En kvinne vasker en sofa med en rensemaskin

Nå kan du rense sofaen med 5G

Jo, det går faktisk an! En god gründeridé kombinert med 5G fra Telia hjelper Marianne å holde orden hjemme.

– Det er et genialt konsept. Det er veldig mye utstyr og verktøy man trenger maks én gang i året. Da foretrekker jeg å leie framfor å eie, sier Marianne Bøe fra Våler.

Mye tyder på at flere vil gjøre som Marianne i fremtiden, nemlig å eie mindre og leie mer. Det er både mer bærekraftig og økonomisk. Og takket være smarte sensorer og 5G, vil det bli enkelt å holde styr på utleid og tilgjengelig ustyr. Dessuten vil vi få det langt ryddigere i boden, skal vi tro CEO i utleietjenesten Leid.no, Thommy Tellefsen.

620x350_thommy-leid.jpg

– I en gjennomsnittlig bod ligger det mye verktøy og ruster bort eller støver ned. Den dagen man for eksempel trenger sirkelsagen er bladet sløvt. Da går man gjerne ut og kjøper et nytt blad. Et av de største problemene med å eie framfor å leie slike ting er at man risikerer å kaste bort mye penger. Når du heller velger å leie sørger vi for å slipe bladet sånn at det varer mye lengre, sier Thommy.  

For det er nemlig slik at ikke alle trenger å eie en egen sirkelsag, høytrykkspyler eller tepperenser.

Med det som utgangspunkt tilbyr Østfoldbaserte Leid.no utleie av verktøy og redskap til hus og hage.

5G fra Telia sikrer at utleietjenesten er enkel og effektiv for kunden. Med utstyret koblet på 5G kan man enkelt se hva som er hvor, og når det er levert tilbake. Det letter logistikken for Leid, og gjør det lettvint for kundene. Hos Leid finner man trenger uansett om man skal flytte, rengjøre, ordne i hagen eller gjøre snekkerarbeid.  

620x450_leid-collage.jpg

Godtebutikk

Leid.no fremstår som en godtebutikk for alle som er glad i verktøy og smarte digitale løsninger.

–  Jeg er veldig imponert over utvalget. Det bugner av utstyr til hus og hage som er enkelt å booke, sier Marianne.

Kort forklart booker man utstyret man trenger online. Være seg en betongblander, høytrykkspyler eller hekksaks. Deretter plukker man opp utstyret ved en døgnåpen og selvbetjent henteplass. Man utfører jobben man skal enten i hus eller hage. Til slutt returnerer man utstyret ved samme hentepunkt.

Utstyr kan trackes med SIM-kort, slik at det ikke blir borte, og hva som er tilgjengelig når og hvor kan styres gjennom en dataplattform. Med 5G er alt påkoblet overalt til enhver tid. Det er en av uendelige muligheter som åpner seg med 5G.

Telia blir først med 5G til hele Norge


I 2023 blir Telia først med landsdekkende 5G. 5G står for 5. generasjons mobilnett, og er langt mer enn en liten oppgradering fra 4G. Det er en helt ny teknologi! Raskere. Og med helt rå kapasitet.  Det trenger vi, nå. For det er ikke lenger bare mobiltelefoner som bruker mobilnettet. Alt fra biler, busser og droner til tjenester som OnSiteViewer kobler seg på. Uten 5G hadde det ikke vært mulig.

Les mer om 5G fra Telia

Interessant tech-reise

5G-teknologi og IoT gir uante muligheter og kan være med å tenne mange gründerdrømmer. Slik det gjorde med Thommy Tellefsen og medgründer Andreas Bukholm. Å starte med utleie og ende opp som et teknologiselskap har vært en interessant reise, skal vi tro Thommy

– Da Andreas og jeg startet opp hadde vi lite teknisk kompetanse. Det partnerskapet vi har med Telia er derfor utrolig viktig, sier han.

Med spisskompetanse innenfor 5G, IoT, telefoni og kundekontakt, er Telia en viktig sparringspartner for mange norske bedrifter når det kommer til digitalisering.

– Vi brenner for å være med å digitalisere Norge! Det er overraskende mange prosesser der ut som er dyre og kompliserte, sier forretningsutvikler i Telia Hemdan Bezabih.

620x350_hemdan-leid.jpg

Leid.no er dessuten med i mentorprogrammet Telia Startup som bistår og heier på norske techgründere.

– Vi i Telia jobber med gründere og næringslivet gjennom ulike kanaler for å forstå behovet og utfordringene kunder og andre opplever. I dette arbeidet hjelper vi selskaper med å finne løsninger på utfordringene sine.

For utleie og logistikk, slik som Leid.no, er IoT nøkkelen. IoT står for Internet of things, tingenes internett. I mobilnettet er det i hovedsak mobilterminaler som er tilkoblet nettet, når man snakker om IoT referer man til annet utstyr som kan tilkobles nettet – være det seg et kjøleskap, kamera på hytta, en lysstolpe, en bil eller lignende.

Telia som digitaliseringspartner


Med spisskompetanse på kommunikasjonsteknologi, bidrar Telia i digitaliseringen av mange bedrifter. Sparr med oss om:

4G og 5G, telefoniløsninger, private mobilnettverk, fiber- og fastnett, wifi, IoT og kundedialog mm.

Gründer? Telia Startup er vårt årlige mentorprogram med opptak for 2023 i løpet av høsten. Les mer om programmet.

 

Muligheter og effektivisering

Forretningsutvikleren i Telia er tydelig på at vi går mot en verden der alt og alle skal kobles til nettet. Det blir heller ikke mindre aktuelt i den ustabile tiden vi er inne i, der mange bedrifter vil måtte kutte kostnader og finne effektive nye måter å jobbe på.

– Dette vil skape muligheter og tjenester vi ikke har i dag, og ikke minst vil det kunne effektivisere måten vi gjør ting. Vi er godt i gang – det er allerede en del utstyr som er koblet til nettet i dag, og i tiden som kommer vil vi se mer av det, sier Hemdan.

Hun sier at mobilnettet er grunnsteinen og at Telia tilrettelegger for at selskap som Leid.no kan levere produkter som gjør verden bedre.

For at utstyr som er koblet til nettet skal fungere trengs en god og stabil konnektivitet som tilfredsstiller en del krav – noen enheter vil ha behov for å sende mye data, andre har behov for lav forsinkelse eller forlenget batteri-levetid. I noen tilfeller vil 2G eller 4G være tilstrekkelig, i andre tilfeller trenger man 5G eller et av Telias IoT-nett. Mobilnettet er bygd for å kunne støtte ulike behov, med introduksjonen av 5G kan man støtte enda flere enheter i nettet, gi bedre hastigheter, og lavere forsinkelse.

Ikke vanskelig

Både 5G og IoT kan for mange oppleves som komplekse fremmedord. Men Telias forretningsutvikler kan forsikre alle gründere som går med en tech-drøm i magen at det ikke er vanskelig å sette i gang.

– Hvis man ønsker å starte en bedrift som skal levere tjenester på 5G, eller via IoT-nettet vårt er det ikke vanskelig å sette i gang. I utgangspunktet trenger du kun et SIM-kort og en terminal som støtter teknologien. For spesielt interesserte har vi en IoT starter kit. Vi har også gode «off the shelf»-løsninger som IoT-plattformen vår. Her kan man lett visualisere og analysere informasjon fra sensorer og utstyr som er koblet til nettet vårt i et dashbord, sier Hemdan.

Skal fortsette å vokse

Tilbake i Østfold har Thommy Tellefsen og resten av teamet i Leid.no store planer om å ta med forretningsideen, teknologien og det gode arbeidet med videre ut i Norge.  

– Vi får gode tilbakemeldinger og vi ser at folk kommer tilbake igjen og igjen. Det forteller oss at det vi gjør er riktig, sier han.  

For Marianne Bøe er utleietjenesten allerede godt etablert hjemme i Østfold, og hun kan forsikre at det ikke er siste gang hun velger å leie framfor å eie.

Jeg ønsker å vite mer om 5G for bedrifter

Skriv inn dine kontaktdetaljer og vi vil kontakte deg så snart som mulig.

Firma
Firma
Fornavn / etternavn
Fornavn / etternavn
Telefonnummer
Telefonnummer
E-post
E-post

Var denne siden nyttig?