Dyrt å surfe i Norden? Ikke nå lenger!

Nå kan du slutte å tenke på roamingkostnaden i Norden* og Baltikum. Det betyr at du kan bruke mobilen akkurat som hjemme når du er i disse landene.

Streaming, surfing, mail og all annen datatrafikk utenfor Norge, har kostet kundene mer enn hjemme. Roaming, som det også kalles, har ulik pris avhengig av hvilket land du oppholder deg i. Nå kan Telia-kunder glede seg over at Telia, som det første selskapet i Norden, fjerner roamingkostnaden i Norden* og Baltikum . Surf, ring og send SMS / MMS som hjemme.

Nå kan du trygt skru på roamingen

"Fikk mobilregning på 20.000". Dette er en typisk etter-sommerferien-artikkel, hvor telekundene ikke har fått med seg at datatrafikken de bruker i utlandet koster mer enn hjemme. Et problem som oppstod når mobilen ikke lenger var en telefon, men ble smart og en fullverdig datamaskin. Til tross for at det har blitt forsøkt tydelig kommunisert at man må slå av roamingen i utlandet, har enkelte kunder fått overraskelser når mobilregningen har kommet.

- Vi i Telia skal gjøre mobil-livet enklere for kundene våre. Vi kunne ikke lenger sitte rolig å se på situasjonen. Derfor er vi først ute og fjerner roamingkostnaden. Nå kan du trygt skru på roaming og surfe, ringe og sende SMS og MMS i Norden og Baltikum, til samme pris som hjemme, sier leder for Telia Privat, Karl Fredrik Lund.

Les også: Telia skal videreføre pionerånden til NetCom. 

Mobilen viktigere enn tannbørste og førerkort

Folk flest vil gjerne leve livet så fritt som mulig. Vaner er vanskelig å endre og det kan være noe styr å begrense databruken når man er ute og reiser. I en undersøkelse gjort av analyseselskapet YouGov for Telia, oppgir nær halvparten at smarttelefonen er det absolutt viktigste å ha med seg på reise. Mye viktigere enn tannbørste og førerkort. Men ikke alle har fått med seg roamingkostnaden som påløper i andre land. Årsakene er mangefasetterte, mener Lund.

- Jeg tror for det første at ordet roaming i seg selv, og hva det betyr, er vanskelig å huske. Deretter er det lett å glemme at man må slå av roamingen hvis man sjelden er utenlands. I tillegg kan det være vanskelig å finne frem i menyene på mobilen. Mange, spesielt eldre, føler seg usikre på innstillingene og får klikkvegring, og sånn kan vi ikke ha det, sier Lund.

Tar innersvingen på EU

EUs "IT-minister" Neelie Kroes leverte allerede i 2013 et forslag om å fjerne alle roamingsatser i EU og EØS-området. Det ble så spådd en iverksetting av loven i 2014. Nå er det bestemt at lovforslaget skal iverksettes i EU i 2017.

- Telia gjør det nå. Så tenker jeg nok at de andre teleselskapene kommer etter. Vi mener at alle mobilkunder skal vite hva de betaler, og vi håper kundene våre responderer positivt, uttaler Lund.

*Tilbudet gjelder ikke Island, Færøyene, Grønland eller spesialnummer. 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!