilte sin berømte konsert på Woodstock-festivalen. Hendrix ble en god ambassadør for Marshall-forsterkerne, og uttalte en gang at det å møte Jim Marshall var fantastisk for ham fordi John hadde greie på - og brydde seg om - lyd. «Jeg elsker Marshall-forsterkerne mine», sa Hendrix, «jeg er ingenting uten dem.»

Mer enn forsterkere

Marshall utvidet sortimentet sitt i løpet av årene. De begynte å produsere effektpedaler, men mest av alt handlet det om å produsere bedre og bedre forsterkere. Frem til i dag. Nå har Marshall produsert høyttaleren Marshall KIlburn som spiller så høyt at du kan erstatte dagens anlegg og hvor man blant annet kan strømme musikk via Bluetooth. I tillegg produserer fabrikken hodetelefonene Marshall Monitor, komplett med magnetiske øreputer og avtakbare FTF-filtre som gjør lyden mykere.

Og så har Marshall nå produsert smarttelefon! Marshall London er spesialdesignet for å tilfredsstille kravene til de mest kresne musikkelskere. Gitarister kan plugge elgitaren sin rett i telefonen, og mikrofonen tar opp lyd i studiokvalitet. Det sier seg selv at høyttalerne er fantastiske og at telefonen har beholdt det klassiske Marshall-utseendet, men visste du at den også spiller musikk ukomprimert? Les mer om telefonen her.

Telia ønsker deg en musikalsk høst med Marshall i lomma- og på ørene.

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Kjøp produktet her

Spill fletta av kompisene dine med Marshall Kilburn

Spill fletta av kompisene dine med Marshall Kilburn

2499,-Kjøp

Les også:

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!