Svake signaler på hytta i ferien? En 4G+-ruter er løsningen

Sommerferie betyr familietid og kanskje digital fred og ro. Mange slapper likevel best av med en film, surfing og ved å være tilgjengelig. Er du en av dem, så bør du prøve en 4G+-ruter.

Mann sitter på bryggekant med PC

Foto: NTB Scanpix / Maskot

Ferietid er fritid med venner og familie. Noen liker å ta en pause fra det digitale livet, og det kan virkelig ha sin sjarm. Andre omfavner mulighetene for spill, filmer og musikk over 4G-nettet, eller har behov for å være tilgjengelig fra landstedet eller hytta. Det kan by på utfordringer, da disse stedene ofte ikke har installert ADSL eller fiber.

Selv om du i utgangspunktet kan klare deg fint med dataen du får gjennom mobilabonnementet ditt, bruker du gjerne større mengder når du ikke har tilgang på WiFi innendørs. Spesielt når e-posten inneholder tunge vedlegg, eller du er nødt til å delta i en videokonferanse. Et mobilt bredbånd gjennom 4G+-ruter kan være et ideelt alternativ hvis du har behov for å sette opp hjemmekontor på hytta, eller om det er mange i familien som bruker mye data.

Langstrakt land - lure løsninger

Telia ble nylig testet til å ha Norges beste 4G-nett, for andre år på rad, i den mest omfattende dekningstesten noensinne fra TEK.no. Det vil si at om du skaffer deg en 4G+-ruter, får du ikke bare den råeste ruteren på markedet, men også den beste dekningen, store datapakker og høye hastigheter. Denne dingsen er en vinner fordi den har større og bedre antenner og mulighet for å plasseres der nettet er best.

Enda en gladnyhet er at Telia fra 1. januar bestemte Telia seg for å gjøre «Fri fart» permanent på alle abonnement. Det betyr at du får høyest mulig hastighet på vårt testvinnende nett, hele tiden. Det sparer deg for tid. Du slipper å irritere deg over unødvendig venting når du skal laste ned presentasjonen fra skyen, eller laste opp vedlegg til kollegaen din.

Med TEK.no-testen forsvarte Telia dekningstronen
Med TEK.no-testen forsvarte Telia dekningstronen. Foto: Logo TEK.no

Sett opp «hyttekontor»

Kort og godt får du gjort arbeidet som trengs med en 4G+-ruter fra hytta eller landstedet. Barna kan surfe på YouTube, ektefellen kan høre på musikk og du har hele familiens dataforbruk samlet på ett sted. I tillegg er 4G+-ruterne fra Telia superenkle å sette opp, alt du trenger å gjøre er å:

  1. Sett inn SIM-kortet.
  2. Slå på ruteren ved å sette inn strømledningen og slå på strømknappen.
  3. Koble til ruterens nettverk.

Ytterligere instruksjon for de ulike ruterne finner du her.

Med den største 4G+-ruteren fra Telia (https://bedrift.telia.no/mobilt-bredband) kan opptil 32 enheter være koblet på med lynrask 4G+ hastighet. Med den minste ruteren, som er på størrelse med en smarttelefon, kan du til og med være online i bilen eller jobbe fra bryggekanten. Det finnes med andre ord noen fordeler for deg som har tilgang til det beste 4G-nettet. Som kunde av Telia Bedrift med en 4G+-ruter betyr det følgende:

  • Du har den beste dekningen og høyeste hastigheten
  • Du kan streame filmer eller serier i god kvalitet på hytta.
  • Du har muligheten til hjemmekontor på hytta da sjefen vet at du har god tilgang på internett og mail

Her bør du plassere 4G+-ruteren

Tommy Johansen, dekningssjef i Telia. Tommy Johansen, dekningssjef i Telia. Foto: Telia

En av fordelene med mobilt bredbånd gjennom en 4G+-ruter fremfor å bruke data via mobiltelefonen er at du kan plassere ruteren mer strategisk for bedre dekning. Dekningssjef i Telia, Tommy Johansen anbefaler at du plasserer ruteren slik: 

- Du bør helst plassere ruteren nært et vindu, eller høyt oppe på loftet hvis mulig. Jeg vet faktisk om noen som har hengt opp en trådløs ruter i flaggstanga med stor suksess, forteller Johansen.

Hvor mye data trenger du?

Telia har mange ulike tilbud til deg, avhengig av forbruket ditt. Tabellen under viser hvor mye data du trenger for ulike aktiviteter på hytta. Det kan være greit å regne litt i overkant fremfor underkant av forbruket. I hvert fall hvis du ønsker å bevare husfreden. Husk også å ta høyde for hvor mange dere er.

NB! Tabellen gir oversikt over et gjennomsnittlig daglig forbruk i en hel måned.

 

Hvor mye data trenger du
Skjermdump, telia.no

 

DEL ARTIKKELEN MED DINE VENNER

Les også:

Sømløst opptak av samtaler og meldinger

Løste vanningsproblemene med IoT

Effektiviserer entrepenørbransjen med IoT

Nyhetsbrev fra Telia

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få mer spennede innhold fra Telia Bedrift. Vi deler ikke adressen din med andre.

Var denne siden nyttig?
Ja
Nei