SIM-kortet brukes for å identifisere deg og ditt mobilabonnement i mobilnettet. Med nye smarttelefoner har det også kommet nye SIM-kort. I dag finnes det tre typer SIM-kort som brukes i ulike mobiltelefoner - NormalSIM, MikroSIM og NanoSIM.

Flere SIM-kort i ett

Illustrasjon av NormalSIM, MikroSIM og NanoSIM.

Illustrasjon av NormalSIM, MikroSIM og NanoSIM.

 

Fra venstre: NormalSIM, MikroSIM og NanoSIM.

NormalSIM, MikroSIM og NanoSIM er teknisk sett helt identiske. Den eneste forskjellen er hvor mye plast som er rundt selve databrikken. Telia leverer derfor NormalSIM, MikroSIM og NanoSIM som ett SIM-kort.

Sjekk alltid hvilket kort telefonen din trenger før du trykker SIM-kortet ut av plasten. Dette finner du i brukerveiledningen for din telefon, eller i spesifikasjonene for telefonen i vår nettbutikk.Hvis telefonen din skal ha NormalSIM, er det kun den største SIM-brikken du skal trykke ut. Har du en telefon som bruker MikroSIM, er det den midterste delen du skal trykke ut, og hvis det er NanoSIM din telefon skal ha, trykker du ut den minste delen.

Om bestilling av SIM-kort

  • Hvis du kjøper telefon eller nettbrett fra Telia vil du alltid få med riktig SIM-kort. 
    Kjøp telefon fra Telia.

  • Hvis du bestiller et Telia mobilabonnement, vil vi sende deg et SIM-kort som har alle tre størrelser, slik at du selv kan bruke den delen som passer i din telefon. 
    Bestill Telia-abonnement.

  • Hvis du trenger et nytt SIM-kort for et abonnement som du har fra før, vil vi be deg om å spesifisere om SIM-kortet skal brukes for et mobilabonnement for tale, eller mobilt bredbånd. Du trenger ikke oppgi noe mer om hvilken størrelse SIM-kortet skal være.

  • Hvis du allerede har både Telia-abonnement og telefon, men har feil SIM-kort kan du bestille nytt ved å ringe 05050 eller kontakte oss på chat. Du kan også få nytt SIM-kort i våre butikker. Du beholder mobilnummeret ditt selv om du gjør et SIM-bytte.

Om PIN og PUK

Bilde av SIM-kort bakside, med bl.a. skrapefelt for PIN- og PUK-kode.

Bilde av SIM-kort bakside, med bl.a. skrapefelt for PIN- og PUK-kode.

  • Du finner PIN- og PUK-kode på den større plastbrikken som SIM-kortet sitter fast i når du mottar det. Se skrapefeltet på baksiden. PIN har 4 siffer, mens PUK har 8 siffer.

  • Skulle du ha glemt PIN-koden og tastet feil tre ganger, kan du bruke PUK-koden til å låse opp SIM-kortet, for så å lage en ny, selvvalgt PIN-kode. PUK-koden finner du også på Min side, under Detaljer på oversiktssiden. Alternativt kan du kontakte kundeservice for hjelp.

Var denne siden nyttig?
Ja
Nei