Ine-Elise tester FitBit Charge HR og Smartvekt

Nå er det klart for en ny anmeldelse fra våre kunder og produktene som skal i vinden denne gangen er treningsarmbånd FitBit Charge HR og FitBit Aria Smartvekt.

Testpilot

Mitt navn er Ine-Elise Høiby, jeg er 26 år og kommer fra Oslo. Jeg har vært så heldig at jeg har fått være testpilot på FitBit Charge HR og FitBit Aria Smartvekt for Telia, og det har vært kjempestas.

På fritiden trener jeg for å styrke opp ryggen min etter en skade, i tillegg til å spille håndball.

FitBit Charge HR

I esken følger det med en ladekabel i tillegg til klokka. Klokka kommer i flere forskjellige størrelser (small og large). Min var small, og siden klokka skal sitte litt løst på håndleddet, så passet den akkurat. Skjermen er liten, men man trenger ikke stort mer. Klokka viser tid (og dato hvis du stiller den inn til å vise det), skritt, puls, antall kilometer som er gått, antall kalorier som er forbrent og antall trapper som er gått.

På mobilen og macen har jeg lasta ned FitBit-appen, men på macen har jeg ikke fått den til å fungere. På mobilen går det veldig fint, men til tider synes jeg det tar alt for lang tid å synkronisere klokka mot appen.

FitBit Aria smartvekt

I esken ligger det en vekt og batterier. Vekta kommer i svart og hvit, min var svart. Jeg synes designet er kjempestilig, og det er en vekt som fint kan stå synlig på badet om man vil det.

Smartvekten måler vekt og kroppsfett, og siden man legger inn høyde når man registrerer seg blir det også regnet BMI. Det tar rundt 30 sek å veie seg, siden alt skal måles og sendes til appen.

Konklusjon

Klokka er fantastisk. Jeg har brukt den hver eneste dag siden jeg tok den i bruk.

Man merker lite til at klokka er på håndleddet, og det går helt fint å sove med den for å måle søvn.

I starten følte jeg at klokka sa jeg hadde gått mange flere skritt enn jeg trodde jeg hadde, men jeg tror nok at denne stemmer ganske greit. Trappemålingen derimot, den er litt merkelig. Når jeg kjører utfall registrerer den det som trapper, så plutselig har jeg tjent opp en haug med "badges" for å ha gått masse i trapper. Men det er vel litt fint om du konkurrerer mot venner, som du kan gjøre gjennom appen, da ser det jo ut som du har gått i trapper hele dagen.

Det er to ting jeg ikke er helt fornøyd med.

Under tøffe treningsøkter, som håndball, har jeg oppdaget at klokka noen ganger "mister" pulsen, til tross for at jeg bruker den på riktig sted. Det er litt kjedelig, for da blir ikke økta målt korrekt.

Trener man på treningsstudio trenger man nok ikke å være bekymra, for der har jeg ennå ikke opplevd det.

Den andre tingen jeg ikke er helt fornøyd med, er batteritiden. Den skal vare i 5-7 dager. Venner jeg kjenner som har samme, forteller at deres varer i cirka syv dager, så jeg tror nok jeg har vært uheldig, for min trenger å lades opp etter cirka fem dager.

Ellers er jeg strålende fornøyd med klokka - den er super, og jeg blir motivert til å gå mer og trene mer når jeg har på meg den. For selv om man kan konkurrere mot venner gjennom appen, konkurrerer man også mot seg selv.

Det er også digg å slippe å måtte bruke et pulsbelte på trening, som jeg vanligvis gjør.

Når det gjelder vekta har jeg ikke hatt mulighet til å sjekke opp om målingen av kroppsfett er nøyaktig, så det er vanskelig å si hvor mye vits det er å måle seg på vekta for det. Mange treningssentre tilbyr også denne målingen, så om man ikke vil kjøpe vekta kan man dra dit. Dog det kan hende ditt treningssenter tar betalt for en slik måling.

Jeg har kontrollert vekta jeg får av smartvekta, mot en vanlig vekt, og de viser det samme, så sånn sett kan man stole på den.

Det fine med vekta, er at man slipper å tenke på å registrere det selv. Når du går på vekta, sender den all info rett til appen - helt genialt!

Alt i alt vil jeg anbefale begge produktene, og spesielt FitBit Charge HR.

Terningkast: 5

Til informasjon fikk jeg beholde produktene etter testen, som takk for innsatsen.

PS: Du får kjøpt Fitbit-produkter på telia.no eller i din nærmeste Telia-butikk.

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Vil du bli testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!