5 apper som gjør læring til en lek

Lærerne og skolen gjør en fantastisk innsats for å lære barna fag. Men barna kan også få hjelp hjemme. Gjør læringen til en lek med disse fem appene.

Foto: Telia

Skolestart. Spenningen er til å føle på blant førsteklassingene som tripper i skolegården klare for første skoledag. Det er mye de skal lære seg i tiden fremover. Med den nye mobilteknologien har barn i dag nærmest ubegrensede muligheter til å lære både matematikk, språk og mye mer, gjennom lek og spill. Vi har funnet fem pedagogiske apper som kan gi stort læringsutbytte.

Ønsker du å slippe å lytte til bakgrunnsmusikken fra appene, kan du kjøpe stilige hodetelefoner tilpasset barn. Sjekk dem ut her.

DragonBox Numbers

Dette er det store matematikk-spillet hvor barna lærer matte og tallforståelse. De lærer å addere og subtrahere helt intuitivt. I spillet blir de ikke kjent med siffer, med ulike monster som ser forskjellige ut i form og farge. Hvert monster representerer ulike tall, og ved å sette dem sammen endrer de form og farge og blir til et annet monster. For eksempel er et langt grønt monster med fire øyne, tallet fire og består av fire små lilla monster, eller to gule. Moro!

Slik ser de ulike monstrene ut. Foto: www.dragonbox.com

Etterhvert som barna har prøvd seg i spillet og blitt kjent med monstrene, blir monstrene omgjort til siffer, og dermed lærer de forståelsen og samspillet mellom ulike tall. Aftenposten skrev om appen høsten 2015. Førsteklassingene på Nedre Bekkelaget synes det var så gøy at de til slutt ikke fikk lov til å gjøre matematikk-lekser med DragonBox i mer enn én time. Det er ikke ofte en lærer har satt tidsbegrensning på leksene fordi barna synes det er så gøy!

Etterhvert blir monstrene omgjort til tall og barna lærer å håndtere siffer. Foto: YouTube @DragonBoxVideos, DragonBox Numbers Preview.  

Spillet egner seg for de minste skolebarna og er tilgjengelig for både Apple og Android. Appen koster 85 kroner.

Last ned DragonBox Numbers her:
App Store 
Google Play 
Windows Store

Bogga Alfabet

I appen Bogga Alfabet lærer barna seg det norske alfabetet, i tillegg til å skille på konsonanter og vokaler. Barna kan utforske alfabetet ved å fargelegge bokstaver som omdannes til «kjøleskapsmagneter». Deretter kan de sette sammen ord og lytte til bokstavnavn og bokstavlyd.

Appen passer for de eldste barna i barnehagen og første- og andreklassinger. Spillet koster 33 kroner og er tilgjengelig for Apple og Android.

Lek med bokstaver og ord på kjøleskapsdøren! Foto: Skjermbilde fra Bogga Alfabet.

Last ned Bogga Alfabet her:
App Store
Google Play

Labbe Langøre Skolestart

Labbe Langøre har vært en del av barnas datalek i mange år allerede. Faktisk helt siden 90-tallet. I appen Labbe Langøre Skolestart får barn prøve seg i mange ulike øvelser fra logisk tenking til språk. I dette spillet er Labbe og hans venn Leo strandet i Ballongbyen. Her skal de befri Drømmeskipet som er innestengt i Ballongpalasset. På veien blir de utfordret med flere oppgaver barna skal løse.

Labbe Langøre og vennen Leo må gjennom mange oppgaver for å redde drømmeskipet. Foto: Skjermdump fra appen Lange Langøre Skolestart.

Spillet har ulike nivåer som gjør at øvelsene blir vanskeligere og vanskeligere etterhvert som de kommer lenger i spillet. Passende aldersgruppe er fem til syv år. Spillet er tilgjengelig i App Store og koster 22 kroner.

Last ned spillet fra App Store her.

Mobilsikkerhet er spesielt viktig når barna begynner å bruke sine egne enheter. Her kan du lese mer om hvordan du reduserer risikoen for at personlig informasjon blir utnyttet av en tredjepart. (https://telia.no/magasinet/hverdagen/slik-sletter-du-digitale-spor-pa-nettet )

Små Ord

Appen Små Ord er en enkel og lærerik ordtreningsapp for barna. I appen trener man på ulike kombinasjoner av ord, lyd og bilde. For eksempel er en oppgave å plassere riktig ord til riktig bilde.

Appen passer for barn i alderen fire og oppover, og for barn med lese- og skrivevansker. Små Ord koster 44 kroner og er tilgjengelig for iPhone, iPad og iPad touch.

Last ned appen i App Store her

I denne appen skal du blant annet sette sammen bilde og ord. Foto: Skjermdump fra appen Små Ord.

Barnas Trafikklubb

Det er aldri for tidlig å lære barn om trafikksikkerhet. Særlig nå som barn skal begynne å gå til skolen, er skolestart en perfekt anledning til å lære trafikksikkerhet. Mange har enten vokst opp med eller hatt barn som har vokst opp med barnekassettene til Trygg Trafikk. Barnas Trafikklubb er levert av Trygg Trafikk og lærer barna enkelt om trafikksikkerhet gjennom ulike spill. De har også utviklet apper som er tilgjengelig for Android.

Barnas Trafikklubb er både nostalgisk og minst like aktuell. Foto: Skjermdump fra appen til Barnas Trafikklubb.

Barnas Trafikklubb har blant annet en app som heter Tarkus og passer for barn over tre år. Den er gratis og er tilgjengelig for Android. 

Last ned appen fra Google Play her:

Mobilteknologi gjør fantastiske ting, og hjelper både barn, lærere og foreldre til å gjøre læring gøy. Prøv dem da vel!

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Kjøp produktet her

Urbanista San Francisco Pink

Urbanista San Francisco Pink

199,-Kjøp

Les også:

9 grunner til å velge Telia

7 serier du må få med deg i 2018

Vil du bli testpilot på OnePlus 6?

Nyheter fra Magasinet

Meld deg på og få nyheter om mobilteknologi rett i innboksen din før alle andre 1-2 ganger i måneden!