NetCom (nå Telia) er raskest, sier uavhengig test

En ny, uavhengig rapport fra OpenSignal slår fast at NetCom (nå Telia) har det best utbygde 4G-nettet i Norge. Samtidig trekker rapporten frem at NetCom (nå Telia) leverer den beste hastigheten til flest nordmenn gjennom sitt 4G-nett.

Både når det gjelder dekningsgrad og hastighet, vinner NetCom (nå Telia) OpenSignal sine målinger for tredje kvartal 2015. Det er tredje gang på rad at teleoperatøren går seirende ut av denne testen.

- For NetCom (nå Telia) er det selvfølgelig gledelig at vi igjen blir målt og funnet best på 4G. Vi jobber kontinuerlig for å levere de beste brukeropplevelsene til våre kunder, og det gir et ekstra klapp på skulderen å se at vi lykkes med jobben, sier Tommy Johansen, dekningssjef i Telia.

Tommy Johansen, dekningssjef

Nesten dobbelt så raskt

Målingene fra OpenSignal viser at NetCom (nå Telia) leverer 4G til sine brukere 74 prosent av tiden, både innendørs og utendørs. Når det kommer til hastighet, viser rapporten at NetComs (nå Telias) 4G-nett holder nesten dobbelt så høy hastighet som de andre leverandørene.

- Dette er tall vi gleder oss stort over å se. I tillegg gir det jo oss ekstra energi til å sørge for rask 4G til enda flere, legger Tommy Johansen i Telia til.

Om testen

OpenSignal baserer sine funn på faktisk målte forhold fra reelle brukere, og er en crowdsourcet undersøkelse. Via en app leverer OpenSignal sine brukere målingsdata til organisasjonen, som deretter bearbeider informasjonen og lager et verdensomspennende dekningskart. Måledataen for tredje kvartal 2015 er hentet inn fra totalt 325 221 Android- og iOS-brukere over hele verden. Les hele OpenSignal-testen her.

OpenSignal - resultat for Norge Q2 2015

Om 4G og TELIAs utbygging

  • 4G betyr fjerde generasjons mobilnett. 4G gjør at du kan surfe på mobilen med svært høye hastigheter, enten du velger å se film, laste ned musikk eller sende/motta e-post. Mens 2G- (Edge) og 3G-nettet støtter både tale og mobildata, er 4G-nettet et rent datanett.
  • Telia foretar nå et kraftig dekningsløft. Vi tilbyr 4G i 400 norske kommuner, noe som tilsvarer en befolkningsdekning på 94 prosent. Vi jobber mot 98 prosent befolkningsdekning innen utgangen av 2016.
  • I de delene av landet der det foreløpig ikke er 4G-dekning, kan Telias kunder de aller fleste steder surfe på et raskt 3G-nett. Størstedelen av Telias 3G-nett har den raskeste teknologien som finnes i dag, 42 Mbit/s-standarden, noe som gir svært gode mobile surfeopplevelser.
  • Kunder kan ta i bruk 4G-nettet på en nyere smarttelefon som støtter teknologien eller på nettbrett eller datamaskin med et modem eller en 4G-router. I Telias 4G-nett kan man forvente å få nedlastningshastigheter på inntil 80 Mbit/s avhengig av abonnementstype.

Hastigheten du vil oppleve, avhenger blant annet av abonnementet ditt, dekningsforholdene, signalstyrke og avstanden til sender. Hvor mange som er koblet til basestasjonen samt tid på døgnet, vil også ha en innvirkning på hastigheten din.

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!