Slik gjør du verden bedre med mobilen din

Nå får du morsomme, smarte og nyskapende apper som gjør verden bedre. Mobilteknologi kan gjøre det fantastisk enkelt å hjelpe andre.

Apper gjør det enklere å donere dine slanter til et godt formål. De færreste av oss går uansett med kontanter i lomma, og med disse nye løsningene får du god samvittighet uten unødvendige turer innom butikken for uttak.

Alternativ tekst

Foto: Telia

Veldedige organisasjoner forsøker hele tiden å gjøre det enklere for oss å gjøre godt. De har prøvd mye: Oppsøkende aktiviteter med bøssebærere, fakturaer som blir lagt igjen, 820-numre du kan ringe, eller vipsing av beløp til formålet du vil gi til. Likevel finnes det mer nyskapende måter å skape en relasjon eller utløse vilje til å stå på, for et godt formål. Noe norske hjelpeorganisasjoner kan lære av. Nyskapinger som har kommet til som følge av den smarte mobilen vi alle går med i hånda.

Her er ideene og applikasjonene som best har kombinert smarte løsninger med psykologiske drivere for å utløse giverglede og vilje til å støtte gode tiltak. Noen er svært avhengighetsskapende.

Mosjondonasjon

Ønsker du å løpe inn donasjoner for et formål du bryr deg om? Da er Charity Miles noe for deg. Sammen med sponsorene Humana, Johnson & Johnson, og Chobani har Charity Miles funnet en nyskapende måte å donere penger på som er bra både for giveren og de som mottar donasjonen. Hver gang du skal ut å kjøpe en kaffe, gå til jobb eller ta en joggetur i nærområdet, konverterer sponsorene distansen du har gått til et beløp som doneres til en ideell organisasjon etter ditt ønske. 

Finnes i iTunes og Google Play


Foto: screenshot Charity Miles

Hjelp småentreprenører i utviklingsland

Det finnes tusenvis av ideer og drømmer der ute som ikke blir realisert på grunn av mangel på finansiering. iKiva er en applikasjon som er laget for å koble deg sammen med småentreprenører i utviklingsland. Du får presentert personer med ulike forretningscases. Deretter velger du hvem du tror på og som du vil låne penger til - selvfølgelig med en forventning om en reell avkastning. Du blir dermed en mikro-utgave av mikrofinansieringsbanken Grameen Bank

Du blir lånegiver ved fire enkle steg:

  1. Finn en låntager du ønsker å hjelpe
  2. Doner penger
  3. Følg prosjektet til låntageren og pengene betales tilbake jevnlig
  4. Gjenta!

Finnes kun i iTunes

Foto: screenshot iKiva

Del et måltid

Applikasjonen ShareTheMeal fra Verdens matvareprogram og FN gjør det mulig å øremerke penger for mat til barn i nød. Det som er ekstra spennende med ShareTheMeal er at man kan spore donasjonene og se hvor måltidene fordeles. Du får også vite hvilken påvirkning din donasjon har for den heldige mottakeren. Det tar kun et par tastetrykk på telefonen å dele et måltid via ShareTheMeal.
Finnes i iTunes og GooglePlay

Foto: screenshot ShareTheMeal

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!